Slovenija

Žilni kirurg Zimmermann zavrnil vse očitke na račun svojega dela

Celje, 14. 06. 2016 16.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kirurg Janez Zimmermann, ki naj bi neustrezno operiral krčne žile, je zavrnil očitke na račun svojega dela in jih označil za izmišljene. Poudaril je, da je v dobrem letu operiral 460 bolnikov s težavami na ožilju in da nihče od njih ni imel zapletov.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Janez Zimmermann prvič pred kamero
    01:52
    Iz SVETA: Janez Zimmermann prvič pred kamero
  • Iz 24UR: Zimmermann zavrača očitke
    03:15
    Iz 24UR: Zimmermann zavrača očitke
  • Iz 24UR: Primer preiskuje policija
    01:31
    Iz 24UR: Primer preiskuje policija
Janez Zimmermann je zavrnil vse očitke o slabem zdravljenju.
Janez Zimmermann je zavrnil vse očitke o slabem zdravljenju. FOTO: Kanal A

Zdravnik Janez Zimmermann je na novinarski konferenci v Celju zavrnil vse očitke na račun svojega dela. Povedal je, da so vsi očitki izmišljeni in plod zavisti treh žilnih kirurgov iz Slovenije. "V zadnjih 15 mesecih sem v Trstu operiral 460 bolnikov s težavami na ožilju in nihče ni imel komplikacij po operaciji," je dejal Zimmermann.

Kirurg
Kirurg FOTO: Reuters

Izpostavil je tudi štiričlansko družino iz Srbije, ki jo je operiral. Ko je zahteval denar za opravljanje operacije, so mu namreč začeli groziti po sms-sporočilih. Zimmermann meni, da je do izbruha afere, v kateri se mu očita malomarno zdravljenje, prišlo zaradi pomanjkanja denarja za žilne operacije v Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

Po Zimmermannovih besedah se je v Slovenijo kot zdravnik žilne kirurgije vrnil pred desetletjem, k njemu pa je prišlo veliko bolnikov. Med njimi jih je več kot 1000 iz celjske regije, ki so razočarani nad delom osebja žilnega oddelka celjske bolnišnice, je dejal.

"Zavist mojih kolegov se je stopnjevala do odprtega sovraštva. Ti kolegi, ki mi očitajo malomarno zdravljenje, pa so imeli vsako leto kakšen smrten primer in so prejeli tudi opomine. Gre za hudo obliko nasilja teh kolegov nad menoj, zato se sprašujem, kje je njihova srčna kultura," je dejal Zimmermann, ki napoveduje, da bo ustrezno dokumentacijo o treh zdravnikih dostavil ustreznim organom.

Pojasnil je tudi, da je ZZZS po izbruhu afere odprl telefonsko linijo za pritožbe bolnikov, ki jih je operiral, a ker ni bilo nobene graje na njegovo delo, je zavod po tednu dni linijo zaprl.

