Golf

Tiger s svojimi milijoni rešil turnir

Thousands Oaks, 03. 12. 2012 06.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški golfist Tiger Woods je z nekaj milijoni zelencev rešil izvedbo turnirja World Challenge, ki se je odvijal na igrišču Sherwood Country Club in ima poseben pomen pomen za delovanje njegove fundacije.

Ameriški golfist Tiger Woods si je z zmagami na majorjih in številnih drugih turnirjih pod okriljem European in PGA toura prigaral čast in ugled v svetu športa. Ta je bil nekoliko načet ob razkritju afere, a zmagovalec 14 majorjev se počasi vrača na pota stare slave. Predvsem po zaslugi številnih dobrodelnih projektov v katere je na takšen in drugačen način vključen. In 'dobrodelnega' formata je bila tudi njegova nesebična pomoč pri organizaciji World Cahllenga. Turnir na igrišču Sherwood Country Club je bil namreč tik pred samim začetkom zaradi odpovedi sodelovanja glavnega pokrovitelja, tik pred odpovedjo, a vskočil je rešitelj Woods.

Tiger Woods je rešil finančno zagato, ki je nastala ob odpovedi generalnega pokrovitelja.
Tiger Woods je rešil finančno zagato, ki je nastala ob odpovedi generalnega pokrovitelja. FOTO: Reuters

"Ne bom vam povedal natančne številke, ampak gre za veliko denarja," je po nedeljskem krogu dejal ameriški golfski as in dodal: "Pomembno je le to, da če ne bi imeli tega turnirja, delovanje moje dobrodelne organizacije ne bi bilo tako uspešno. Ne bi se zgodil center za poučevanje na sosednjem igrišču Orange County. Ne bi dosegli tega kar smo v vseh teh letih. Gre za veliko otrok, ki smo jih uspeli v zadnjih letih tako in drugače pomagati. Zgolj zaradi tega dogodka. Pomemben je zame in fundacijo. To je bilo ključnega pomena za našo prepoznavnost."

Woods se zaveda pomembnosti turnirja za potrebe delovanja njegove dobrodelne fundacije.
Woods se zaveda pomembnosti turnirja za potrebe delovanja njegove dobrodelne fundacije. FOTO: Reuters

Krstni turnir je bil na sporedu leta 1999, idejo za izvedbo pa je Tigerju Woodsu dal njegov oče Earl. Dolga leta so pri organizaciji intenzivno pomagali ameriški operater AT&T, tik pred izvedbo letošnjega dogodka pa so ključni pokrovitelji odpovedali sodelovanje in glavnina je bila na plečih Woodsa. Neuradno naj bi za organizacijo odštel 4 milijone ameriških dolarjev.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou