Slovenija

Twitteraši niso prizanašali nikomur

Ljubljana, 25. 11. 2011 09.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Na Twitterju so se med tretjim soočenjem in po njem na POP TV zvrstili zanimivi komentarji. Pikri in ostri so bili namenjeni prav vsem udeležencem, za vas pa smo izbrali nekaj najzanimivejših.

Sinoči je na POP TV potekalo tretje volilno soočenje, v katerem so nastopili štirje najbolj verjetni kandidati za prihodnjega mandatarja: Borut Pahor, Janez Janša, Gregor Virant in Zoran Janković. Spremljale so jih tudi njihove žene oziroma življenjske sopotnice. Komentiranje soočenja pa se je posebej razvilo na spletnem družabnem omrežju Twitter, kjer so njegovi uporabniki ostali brez dlake na jeziku. Komentarji so bili objavljeni z oznakami #soocenje, #dejstva in #volitve. Poglejmo nekaj zanimivih.

Slovenski pesnik in stand up komik Boštjan Gorenc, znan tudi kot Pižama, je zapisal, da bo Janković, da bi na svojo stran pridobil mlajše volivce, "v kontro Janševemu iPadu po oglasih na pult postavil Playstation3". Z Janševim pogostim stavkom pa se je pošalil twitteraš mr_foto, ki je zapisal: "Again, vsi skupaj: To so vaše domneve". Se je pa Janša priljubil VericiHerak. "Ok, priznam, Janša pri meni danes dobil +. Kratki in jedrnati 'burn' odgovori ter komičnost so odtalili njegovo ledeno podobo."

Kandidati skupaj s svojimi partnericami.
Kandidati skupaj s svojimi partnericami. FOTO: Miro Majcen
Kaj je "višek virtuoznosti"?

Glede afere z Virantovimi zaslužki v času, ko je po preteklih volitvah dobival tudi denarno nadomestilo v višini ministrske plače, pa je bil oster uporabnik vol_si. "Virantovo vračilo denarja je višek virtuoznosti. Dobil 66 jurjev evrov in jih vrnil 18. Jaz bi tudi!"  KatarinaJenko pa ugotavlja, da "vsakič, ko Pahor reče 's kolegom Janšo sva', Janši postane vidno neugodno". Janša je med debato o tem, v kakšnem stanju je bančni sistem, na svojem tabličnem računalniku pokazal graf, ki kaže, koliko evrov so banke posodile v času, ko je bil sam premier. JozeSpiljak je to komentiral takole: "JJ povedal, da je v njegovem mandatu šlo 4 milijarde za kreditiranje gospodarstva ... in potem so prišli tajkuni". StaneC pa se je vprašal: "A je JJ pravkar pokazal, kako so v njegovem mandatu banke financirale tajkune?"

Uporabnik to_ni_hec ugotavlja, da je bila debata bolj vsebinska, ker v njej sodeluje Janković. "Zaradi Zorana so se politiki končno začeli pogovarjati tudi o dejanskih rešitvah, ne pa le o mešanju megle kot včasih," je zapisal. Ko pa je voditeljica Petra Kerčmar začela kandidate spraševati o tem, s kom bi sklenili koalicijo, se je pengovsky v povezavi z Janševim odgovorom, da na podlagi javnomnenjskih anket ni pametno sestavljati koalicij, vprašal: "Še peče, 0'8 a?" 

Jani_888 pravi: "Če politik reče: 'Ločimo politiko od gospodarstva'. Brez da bi prodali slednjega je nastopil čas, ko bodo šakali še bolj plenili. Na to temo je pisal tudi SebastjanErlah: "Hehe, Pahor bi ločil politiko in gospodarstvo tako, da bi bilo slednje pod roko državnih agencij, ki so podrejene politiki. :D" MatejZagar pa je glede reform prepričan, da: "Če bi bil Chuck Norris premier, bi imel vedno vsaj 150% podporo pri reformah!"

Ne le komentarji, oster tudi Pahor

Komentatorji pa so se spotaknili tudi ob to, kako bi kandidati sestavili prihodnjo vlado in s katerimi strankami. Tinatrtnik pravi: "Ok. Končno je Pahor povedal na glas. Janković hoče totalitarni sistem. Čez kake 5 let bomo imeli kralja, absolutista. Von Janković." Podobno meni tudi ASesek: "Evo ena pametna Pahor! Z Jankovičem nima kej delat, ker je to konc Slovenije." Jankovićeve besede, da bi se on kot mandatar predvsem ukvarjal z gospodarstvom, zunanjo politiko pa bi raje prepustil predsedniku države, je missspela komentirala z besedami: "A se hecamo? Zoki bi mel čez gospodarstvo, ostalo pa Türk? Ne samo da bo samo mandatar ali nič drugega, si še zmišljuje".

Voditeljica Petra Kerčmar in Borut Pahor.
Voditeljica Petra Kerčmar in Borut Pahor. FOTO: Miro Majcen

Kandidati so v soočenju govorili tudi o izidih zadnjih javnomnenjskih raziskav. Dejo79 je zapisal: "Janša vendarle priznal, da lahko tudi Zoki zmaga, kar je čedalje bolj verjetno."

Nekdanji predsednik državnega zbora Pavel Gantar je vprašal: "Boste mucke, hrčke, kužke, papige tudi soočili?" Uporabnica Tina Sledi Denarju pa se sprašuje, ali se kandidati sploh še lahko pogledajo v ogledalo. "Sebe so že zdavnaj izgubili. Pozabili. Se v njem še prepoznajo? Bodimo mi njihovo zrcalo," je pozvala.

Glede Pahorjevega nastopa je JernejFurst zapisal: "Vsi revni, vsi enaki. To naj bo slogan volilne kampanje SD!" Ko je bilo govora o tem, s katerimi državami bi sodelovali za povečanje gospodarske menjave in je Pahor dobil vprašanje, ali obžaluje svoje dogovarjanje z Libijo in sedaj že pokojnim libijskim voditeljem Moamerjem Gadafijem, pa je Hesus_Hsristus komentiral, da je tudi "Janševa vlada poslovala z Rusijo, ki ni nekakšen zgled demokracije."

Twitteraš EdiKurnik meni, da je za nas najboljši Virant, "ker kot je nategnil zase Slovenijo, bo nategnil morda za nas Evropo". Pri tem se je vprašal: "Pa hočemo biti lopovi?" Andrejt pa meni, da četudi volilna kampanja traja le dober mesec, "je tole tek na dolge proge. Potrebuješ kondicijo, fizično in psihično."

Kaj pa dame?

Komentatorji so pisali tudi o nastopu dam. "Pečarjeva paše k Janši, Bačovnikova pa k Pahorju. To je jasno," meni Prilogia_si, hrastyju pa je prepričan, da je miss soočenja Urška. Strinja se tudi drfilomena: "Najboljša stvar na JJ je Urška. Krasna je."  Glede Pahorjeve spremljevalke pa je bil hudomušen Nik0laM: "Sm sicr pričakoval Kosorjevo ob Pahorju." Mathiastico ugotavlja, da se je prepir med kandidati končal, ko so se jim pridružile njihove ženske. Pižama je zakonca Janša Bačovnik primerjal z Donom in Betty Draper, junakoma iz nadaljevanke Oglaševalci. S tem se je strinjala tudi TanjaBP, ki je zapisala, da je ta primerjava "žebljica".

Zakonca Janša Bačovnik
Zakonca Janša Bačovnik FOTO: Miro Majcen

Twitteraš had meni, da ima Urška Bačovnik Janša prav, ko se je vprašala, zakaj se mora družina z malim otrokom spustiti v boj za premierski stolček. "Urška ima prav – Zakaj nam je tega treba! Janez, zakaj je nisi poslušal?" se sprašuje had.

Tanja Pečar in Borut Pahor.
Tanja Pečar in Borut Pahor. FOTO: Miro Majcen

Ko je Mija Janković govorila o sinovih in vnukih, je matic_g zapisal: "Ponosna na sinova damjana in jureta ... no, lepo. Brez dvoma tudi na poštne nabiralnike na Cipru." Korak naprej pa je naredil Avodovnik, ki je zapisal, da komaj čaka, da "Črtomir odpre svojo firmo na Cipru." MeetYa pa pravi, da tako domoljubnih žena že dolgo ni bilo. Sam zaključek pa je pokomentirala alivea: "Toliko pozitivne energije ob koncu, čas je za četvorko! :)" Aljaž Tominc pa je zapisal, da se je precej nasmejal, še posebej ob twittih.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (250)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kljukusaa
30. 11. 2011 21.37
+0
moje mnenje je da je pahor je prepošten za to janša je tprau politik (je najbl pokwarjen ) janković je pa glih prou pošten in glih prou pokwarjen za to mesto in pomoje edini k bi lahko kej dobrga naredu:)
gripson
29. 11. 2011 17.48
-1
Komaj čakam da Ivan zmaga, pa še Radovan z Ljudmilo pristavi skledico, potem pa pričakujem kakšen ugoden kredit v NLB...dokler bo Božo šef..
brane1971
29. 11. 2011 08.07
+3
Twitti so bili na momente tako butasti, da se človek čudi, da nismo še globje v jami, kot smo, če takšni ljudje(avtorji twittov) živijo in delajo v Sloveniji.
SEBASTI
28. 11. 2011 13.07
-2
Bi bilo treba pahorčka vprašat kateri ljudje imajo roke neprestano po žepih...
gripson
29. 11. 2011 17.45
-2
SEBASTI
28. 11. 2011 13.04
+2
Vidim, da vas večina pozablja zakaj imamo predčasne volitve. Pa še to, biti pošten ni dovolj, je treba biti še odločen, sposoben in samostojen in ravno zaradi teh vrlin je pahorče kasiral NE.
halfmaster
28. 11. 2011 12.42
+7
najbolš da skenslamo slovensko vlado in da na položaj damo tujo vlado,tedi se bo šele kej naredlo iz slovenije,dokler so pa naši na vladi pa bo še slabi k je blo do dej!
lepdanzelim
26. 11. 2011 21.29
+6
Tile televizijci so res od vraga, za gledanost storijo vse. In tako kandidati niso imeli izhoda, MORALI so pripeljati svoje ženske. Moje mnenje: Virantova izgleda kot da je 10 let starejša od moža, sicer pa realna, mož jo vpraša za mnenje, odloči pa se sam*; Jankovičeva je smešna babica, ki naredi vse kar mož hoče; Urška je ljubka in odkritosrčna in vpliva na podzavest volivcev tako, da močno izboljšuje Janšev položaj; Pahor in Pečarjeva pa sta delovala neporočeno, bilo jima je nelagodno (Pahor se v medijih bolje počuti ob Kosorjevi kot ob Pečarjevi), Pahor je bil na trnih, kako se bo odrezala in za zelo uspešno odvetnico se ni prav dobro. Pahor ostaja marioneta, na njem se vidi dejansko stanje v naši vladi, vsa beda in nemoč predsednika, ki nič ne more. Tudi naprej bo tako, ker v koaliciji drugače ne more bit. * če bi Virant poslušal ženo, gotovo ne bi vrnil tistih 18 tisoč €. Saj jih ni ukradel. Zakaj imamo zakone, ki dovoljujejo, da imajo ljudje lahko take prejemke? Zato, ker imamo tak državni zbor in tu en sam človek ali manjšina ne more nič spremenit. Zdaj nepoučeni mislijo, da je denar vrnil, ker ga je nezakonito vzel. Saj ni mogel v naprej vedeti, da bo toliko zaslužil s svetovanjem. Če pa bi imeli zakon, ki bi narekoval, da mora vsakdo takoj, ko v tekočem letu z avtorskimi honorarji zasluži 10 tisoč €, postati samozaposlen, bi moral vrniti vse, ne pa 18 jurjev. Če se komu zdi 10 jurjev prenizka meja, pa naj jih poskusi zaslužiti kot en samostojni podjetnik in bo videl, kako to gre
minnaema@yahoo.com
26. 11. 2011 10.08
+9
