Tujina
Oglas

Že veste, kje boste letos smučali?

Ljubljana, 30. 11. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ko prvi sneg pobeli hribe in doline ter se temperature spustijo pod ledišče, je zadnji čas, da pobrišete prah s smučarske opreme in začnete načrtovati nove snežne podvige. Kam vas vabimo tokrat? V Avstrijo. Tja, kjer je zima doma.

Že tik za mejo vas na Koroškem pričakujejo številna vrhunska smučišča, zagotovljen sneg in nepozabna apres-ski zabava. Vseeno, ali spadate med začetnike ali profesionalne športnike – na Koroškem je zimska zabava zagotovljena!

Regija Murau-Kreischberg je s svojimi odlično urejenimi progami sinonim za smučarske užitke. Na Kreischbergu obratuje dirkalna proga, na kateri se dosegajo velike hitrosti, na stalni tekmovalni progi gostom merijo čas, tubing arena nudi zabavo na zračnicah po treh vzporednih progah, najmlajše pa navdušujejo dežela Yabaa Dabba Doo, svet dinozavrov, trampolin Kreischi ter otroški smučarski svet s čarobno preprogo in otroško vlečnico.

Avstrija nudi neskončne smučarske užitke (© Österreich Werbung, Peter Burgstaller)
Avstrija nudi neskončne smučarske užitke (© Österreich Werbung, Peter Burgstaller) FOTO: Smučanje Avstrija

Skrivni namig letošnje zime je Vzhodna Tirolska, kjer značilna avstrijska kakovost naleti na italijansko lahkotnost. Großglockner Resort Kals-Matrei je največje in obenem najbolj ekskluzivno smučarsko območje Vzhodne Tirolske. Tik ob dolinski progi se nahaja počitniški kompleks Gradonna****S Mountain Resort neposredno ob zgornji postaji žičnice leži spektakularna koča Adler Lounge, najboljši naslov za družine pa je sprostitveni hotel Dolomiten Residenz****s Sporthotel Sillian.

Ledeniška smučišča zagotavljajo sneg, tudi kadar ga ne zapade veliko. Po zaslugi višinske lege je smuka tu mogoča tudi v pomladnih in poletnih mesecih. V Avstriji obratuje več celoletnih smučišč, najbolj znana so verjetno Mölltal, Kitzsteinhorn, Dachstein, Hintertux, Kaunertal in Pitztal. Na ledeniku Stubai pa so naredili še korak naprej in vrh ledenika postavili 20-tonsko samostoječo ploščad, ki nudi spektakularen razgled na okoliške gore. 

S ploščadi na ledeniku Stubai se odpira spektakularen razgled (© Österreich Werbung, Wolfgang Zajc)
S ploščadi na ledeniku Stubai se odpira spektakularen razgled (© Österreich Werbung, Wolfgang Zajc) FOTO: Smučanje Avstrija

Naša severna soseda pa ne slovi le po vrhunskih smučiščih. Obilo zabave in odlične ponudbe najdemo tudi daleč stran od smučarskih prog, sredi zasanjane gorske pokrajine. Morda želite izkusiti pravo sprostitev, uživati v mili naravi in ob tem napolniti vaše baterije? Odločite se lahko za zimsko pohodništvo, drsanje, sankanje, tek na smučeh ali obisk alpskih term.

Posebna doživetja v osrčju gorskega sveta zagotavlja turno smučanje. Nagrada za naporen vzpon na smučeh? Veličasten razgled na okoliški gorski svet in občutek popolne svobode ob spustu v dolino!

Zimska pravljica na ledu (© Österreich Werbung, Peter Burgstaller)
Zimska pravljica na ledu (© Österreich Werbung, Peter Burgstaller) FOTO: Smučanje Avstrija

Morda želite več adrenalina? Potem vas vabimo na ledno plezanje na zahod Avstrije. Tam se izkušeni plezalci pa tudi začetniki podajo na dogodivščino brez primere, na vzpon po zaledenelih slapovih in ledenih zavesah. Veliko zabave in nove, navdihujoče izkušnje zagotavljajo tudi kajtanje na snegu, vožnja s snežnimi sanmi in smučarski skoki. Da, prav ste prebrali. V Avstriji deluje tudi smučarska šola, kjer se lahko naučite osnov smučarskih skokov.

To pa še zdaleč ni vse. Avstrija nudi nešteto možnosti za nepozabne dogodivščine na snegu! Več skrivnih namigov najdete na spletni strani http://www.austria.info/si.

Želite prejemati sveže informacije o počitniški deželi Avstriji in biti pravočasno obveščeni o ekskluzivnih ponudbah? Prijavite se na e-novice in doživite vašo zimsko pravljico v Avstriji!

Kjer so deskarji in smučarji v prostem slogu, tam je vedno zabava! (© Österreich Werbung, Wolfgang Zajc)
Kjer so deskarji in smučarji v prostem slogu, tam je vedno zabava! (© Österreich Werbung, Wolfgang Zajc) FOTO: Smučanje Avstrija
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3