Tujina

Zaslišali najbogatejšo Francozinjo

Pariz, 26. 07. 2010 14.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
D.Š./Reuters
Komentarji
2

Najbogatejšo Francozinjo in dedinjo kozmetičnega imperija L'Oreal Bettencourt, ki jo sumijo utaje davkov in nakazila sredstev predsedniški kampanji Sarkozyja, so zaslišali kriminalisti.

Francoska policija je zaslišala 87-letno dedinjo kozmetičnega imperija L'Oreal in najbogatejšo Francozinjo Liliane Bettencourt zaradi domnevnega pranja denarja in donacij.  87-letnica in njen umrli mož Andre naj bi državno blagajno ogoljufala za več milijonov evrov.

Zaslišanje
Zaslišanje FOTO: Reuters

Bettencourtova je morala predvsem pojasniti odprtje neprijavljenega bančnega računa v Švici in na Sejšelih. Odgovoriti je morala tudi na vprašanje finančnih donacij konzervativnim politikom, še posebej ministru za delo Ericu Woerthu, ki je prejel denar v imenu Unije za ljudsko gibanje (UMP). Denar naj bi šel za financiranje predsedniške kampanje Nicolasa Sarkozyja leta 2007.

Zvočni posnetki naj bi dokazovali, da je upravitelj premoženja prejel nasvet pravnega svetovalca predsednika Sarkozya, kako naj se soočijo s tožbami. 87-letnico so zaslišali kot pričo v njeni vili v bogatem delu pariškega predmsetja Neuilly, je dejal njen odvetnik Georges Kiejman. Še nekaj ljudi, povezanih s tem primerom, so zaslišali in pridržali na oddelku finančne policije.

Zaslišanje
Zaslišanje FOTO: Reuters

Woerth je že zanikal, da bi ilegalno prejel denar in obtožbe, da je šlo za konflikt interesov, saj je njegova žena Florence Woerth upravljala z delom premoženja Bettencourtove, sam pa je v tem času skrbel za finance UMP.

Njegovo ženo so policisti že zaslišali. Woertha bodo zaslišali v torek, sam pa je dejal, da ne bo odstopil kot minister. Poudaril je še, da bo še naprej vodil pokojninsko reformo, ki jo je parlament potrdil lanskega oktobra.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

amstaf
26. 07. 2010 17.07
brisi brisi brisi!!!!!!!!!!!!!!!
zahod.west
26. 07. 2010 14.53
socialisti si želijo oblast...naprej so poslali sodnike, da počistijo s tekmeci.....nič novega