rocky 247 /25.11./19:48/ in vam egalitarni ......so le dve možnosti pri vašem esplicite........ali ste bil premlad, da niste vedel kako je VLADAL Janez Janša v Sloveniji v času, ko je bilo vsega dovolj (pa naj vas spomnim, da isti Janez Janša z svojo ekipo v kateri je sodeloval tudi gospod Virant niso imeli ti gospodje na Vladi posluha za volilni narod in za ljudi one, ki so efektacijsko nosili plitko denarnico - tudi zaradi njih kršitev - varstva dela t.j. 66.čl.Ustave RS. V vladi Boruta Pahorja pa je bilo tako, da je v njegovem začetnem mandatu izposloval vsem državljanom RS, ki so imeli prenizka denarna sredstva ENKRATNO POMOČ...torej gospod Borut Pahor je oseba, ki ima občutek na ljudi tudi one, ki nimajo denarja......gospod Janez Janša z njegovimi pa si izbira samo tajkune-saj v njegovem preteklem mandatu je zelo dobro financiral tajkune - ali razumete razliko.......da je Janez Janša samo za nekatere državljane dober gospod-Borut Pahor pa za vse državljane RS je dober predsednik Vlade RS, pa bospod Borut je povrh vsega VELIK POŠTENJAK in to je zelo visoka človeška vrlina pozitivnosti......ali sva se razumela - upam in Lp
prašek
26. 11. 2011 15.21
+7
» Borut je povrh vsega VELIK POŠTENJAK in to je zelo visoka človeška vrlina pozitivnosti......« In sploh ni vprašanje, koga voliti ; edinega poštenega od te četverice ; Pahorja !!!
pehtateta
28. 11. 2011 14.22
+3
S poštenjem si danes lahko nekaj obrišeš!
lizziarm
28. 11. 2011 16.56
+0
slovenicu
28. 11. 2011 19.33
+1
Dino Be?irovi?
30. 11. 2011 16.47
-1
KLIPAN71
26. 11. 2011 07.12
+18
Ljudje bi radi spremembe, volili pa bodo tipa , ki je že 20 let v politiki, afere se lepijo na njega kot muhe, v njegovem mandatu je bila tajkunizacija na višku, pa še komunist je bil včasih. Res huda sprememba, ni kaj.
Thor-1st
26. 11. 2011 07.40
-9
Kako te boli, da je bil nekoč komunjara. Eni pač spregledajo, eni pa nikoli. Šele takrat ko se v grob zvrnejo.
prašek
26. 11. 2011 08.26
+12
Janša ni nič spregledal, bil je načevljan in kljub milim prošnjam ni bil več sprejet med normalne komuniste.
ill_be_back
29. 11. 2011 20.02
komunisti in cerkveniki so isti !! ne maram ideologij ki so si jih izmsili zgolj za manipulacijo mnozic v toto skupino sodi komunizem in krscanstvo. sam nisem ne kristjan (ceprav sem uradno krscen zaradi bedne tradicije) in ne komunist ! samo se za konec: kako pozdravi zupnik vernbike v zadnji vrsti "bog je velike pazite se"
ill_be_back
29. 11. 2011 20.02
+1
v prvi vrsti pa "pozdravljeni tovarisi" xD
tomjaz
25. 11. 2011 21.56
+20
Tale Virant bolj se priblužujemo volitvam, vse bolj je izgubljen.
M_teorija
25. 11. 2011 20.58
+9
Ampak, da se nam bo še kolcalo za Pahorjem še pred volitvami, pa je še mene presenetilo!? No enim se zaenkrat kolca še na skrivaj, zaradi slabe referendumske vesti, ampak čas bo tudi te razkril!?
prašek
25. 11. 2011 21.29
+5
Če Pahorju ne bo uspelo - malo je verjetnosti, res malo - se nam bo vsem še krepko kolcalo po njemu.
vlab
25. 11. 2011 19.55
+4
kristapana, rabili so leta da so zrihtali tole komentiranje da lahko normalno debatiramo.
tekavcminka56
25. 11. 2011 19.48
-4
joj slovenci moji dragi naivni, ne mislim vas žalit s tem ali kakor koli poniževat ampak dajmo se vprašat, ni bolje janša kot pa spet 4 leta forum21 in kučan, to boste naredili če boste dali glas jankovicu ali pahorju, res skrbno premislite preden date glas zgoraj omenjenima. Vem da je pahor morda izmed bolj poštenih v zgodovini slo politike ampak glejte, če držiš vrečo si nekako isto kriv, kot če bi vanjo dejansko tudi kaj nakladal, se vam ne zdi?
korintos1
25. 11. 2011 19.52
+14
Ne mislim te žalit. Janša gre počasi sedet, potem pa spet volitve? To ni zastonj.
korintos1
25. 11. 2011 19.53
-2
vlab
25. 11. 2011 19.58
+8
