Tujina

Zima zahtevala žrtve

Pariz/Vancouver, 30. 12. 2008 11.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
D.Š./STA
Komentarji
4

Reševalci so v kanadskem Skalnem gorovju našli trupla sedmih voznikov motornih sani, ki jih je pod sabo pokopal sneg. V Franciji pa sta zaradi mraza umrla dva človeka.

V kanadskem Skalnem gorovju so reševalci odkrili trupla sedmih voznikov motornih sani, ki jih je pod sabo pokopal snežni plaz. Incident se je zgodil blizu mesta Fernie, ki leži na vzhodu Britanske Kolumbije. En snežni plaz je pokopal sedem ljudi, drugi plaz pa je pokopal štiri ljudi, ki so poskušali prvi skupini pomagati. Tri ljudi so tako uspeli rešiti, medtem ko eno osebo še vedno pogrešajo.

Snežni plaz
Snežni plaz FOTO: Reuters

Reševalci so na tem območju najprej odvrgli eksploziv iz helikopterja, da bi razrahljali sneg in tako nadaljevali iskanje. V zadnjih nekaj dneh je zapadla velika količina snega, kar otežuje iskanje pogrešanih ljudi.

Žrtve v Parizu


Zaradi mrzle zime sta v Franciji umrla dva brezdomca. Moška, stara 45 in 74 let, sta umrla v okraju Val D'Oise severozahodno od Pariza, je danes poročal francoski radio France Info. Na vzhodu Francije so medtem temperature padle vse do –14 stopinj Celzija. Več francoskih mest je zaradi tega športne dvorane odprlo za brezdomce.

Človekoljubne organizacije pa so napovedale postavitev šotorov, v katere bi se lahko vsaj pozimi zatekli tisti, ki so ostali brez strehe nad glavo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

spaparnas
30. 12. 2008 21.20
upsss Izgleda, kot da globalno segrevanje ne deluje tako kot pravijo računalniki iz ZN. Vreme nekako ne sodeluje, pa čeprav nam bo kjoto vsilil cel kup zeeeeellllooo dragih ukrepov. Včeraj smo se cvrli danes se tresemo. Se spomnim Orwlovega filma in kniige 1984... S kom smo že danes v vojni? Vzhodna Azija ali Zahodna Azija? Seveda to vseh nemarno dragih kjotskih ukrepov ne bo ustavilo. Ne ne biznis je biznis
hlastaa
30. 12. 2008 13.42
@ dirkac_007 Ti si pravi amater take sanke pa terene kot jih majo v kanadi ima malokdo v Slo. Pa vožnja po čistem snegu je nekaj najbolšega kar je lahko pri sankanju!
dirkac_007
30. 12. 2008 13.21
jah kaj se pa vozjo tam k ni treba..amaterji
boyam
30. 12. 2008 13.06