Tujina

Vujanović: Za boljšo prihodnost vseh

Pogorica, 07. 04. 2008 07.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
0

Zmagovalec predsedniških volitev v Črni gori Vujanović je dejal, da si bodo prizadevali za nadaljevanje evropsko usmerjene poti in utrditev države.

"To je zmaga za vse nas, za boljšo prihodnost“, je ob razglasitvi neuradnih rezultatov dejal Filip Vujanović in zatrdil, da bo "predsednik vseh prebivalcev Črne gore.“ Vujanović je že v nedeljo dejal, da si državljani želijo politike, kakršno so vodili do sedaj.

Vujanović
Vujanović FOTO: Reuters

"To pomeni nadaljevanje evropsko usmerjene poti in utrditev države, kjer so pravice manjšin spoštovane. Poleg tega pa to pomeni tudi nadaljnje prizadevanje za boljše življenje vseh državljanov," je ob oddaji glasu povedal Vujanović.

"Bodimo skupaj, obrnimo se drug proti drugemu, ker moramo skupaj graditi našo prihodnost, za boljšo prihodnost vseh nas," je dejal Vujanović. Vujanović se je zahvalil vsem, ki so glasovali zanj, pa tudi tistim, ki so glasovali za njegove protikandidate. "Hvala vsem za podporo. Ostajamo skupaj in delali bomo v korist vseh nas," je poudaril.

Kandidat stranke Gibanje za spremembe (PzP) Nebojša Medojević, ki so mu javnomnenjske raziskave v zadnjih dneh napovedovale drugo mesto, je izrazil dvom v poštenost samih predsedniških volitev. "V kolikšni meri so te volitve poštene in kako se aktualna oblast boji moje zmage, govori že dejstvo, da so mojo soprogo preprosto izbrisali iz volilnega imenika v mestu, kjer oddajamo svoj glas že 15 ali 16 let," je dejal Medojević. Medojević je prejel 17 odstotkov glasov volilvcev.

Kandidat Srbske liste Andrija Mandić, ki je pred volitvami obljubljal tesnejše vezi s Srbijo in večkrat zatrdil, da ne bo nikoli prriznal Kosova, je dobil približno 19 odstotkov glasov.

Vodja Demokratske stranke socialistov (DPS) in črnogorski premier Milo Đukanović pa je dejal, da bo dala Vujanovićeva zmaga močan zagon vladi, da uresniči vse, kar je obljubila. "Vlada bo z novim zanosom že jutri nadaljevanje vse, kar smo obljubili črnogorskim državljanom," je dejal.

Đukanović je čestital Vujanoviću za "sijajno zmago", pri čemer je ocenil, da se je s tem pokazalo, da se konsenz glede evropske politike, ki jo pooseblja DPS, širi. Đukanović pričakuje, da se bodo politični nasprotniki iz tega volilnega poraza kaj naučili, in jih pozval, naj se pridružijo DPS v prizadevanjih, ki jih ta stranka vlaga v dobro države in njenih državljanov.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.