Slovenija

Gibanje za Slovenijo ostalo brez Prebiliča

Ljubljana, 11. 11. 2011 18.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kočevski župan Vladimir Prebilič ne bo kandidiral na listi Gibanja za Slovenijo. Odločitev je nekoliko nepričakovana, saj naj bi bil Prebilič kandidat gibanja za mandatarja.

Vladimir Prebilič
Vladimir Prebilič FOTO: Miro Majcen

Razprtije v gibanju so nastale, ko niso zbrali potrebnih 8.000 podpisov za kandidaturo na volitvah, del gibanja pa se je nato odločil, da gre vseeno na volitve, s tem pa se Prebilič ne strinja.

"Ko smo šli kot gibanje v to zadevo, smo se dogovorili, da bomo kandidirali z 8000 zbranimi podpisi in se ne bomo preoblikovali v stranko," je pojasnil. Gibanje za Slovenijo ni zbralo zadostnega števila podpisov volivcev in volivk, da bi na parlamentarnih volitvah lahko nastopilo kot civilno gibanje, vendar se je del gibanja kljub temu odločil, da "gre na volitve na vsak način".

Kočevski župan meni, da je bila ta odločitev napačna, "ker smo mi trdili oziroma vsaj jaz, da naša legitimnost izhaja iz zbiranja podpisov". Ob tem dodaja, da je povedal, da v primeru nezadostnega števila podpisov ne bo kandidiral. "Enostavno je šlo za neko načelo, ki se mi zdi, da je nujno potrebno v našem političnem prostoru," je navedel.

Kot je povedal, je bil obveščen, da bo kandidatura Gibanja za Slovenijo odvisna od zbiranja podpisov, temu pa so se "nekateri odrekli". Ob tem je pojasnil, da je "še vedno član Gibanja za Slovenijo, ne pa tudi politične stranke z istim imenom".

Gibanje za Slovenijo naj bi sicer v vseh osmih volilnih enotah zbralo okoli 4000 podpisov, od tega največ ravno v Kočevju.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

devetdeset
15. 11. 2011 18.38
Kolikor sem poslušal Prebiliča v predvolilni kampanji je bil skrajno neprepričljiv. Venomer je govoril in navajal primere, kako občinska uprava ne deluje dobro. Ja za božjo voljo, saj je kočevski župan! pa naj ukrepa, zato ne rabi siliti v parlament! pa tudi ene besede niso povedali o viziji razvoja Slovenije in odpiranju delovnih mest, sedaj vsi samo kot mantro in molitvico žebrajo, kako je treba krčiti javni sektor, pa odpuščati, pa manjšati plače....Važno je, da bomo čim bolj enaki v revščini, pa v čim večjem številu na zavodu za zaposlovanje. Takrat bomo res imeli demokracijo...
frank123
14. 11. 2011 08.43
Prebilič - dokazal si, da si nenačeln, pejd raj nazaj na FSPN indoktrinirat
modem350
13. 11. 2011 22.43
Bogi.. SDS preveč že prednjači, da bi jo kdorkoli dohitel!
Desktop.Messiah
12. 11. 2011 16.35
Gibanje za Slovenijo, iz usmiljenja sem vem dal komentar, da ne bo 0. ZORAN (in Pahor) !