Tujina

FOTO: Zimmerman naj bi jih pred ubojem skupil

Miami, 18. 05. 2012 11.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prostovoljni varnostnik, ki je konec februarja s pištolo ubil 17-letnega temnopoltega Martina, naj bi imel po dogodku ureznine na zadnjem delu glave, hkrati pa naj bi krvavel iz nosu, piše v policijskem poročilu. Storilec naj bi sovražil temnopolte ljudi.

Zimmermanova glava po dogodku, v katerem je umrl najstnik.
Zimmermanova glava po dogodku, v katerem je umrl najstnik. FOTO: Reuters

George Zimmerman, ki je obtožen uboja temnopoltega najstnika, je imel ob dejanju ureznine na glavi in krvav nos, je zapisano v policijskem poročilu, ki ga je tožilstvo predstavilo obrambi. V poročilu je tudi zapisano, da so ob obdukciji ubitega najstnika v njegovem telesu našli sledi psihoaktivne snovi THC, ki jo vsebuje marihuana.

28-letni Zimmerman vztraja, da je 17-letnega Trayvona Martina na Floridi ubil v samoobrambi. Več tednov po dogodku je bil na prostosti, saj se je skliceval na zakon, ki v primeru resne nevarnosti dovoljuje uporabo smrtonosne sile.

Policija je ob prihodu na kraj dogodka poskušala oživljati Martina, ki je imel eno strelno rano v prsih, vendar brez uspeha. Številni policisti, ki so bili tam prisotni, so dejali, da naj bi bil Zimmerman poškodovan. "Lahko sem videl, da je imel na hrbtnem delu veliko trave, hkrati pa je bil tudi moker, kot da bi ležal na tleh. Zimmerman je tudi krvavel iz nosu in zadnjega dela glave," je povedal policist Timothy Smith. Policist Jonathan Maed pa je dejal, da je imel varuh soseske zlomljen in krvav nos ter otekline na obrazu.

V zdravniškem poročilu je sicer zapisano, da je imel Zimmerman manjše krvavitve. V poročilu, ki ga danes povzemajo tuji mediji, so zapisana tudi številna pričanja. Ena izmed prič naj bi povedala, da je en človek tekel za drugim, nato pa je sledil obračun s pestmi. Potem je slišala strel.

Po opisih drugih prič bi lahko sklepali, da je najstnik Zimmermana spravil na tla in ga pretepal, nato pa je 28-letnik potegnil pištolo in ustrelil temnopoltega najstnika.

Sicer pa v poročilu tudi piše, da je Zimmerman pogosto v času, ko je opravljal prostovoljno službo varnostnika, poklical policijo in prijavil "sumljive osebe, ki so bile vse temnopolte". Martinova družina in njegovi podporniki Zimmermana obtožujejo, da je osumljence pogosto izbiral na podlagi rase. V poročilu je tudi izjava preiskovalca Christopherja Serina, ki meni, da bi bilo treba proti Zimmermanu vložiti obtožnico.

Sorino je tožilstvu predstavil svoje mnenje, da bi se lahko Zimmerman pretepu izognil, če bi ostal v svojem vozilu in počakal na prihod policistov.

Policisti so med preiskavo opravili tudi več pogovorov z Zimmermanovi znanci. Tako naj bi ena njegova znanka dejala, da on ne mara temnopoltih ljudi. "Zagotovo bi kaj sprožil. Je zelo neposreden. To je v njegovi krvi," je pojasnila.

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Alexxsaso@yahoo.ca
18. 05. 2012 14.46
+3
Če je fant pokadil enega pred tem sigurno ni bil agresiven. THC ne povzroča agresivnosti - obratno.
Jimi1
18. 05. 2012 17.03
+1
Bolj verjetno je bil živčen, ker ga že nekaj časa ni pokadil, predvidevam.....
janlupus
18. 05. 2012 12.11
+18
Pisec tega članka je kar talent, priznam. Priznam, priznam. Martina sem poznal. Bil je dober fant. Ko je bil mlajši, dva skupaj hodila na sladoled k Žabarju in skakala s pomola na Podpeškem jezeru. Razposajenost brez meja. Tudi ZImmerman je bil v redu pub. Spomnim se ga, ko je hodil k uram violine k učiteljici Brunovi, imel je posluh, a ne volje, kar je nujno potrebno za uspeh pri takšnem instrumentu. Potem ga je začela zanimati varnost. Prebral je vse o njej, potem opravil nekaj tečajev in si dobil službo pri nekem privatniku. Šele pozneje je začel nadzirati soseske. To je počel strastno. Kadar je bil na nočni, si je večkrat privoščil burek na Nobelovi cesti, pardon, na Miklošičevi cesti pri tistem tipu s piko, ki je, ne boste verjeli, bratranec formulaša Mirana Ališiča. Nekaj let nazaj je Zimmerman napolnil kovčke in odšel s trebuhom v svet. Prispel je v ZDA, kjer se je kasneje odvila tragična zgodba, ki jo je tako dobro ubesedil novinar. Talent, priznam.
Alexxsaso@yahoo.ca
18. 05. 2012 14.45
+3
Hehehe, si že razmišljal o tem, da bi stripe pisal...
slovenc88
18. 05. 2012 11.48
+9
Kaj se to nas tiče v SLO?
Way2Hell
18. 05. 2012 11.52
+35