Tujina

V požaru v rudniku zlata v Peruju umrlo najmanj 27 ljudi

Yanaquihua , 08. 05. 2023 12.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V požaru v rudniku zlata na jugu Peruja je umrlo najmanj 27 delavcev, so v nedeljo sporočile oblasti. Požar je izbruhnil zaradi kratkega stika in hitro zajel enega od rovov. Ni poročil o preživelih, prav tako ni podatka, koliko ljudi je bilo v času požara v rudniku.

Policija in državno tožilstvo sta potrdila, da je požar v rudniku La Esperanza 1 v mestu Yanaquihua povzročil kratek stik. Lokalni mediji so pred tem poročali, da je požar izbruhnil v soboto po eksploziji v rudniku v oddaljeni provinci Condesuyos, ki je 10 ur vožnje oddaljena od glavnega mesta regije Arequipa.

Zaradi eksplozije so zagoreli leseni podporni stebri v rudniku. Žrtve so bile 100 metrov pod zemljo, so poročali lokalni mediji. Novica o požaru je bila objavljena šele v nedeljo, ko je policija zbrala podatke o umrlih. 

Reševalne ekipe so poskušale zavarovati rudnik, preden so odstranile trupla žrtev, je dejal državni tožilec Giovanni Matos. Župan mesta Yanaquihua James Casquino je za perujsko tiskovno agencijo Andina povedal, da je večina rudarjev umrla zaradi zadušitve in opeklin.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flojdi
08. 05. 2023 20.06
.oh..saj bodo lastniki komot dobili nove delavce"./buff