Tujina

'Najboljši v peklu': Sporna video igra s Prigožinom v glavni vlogi

Moskva, 22. 04. 2024 16.32 | Posodobljeno pred 11 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rusi naj bi razvili računalniško igro o vojni v Ukrajini z naslovom "The Best in Hell". V igrici naj bi igralci iskali ukrajinske naciste v popolnoma uničenem mestu in vsakih nekaj sekund ubijali sovražnike. Vodja igralčeve ekipe pa naj bi bil nihče drug kot zdaj že pokojni vodja ruske najemniške vojske Wagner Jevgenij Prigožin.

Sodeč po objavi "mladega in ambicioznega podjetja iz Vladivostoka", ki se imenuje NoName Company, so nedavno ustvarili novo računalniško igro po imenu "The Best in Hell". 

Kot so zapisali pri podjetju, gre za taktično kooperativno strelsko igro, ki temelji na resnični zgodbi in pripoveduje o resnični operaciji, izvedeni v času "posebne vojaške operacije v Ukrajini". Pri ustvarjanju igre, pravijo ustvarjalci, so se oprli na zgodbe borcev, zbirali pa naj bi jih vse leto. Igra naj bi nastala brez kakršne koli državne ali druge finančne podpore, gre za projekt, ki je osebna pobuda direktorja podjetja. Dodali so tudi, da ima igra uravnoteženo kinematografijo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Menimo, da je danes premalo patriotskih igralnih projektov, ki temeljijo na zgodovinskih dogodkih sodobne Rusije, v katere smo danes vpeti," so dodali pri podjetju. "Zato to ni le igralni, temveč družbeni projekt." Igra je naletela na oster odziv v Ukrajini, očitajo jim, da se poveličuje ruska invazija v Ukrajini, med prvimi se je oglasil tudi svetovalec ukrajinskega ministra za notranje zadeve Anton Gerašenko, ki je na družbenem omrežju X objavil slike video igre. "V igri igralci iščejo ukrajinske naciste v popolnoma uničenem mestu (vključujoč vladne stavbe, bolnišnice in šole) in ubijajo Ukrajince vsakih nekaj sekund," je ob tem zapisal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V igri ste dejansko plačanec enote Wagner, vaš vodja je Jevgenij Prigožin, napadate pa mesto Popasna v regiji Lugansk. In zakaj ravno Popasna? Ukrajinska vojska je Wagnerjeve plačance prvič uzrla ravno v bitki za Popasno, ki predstavlja pomembno železniško križišče v regiji Lugansk marca 2022. Kot poroča New York Times, so bile njihove enote bistveno bolj izurjene od ruskih sil, s katerimi so se ukrajinske enote srečevale v prvih tednih vojne. In ko je Popasna padla v roke Rusiji, je Prigožin obljubil, da bo Wagner nadaljeval svoj pohod na Bahmut. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja