Tujina

Zaradi vulkana zapirajo letališče za letališčem

Santiago, 10. 06. 2011 21.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Južnoameričani imajo podobne težave kot pred časom Evropejci. Zaradi vulkanskega izbruha so številna letališča zaprta, na drugih pa se vrstijo odpovedi letov. Za zdaj nič ne kaže, da bi se ognjenik umirjal.

Odpovedi letov se kar vrstijo.
Odpovedi letov se kar vrstijo. FOTO: Reuters
V velikem delu Južne Amerike so se danes zaradi bruhanja čilskega ognjenika Puyehue vrstila zaprtja letališč in odpovedi letov.

Med drugim so zaradi vulkanskega pepela na tleh ostala letala na letališčih v argentinski prestolnici Buenos Aires in več mestih na jugu države, v glavnem mestu Urugvaja Montevideo ter v mestih na jugu Brazilije. Za Buenos Aires in Montevideo, pomembni regionalni prometni križišči, to pomeni že drugi zaporedni dan brez letov. O odpovedih letov, a ne še o zaprtju letališč, med drugim poročajo tudi iz brazilskih velemest Sao Paolo in Rio de Janeiro.

Nacionalni organi izražajo upanje, da bi se lahko nekatera letališča odprla že danes, a po drugi strani iz Čila prihajajo novice, da se ognjeniški izbruh še stopnjuje in postaja vse močnejši.

Pred dnevi, ko se je za vulkanom razdivjala nevihta, so lahko okoliški prebivalci opazovali te čudovite prizore. Izbruh vulkana, prvi po pol stoletja, traja že teden dni.
Pred dnevi, ko se je za vulkanom razdivjala nevihta, so lahko okoliški prebivalci opazovali te čudovite prizore. Izbruh vulkana, prvi po pol stoletja, traja že teden dni. FOTO: Reuters
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vzhod
11. 06. 2011 04.22
Letalisce za letaliscem? Torej zapirajo letalisce ki je zadaj za enim letaliscem,torej to letalisce ki je spredaj ostaja odprto
Janrus
10. 06. 2011 23.31
Heh, to je en teden stara novica... Moja stara mama zivi 50 km od vulkana, v kraju, kjer je letalisce na sliki... Ze en teden ne vidijo jasnega neba, ob 17h je ze tema
L3T4NC4
10. 06. 2011 23.13
slika tega letala pa je naravnost fantastična.. izjemen posnetek... pove več kot besedilo