Zimmermann je poslal odprto pismo predsedniku Zdravniške zbornice Slovenije Andreju Možini, v katerem je izrazil zaskrbljenost, da so ga novinarji izzvali in zapeljali s svojimi zgodbami. Za pismo se je odločil, ker da so ga k temu spodbudili njegovi bolniki, ogorčeni nad dogajanjem v medijih.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Multipratik
15. 06. 2016 09.27
+3
Dejstvo je, da naše zdravstvo tone vedno globlje. Čakalne vrste so predolge in zdravniki podkupljivi. Človek, ki mu ni vseeno, kaj se z njim dogaja in se zaveda, da je za končni efekt zdravljenja poleg pravilne diagnoze in strokovnosti zelo pomemben tudi čas, se pač trudi, kakor ve in zna, da bi ga čimbolj skrajšal. Tako pa se tudi dogaja, da naleti na ljudi, ki tak čas skrajšajo, vprašljiva je pa njihova strokovnost. Podobno je pri zobozdravnikih. Ti si zaslužek zrihtajo tako, da ko imaš majhno luknjico, tako dolgo čakaš, da prideš na vrsto, da se luknja spremeni v jamo. Potrebno je zahtevnejše zdravljenje in na koncu zob izpuliti. Seveda pa obstaja vedno opcija samoplačništva, ki čakalno dobo neverjetno skrajša (če ni časa za tiste, ki so zdravstveno zavarovani, ne razumem, od kod čas za samoplačnike). Zdravstven sistem je v totalnem kaosu, saj brez osebne participacije, kljub dodatnemu zavarovanju praktično ne dobiš več ničesar. Ljudje imajo težave in umirajo, žepi nekaterih se pa enormno polnijo.
trdovrat
15. 06. 2016 13.40
Multi...., da ti malo pojasnim! Čakalne vrste so zaradi neplačevanja posegov s strani zavarovalnice! To je vse! Bodo pa še daljše, kajti spet so napovedali varčevanje po bolnišnicah!
Multipratik
15. 06. 2016 14.41
@trdovrat ne vem, če me je tvoje pojasnilo ravno zadovoljilo. Mislim, da vsi vemo, da se nam ob plačah vsak mesec odtrga lep košček pogače za zdravstveno zavarovanje. Denar je, le napačni ljudje z njim razpolagajo in ga razporejajo, z mešanjem zasebnega in javnega zdravstva se pa poleg teh prispevkov zahteva še dodatna plačila. S samoplačništvom vrste čudežno izginejo. Naj potem ukinejo obvezno zdravstveno zavarovanje in vse prispevke povezane s tem, pa bomo sami plačevali, kar mislimo da potrebujemo, ne pa da se to, kar odvajamo, vzame za samo po sebi umevno, če hočemo dobiti kako kvalitetno storitev, moramo pa zanjo dodatno plačati.
trdovrat
15. 06. 2016 15.16
Multi..., res je kar praviš. Iz zelo blizu prve roke, ti lahko povem, da za čakalne dobe niso krivi zdravniki, temveč plačniki. Ker veš, da s samoplačilom prideš preko vrste, pomeni da bi zdravniki lahko več delali, ampak jim ne dovoli zdravstveni sistem. Po mojem mnenju se nekaj kuha s tem našim zavarovalnim sistemom. Dodajam pa, da vsaj tretjino denarja, ki ga zaposleni plačajo za zdravstvo, gre po raznih obvozih v privat žepe, za preplačilo materiala in naprav. Samo tega ne morejo reševati npr. kirurgi,ali med. sestre, temveč naši dobro plačani uslužbenci na ministrstvih!
AxisDei
14. 06. 2016 20.33
+8
Dejstvo je, da Slovenci radi verjamemo čisto vsaki stvari, ki jo napišejo mediji in razmišljamo tako, kot hočejo oni. Če nismo imeli direktne pozitivne izkušnje z nekim zdravnikom, bomo verjeli vsakemu ''anonimnemu pismu'', ki se pojavi, pa takoj označevali človeka za pošast, medtem ko se nad kakim bulmastifom lahko leta pritožujemo, pošiljamo pisma bralcev, pa bo še vedno udobno sedel/a na svojem stolčku. Ljudje, pogruntajte že, da se gre za golo propagando - le pomnite gonjo proti Mishalyju in Klokočovniku, ki sta rešila vsaj nekaj petdeset življenj (vem iz prve roke, ker je bil eden izmed operirancev sestričnin sin) in je zavoljo ozkih interesov nekoga ostalo brez kvalitetne oskrbe ničkoliko hudo bolnih otrok! Komaj čakamo, da se lahko nad kako majhno ribo izživljamo in koga za kaj okrivimo, saj do velikih itak nikoli ne pridemo - čudno, da vas večina zdaj niti pisne ne več proti ravnatelju, ki je lani naredil samomor, pa ni storil nič takega (moralno je šlo res za kočljivo dejanje), česar ne bi nihče od nas prej videl ali zanj vedel, sodili ste pa kot da je najmanj koga ubil. Joj, kako ovčji narod, res, ''levi'' hujskajo proti ''desnim'' (neoliberalisti vs. ekstremisti), tožimo se zaradi pralnih strojev (sodišče to resno obravnava) in zaposlujemo športnike brez srednjih šol na policiji ... res nam ni pomoči ...
trdovrat
14. 06. 2016 19.58
+5
Moj prijatelj je šel na operacujo drugam. Po letu in pol, je dobil iz UKC vabilo na pregled. Odgovoril jim je,da če bi čakal na njih, bi bil pač že vsaj leto dni mrtev! To je samo delček zgodbice iz žilne kirurgije UKC! Če bi bil dr. Zimerman veterinar, bi bilo, po mojem mnenju, še vseeno bolje kot je na kliniki UKC!
rickytko
14. 06. 2016 18.35
+8
Zdravniki znajo neverjetno podvalit drugemu. Spomnite se 12 let nazaj, ko so primariji celjske bolnišnice podtikali in grozili direktorju (temu, ki je danes direktor zdr. zavarovalnice) s pištolo. Pa s krvoločnim psom.
ctrzkukl?
14. 06. 2016 18.31
+9
Sem bil na angiološki (ožilje) kliniki v UKC-ju. V primerjavi z drugimi oddelki je tu daleč največja štala. Doktarji vse povprek skregani, glavna sestra - katastrofa, ko malo pojamraš, pa pomirjevala. Če si malo v letih,pa si lahko srečen, če se vrneš živ med domače. Že osebni zdravnik, ki mi je napisal napotnico je samo zavijal z očmi, ko me je malo psihično pripravljal na razmere na angiološki. Verjamem, da jih je veliko raje izbralo Zimmermana. Slabše pač ne more biti.
nikagaja
14. 06. 2016 18.05
+3
napad je najboljsa obramba, ampak pri njem popolnoma prozorna. navaden prevarant ali motena oseba.
trdovrat
14. 06. 2016 20.18
-2
Nika, kako hitro sodiš, brez vsakega argumenta! Čestitam za vizionarstvo!
markym77
14. 06. 2016 17.27
+11
Itak so tudi med dohtrji šalabajzerji da jim ni para. Vse pa ščiti isti ceh. Dobre in slabe.
igy02
14. 06. 2016 17.11
+6
Nimam pojma, kdo ima prav. V Sloveniji je vse možno. Je pa eno neizpodbitno dejstvo. Ministrstvo je vložilo kazensko ovadbo proti Zimermannu le na osnovi prispevka Evgenije Carl. Brez dokazov in brez dokumentov. V Sloveniji se je zgodilo že več medijskih umorov. Znane za ta dejanja so presstitutke Carl in Šetinc.
Karantanija
14. 06. 2016 18.39
-1
Sram te bodi, če lahko premoreš kaj sramu!
ivan.z Doba
15. 06. 2016 17.18