Tujina

Zimmermanova soproga poklicala policijo: S pištolo v roki mi grozi!

Orlando, 10. 09. 2013 10.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Shellie Zimmerman, soproga Georgea Zimmermana, je poklicala policijo, ker naj bi ji mož grozil s pištolo v roki. Policisti so ga odpeljali v pridržanje, a le čez nekaj ur je Shellie spremenila zgodbo in dejala, da pištole v resnici sploh ni videla. George Zimmerman pa je znova odkorakal na prostost.

Shellie Zimmerman, soproga Georgea Zimmermana, s katerim se ločujeta, je v ponedeljek poklicala policijo. "Moj mož sedi v svojem avtomobilu, v rokah drži pištolo in mi govori, naj stopim bližje. Udaril je mojega očeta, zbil mu je očala, mu poškodoval nos, nato je meni vzel iPod in ga razbil. Vsem nam grozi," je opisala dogajanje.

Na posnetku klica na številko 911, ki je prišel v javnost, je mogoče slišati, kako Shellie očeta posvari: "Oče, pojdi v hišo, George lahko strelja na nas!"

Policija je prišla na kraj dogodka, Zimmermana so odpeljali v pridržanje. On je za spor okrivil njo in zanikal, da bi storil kar koli narobe. Shellie pa je kmalu za tem spremenila zgodbo in policistom dejala, da pištole ni nikoli zares videla. Policisti so njenega moža izpustili.

Direktor policije v kraju Lake Mary Steve Bracknell je povedal, da ga ne Shellie ne njen oče ne bosta ovadila. "Nimamo žrtev in torej nimamo kaznivega dejanja," je povedal.

Zakonca Zimmerman
Zakonca Zimmerman FOTO: Reuters

Kot je znano, to ni prvič, da je Zimmerman ušel roki pravice. Julija je bil oproščen umora 17-letnega temnopoltega mladeniča Trayvona Martina, ki ga je ustrelil, kot je dejal, v samoobrambi. Pa tudi sicer ima Zimmerman temačno preteklost. Leta 2005 so ga aretirali, ker je alkoholiziran napadel policista, pozneje istega leta pa je imel opraviti s policisti, ker je bil nasilen do svoje zaročenke.

26-letna Shellie je vlogo za ločitev od Georgea vložila 5. septembra, le teden dni po tem, ko je bila obsojena na leto dni pogojne zaporne kazni in 100 ur družbenokoristnega dela, ker je lagala o denarju na zaslišanju za varščino njenega moža. 

Sodeč po besedah Zimmermanovega odvetnika Marka O'Mare, par vse od konca sojenja živi skupaj v hiši njenega očeta. Čeprav se ločujeta, skupaj pregledujeta njuno premoženje, zaradi česar je tudi prišlo do spora. "Veliko je bilo emocij, zato sta se tudi sprla," je dejal.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Brabus
11. 09. 2013 11.04
-1
Ja, ja , Amerika, važen je sam denar.
franceljtancelj
10. 09. 2013 22.10
Če je šlo enkrat bo šlo tudi drugič. Ampak samo v SLO.
Ramzess
10. 09. 2013 11.23
+9
Od tod torej frustracije, ki jih znesel nad mladim temnopoltim. Sestavljanka se počasi sestavlja skupaj. Ne vem zakaj v primeru temnopoltega fanta niso tega omenili, da ima težave doma, itd. Eno vpliva na drugo, ...