Tujina

Prezgodaj je še govoriti o vzroku nesreče

Pariz, 17. 05. 2011 12.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za zdaj je še prezgodaj govoriti o vzroku za nesrečo letala družbe Air France pred dvema letoma, trdijo preiskovalci. Izdelovalec letal Airbus pa pravi, da na podlagi dosedanjih ugotovitev ni razlogov za nova priporočila.

Ena od črnih skrinjic
Ena od črnih skrinjic FOTO: Reuters

Prvi pregledi črnih skrinjic letala družbe Air France, ki je v Atlantik strmoglavilo pred dvema letoma, ne kažejo potrebe po novih varnostnih priporočilih, je povedal neimenovani vir, ki je seznanjen s potekom preiskave vzroka za nesrečo. "V tej fazi analize črnih skrinjic Airbus nima nobenih priporočil, ki bi jih moral podati operaterjem," piše v sporočilu evropskega proizvajalca letal, poroča agencija Reuters. Ta še dodaja, da Airbus tega javno ne želi komentirati.

Francoski časopis Le Figaro je včeraj zapisal, da naj bi ena od črnih skrinjic pokazala, da se nesreča letala družbe Air France, ki se je zgodila pred dvema letoma, ni zgodila zaradi napake na letalu, vendar pa ob tem avtor članka ni zapisal, kako naj bi se nesreča zgodila. Preiskovalna agencija BEA je zapisala, da je še prezgodaj za podajanje ugotovitev o vzroku nesreče, ki je zahtevala 228 življenj.

BEA je obe črni skrinjici letala z dna Atlantika potegnila pred dobrima dvema tednoma. Uspelo ji je dobiti vse podatke, ki so zapisani v skrinjicah, in je prepričana, da bodo ti podatki pomagali pojasniti vzrok nesreče. A strokovnjaki trdijo, da bo potrebnih še več tednov, preden bodo končane analize vseh podatkov. "To delo bo trajalo več tednov, po tem pa bo poleti objavljeno delno vmesno poročilo," so zapisali v agenciji.

Le Figaro je v članku, objavljenem na spletu, zapisal, da se preiskava osredotoča na ugotovitev, ali Air France oziroma kdo izmed posadke letala nosi kakršno koli odgovornost za nesrečo. Časopis je tudi špekuliral, da bo BEA verjetno že danes podala nove informacije, najpozneje do konca tedna pa naj bi že podali jasno sliko vzroka nesreče.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mitja_L
17. 05. 2011 20.48
Kao da Cime ve, kaj je obrestna mera ...
skydrol7
17. 05. 2011 18.25
raziskovalci te nesrece AF - 447 pravijo da je vsa data od zadnjih dveh ur letenja odlicno ohranjena in da se bo lahko analiziralo vse gradivo ki je bilo shranjeno v CVR ( cockpit voice recorder ) in FDR (flight data recorder). Obe skrinjici so bile izdelave druzbe HONEYWELL in sta se v odlicni ohranjenosti.Prva izjava inspekcije raziskave pa ze mece vzrok za nesreco na posadko letala ker tako se izdelovalec letala (Airbus)resi pred ogromno izgubo tako z upadom narocil za tavrstna letala kot tudi pravnim postopkom proti druzbi. Veliko pa lahko pri tem izgubi tudi druzba Air France zaradi borebitnega slabega tehnicnega vzdrzevanja letala. Vsekakor pa mora resnica za vzrok priti ven da se vsaj malo ublazi ta tragedija 228 tragicno preminulih zivljenj.
Ramzess
17. 05. 2011 15.24
NIkoli ni prezgodaj ...na koncu je posledično preveč dezinformacij. Resnica je menda takšna, da je pilot, vsled sicer neproblematičnih težav, tehničnih in okoljskih, izgubil nadzor nad situacijo, ...posledcie pa že poznamo.
abeceda123
17. 05. 2011 13.22
Mogoče se celo ugotovi resnica, torej, letalo je bilo sestreljeno.