Tujina

ZDA skušal napasti z orožjem za množično uničevanje

New York, 24. 09. 2009 17.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Velika porota newyorškega sodišča je v obtožnici pretekli teden prijetemu Najibulahu Zaziju zapisala, da je skušal na ozemlju ZDA izpeljati napad z orožjem za množično uničevanje.

Preiskava hiše Najibulaha Zazija
Preiskava hiše Najibulaha Zazija FOTO: Reuters

Generalni državni tožilec Eric Holder je dejal, da je bila s prijetjem Zazija ustavljena neposredna teroristična grožnja, pristojne oblasti pa po njegovih besedah preiskujejo še več sledi, povezanih z zgoraj navedenim namenom. Sumijo namreč, da je imel Zazi še več sodelavcev. Sicer je proti Zaziju vložena obtožnica tudi zaradi domnevnega laganja med policijskim zaslišanjem.

24-letnega Zazija so prijeli pretekli teden, ob tem pa je zanikal svojo vpletenost v kakršnokoli zaroto. Preiskovalci pa so sporočili, da so med preiskavo njegove hiše našli navodila za izdelavo bombe.

Ameriške oblasti so sporočile, da je Zazi agentom FBI priznal, da se je v Al Kaidinem kampu v Pakistanu naučil izdelovati bombe. "Preiskujemo več različnih sledi, povezanih z zaroto in poskrbeli bomo, da bodo vsi vpleteni prišli pred roko pravice," je povedal Holder. Ta je Američane hkrati pozval, naj bodo pazljivi in naj vsak sum takoj prijavijo oblastem.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ranunculus
25. 09. 2009 10.04
Joj, admin no, ne mi brisat komentarjev, če jih ne razumeš. mogoče pa drugi jih.
cosmoss
24. 09. 2009 23.48
A se je v zda pripeljal s starim fičotom?Take teroriste treba nemudoma skuriti na električnem stolu saj se množijo kot kafre.
bre11
24. 09. 2009 20.36
he he ne me spravljat v smeh kje pa bi ta kekec dobil orozje za mnozicno unicevanje to lahk sam seljakom prodajo
Svobodni
24. 09. 2009 20.29
Kdo bo pa ZDA napisal obtožnico za napadene države, kot je Irak. Tam so našli velik rezervoar pitne vode. Pa so ZDA rekli, da je namenjeno za hlajenje reaktorjev. Avtomatsko imajo jedrsko oborožitev. Na vrsti je Iran in Sirija.
skydrol7
24. 09. 2009 19.10
se dobro da so te islamske fanatike aretirali preden so imeli priliko izpeljati svoj morilski nacrt. seveda pa zanikajo vsako povezanost s to teroristicno akcijo.
Audy
24. 09. 2009 17.59
Ja in? koliko držav je USA napadla z WMD (DU in cluster bombe), pa "nikome ništa".