Pahorju so vrečo sunili medtem ko se je on ubadal s problemi. Janez je pa kaliber ki je svoje tudi že pokazal, tako da kako bo desničar imel kaj verodostojnosti zgolj ob izjavah tipa "levi so bili taki in taki", tudi desni so pokazali svoje "vrline". Torej? Ni ga junaka na teh volitvah da bi bil tak kot si ga ti želiš, zato ne furaj Janše, ker ni nič boljši kot ostali komedijantje.
tekavcminka56
25. 11. 2011 21.04
-3
korintos golobiču pa kresalki, kje pa živiš, da tega ne veš? Ni najboljši, ker najboljšega sploh ni, JE PA NAJBOLJŠI MED PONUJENIMI, v tem je razlika fante
Cheguevara717
25. 11. 2011 19.32
+11
Kaj bodo pa sedaj odgovorili Jansevi verniki, ko se je ocitno zlagal, da je stanovanje prepisal? Jankovicu so mediji namenili na ta racun ces teden, ali bodo enako minutazo porabili za Jansevo laganje?
korintos1
25. 11. 2011 19.42
+7
Jimi1
25. 11. 2011 19.25
+3
kiss-my-ass 25.11.2011 19:14:2.... Gre za res DRAG resničnostni šov, ki ga bo ta narod plačeval naslednja 4 leta.... Prav zaprav ne predstavljajo vsi skupaj nobene alternative sedanjim zablodam tega sistema...
enaneza
25. 11. 2011 19.16
+1
Tud če bi bla zavistna moram priznat, da je Urška pač prava lepotica in na zgornji sliki sta ful prisrčna. Pa politika gor al dol. Borut in njegova kot da skup ne pašeta. Jankovičeva ni vredna besede, Virant in njegova pa sta tud ful simpatična. Moje mnenje.
povemvsem
25. 11. 2011 19.22
+8
nefretete
25. 11. 2011 19.28
+2
korintos1
25. 11. 2011 19.38
+7
Poglej svojo mamo in sestro, katera je bolj luštna? Imaš pa obe rad?
M_teorija
25. 11. 2011 20.49
+13
Urška samo zgleda tako, ker ji je JJ zraven dober kontrast.
Luther
26. 11. 2011 13.27
+7
Mislim, da bi vsak hotel imeti očeta in mamo kot sta Jankoviča. Predvsem zaradi tega, ker branita svoje sinove in družino. Kako ocenjujemo ljudi, ki ne branijo svojih sinov in družine. Kaj si mislimo o ljudeh, ki zapustijo svoje bližnje? Kaj si mislimo o ljudeh, ki z lahkoto zamenjajo barve? Kaj si mislimo o ljudeh, ki zamenjajo gospodarja? To so IZDAJALCI: In v Sloveniji jih je preveč.
ill_be_back
29. 11. 2011 20.06
+3
tudi moj foter brani mene kaj mu lahko date isto pravico kot jo dajate zoranu jankovicu da lahko nakrade milijone verjemite da bo tudi on meni dal isti ali celo vecji delez kot je jankovic svojima sinovoma. ;) bodite brez skrbi, dvoličneži !!!
kiss-my-ass
25. 11. 2011 19.14
+10
Ne razumem, kako lahko v želji po popularnosti medijska hiša vključi v te politične dvoboje družine kandidatov. Nekje je potrebno potegniti meje okusa. Kar se mene tiče bi požel največ odobravanja tisti, ki bi prepustil odločitev o prihodu in udeležbi samim damam. Pa še točke bi dobil, če bi povedal da pač njegova družina noče JAVNO sodelovati v teh gladiatorskih predigrah. Mi gledalci smo tisti, ki smemo in lahko ignoriramo neukusne TV in radijske zadeve. Tudi Resničnostni šovi imajo meje.
povemvsem
25. 11. 2011 19.05
+11
bomo videli če bo janša deležen tudi takih napadov glede včerajšnje laži o prepisu stanovanja,na mesarski!?
SuperLolek
25. 11. 2011 19.13
+4
M_teorija
25. 11. 2011 20.47
+7
povemvsem
25. 11. 2011 18.59
+9
na cekinu sem bral,da se zdaj potegujejo za titovo dediščino (45-80),katera znaša 60 milijonov $,in še to je predvsem v prdmetih kere je kot državnik dobival kot darila. janša je pa pičlih 3 letih pograbil (caa) 500 milijonov DEM (nekateri pravijo,da še pracej več),sicer je od te vsote moral izplačati svoje pomočnike,pa vendar.zdaj se pa dela reveža,vozi stari volvo in najema kredite.
korintos1
25. 11. 2011 19.45
+7
Pok. Tito je v 35. letih zaslužil drobiž proti enim našim osamosvojiteljem v 14. dneh.
ŠkisPagat
25. 11. 2011 18.53
+9
Zanimiva slika kjer so skupaj z ženami. Edino Janša stoji na pravi strani na njeni levi.
povemvsem
25. 11. 2011 19.03
+6