Moskisvet.com
Kyrie Irving kot stric Drew

Novice

VIDEO: Ko je stopil na igrišče, so se mu smejali, potem pa ...

Ma.K.
10. 02. 2017 10.18
15

Kaj bi si mislili, če bi poškodovanega igralca na košarkarskem igrišču zamenjal gospod, ki je že močno v letih? Nekateri bi si mislili, da gre za skrito kamero, drugi bi brez oklevanja razglasili zmago nasprotnega moštva, nihče pa ne bi niti slutil, da bo ravno ta ostareli možakar postal zvezda tekme. A v spodnjem primeru se je zgodilo točno to!

Na svetovnem spletu se je pred časom pojavil posnetek, ki marsikomu da misliti. Glavne zvezde so lokalni košarkarski navdušenci, ki se pomerijo na asfaltnem igrišču, ob robu pa so zbrani številni navijači, ki bodisi navijajo bodisi se družijo in uživajo v predstavi. Med njimi je tudi stric Drew, ostareli gospod, za katerega bi rekli, da je svoj čas igral košarko in bil morda pri tem celo dober, danes pa ga zagotovo nihče več ne bi postavil na igrišče in od njega pričakoval, da bo tekal za žogo.

Strica Drewa bi si lahko predstavljali marsikje, zagotovo pa ne na košarkarskem igrišču.
Strica Drewa bi si lahko predstavljali marsikje, zagotovo pa ne na košarkarskem igrišču. FOTO: You Tube

A zgodi se točno to!

Na prvi pogled se zdi, da starček pač ne more konkurirati več desetletij mlajšim igralcem na igrišču in prvi koraki strica Drewa temu pritrdijo. A ko po nekaj izgubljenih točkah vzame žogo v svoje roke, začne kot za šalo preigravati konkurenco in zabijati koše z vseh mogočih položajev, je jasno, da niti slučajno ne sodi med odpisane. S svojimi atraktivnimi akcijami očara tako soigralce kot tudi gledalce in navijače. In ni jih malo takih, ki se začnejo spraševati, kdo za vraga je ta super stric Drew?

No, če bi vedeli, da se za masko ubogega betežnega starčka skriva komaj 24-letni profesionalni košarkar Kyrie Irving, začudenje ob njegovih atraktivnih akcijah verjetno ne bi bilo tako veliko. A kamuflaža je uspela in presenečenju nad njegovo gibčnostjo ni bilo videti konca.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kdo je torej stric Drew v resnici?

Kyrie Irving je ameriški profesionalni košarkar, ki v ligi NBA že od leta 2011 zabija koše za moštvo Cleveland Cavaliers. Talent za košarko je po vsej verjetnosti podedoval od očeta, ki je bil tudi sam košarkar. Prav zaradi profesionalne kariere se je s soprogo konec osemdesetih let preselil v avstralski Melbourne, kjer se jima je leta 1992 rodil Kyrie. Ko je deček štel vsega dve leti, se je družina vrnila v ZDA in našla dom v ameriški zvezni državi New Jersey.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Leta 1996 je Kyrie ostal brez mame, ki je izgubila bitko s hudo boleznijo. Vzgojo malega dečka in njegovih dveh sester je tako v celoti prevzel oče ter na sina že zgodaj prenesel ljubezen do košarke. Že v osnovni šoli je bil Kyrie zato odločen: »Igral bom v ligi NBA, obljubim!«

To mu je tudi uspelo, a brez talenta in obilice dela danes prav gotovo ne bi bil tam, kjer je. 24-letni košarkar se lahko kljub rosnim letom že pohvali s številnimi lovorikami in priznanji. Bil je tudi že član ameriške izbrane vrste v mlajših selekcijah, trenutno pa je eden ključnih členov moštva Cleveland Cavaliers ter član ameriške košarkarske reprezentance, s katero je osvojil zlato na svetovnem prvenstvu leta 2014 in olimpijskih igrah leta 2016.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394