Tujina

Zaradi sumljive torbe izpraznili letališče

New York, 01. 08. 2009 14.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zgodaj zjutraj je bilo na newyorškem letališču LaGuardia napeto. Zaradi sumljivega moškega je moralo več sto potnikov zapustiti enega od terminalov, pregnali pa so jih tudi z letal, ki so čakala na vzlet.

Potniki so morali v naglici zapustiti letališki terminal.
Potniki so morali v naglici zapustiti letališki terminal. FOTO: Reuters

Panika je zavladala ob 5.30 po lokalnem času, ko je vidno opit moški na glavnem terminalu letališča LaGuardia policistom zagrozil z bombo. V dokaz, da misli resno, je odprl torbo, v kateri je imel predmet, ki je zares spominjal na peklensko napravo.

Poklicali so bombne tehnike, vse potnike pa so 'po hitrem postopku' spravili z domnevno nevarnega območja. Z letališča so pospremili tudi tiste, ki so že sedeli na letalu in čakali na vzlet. "Nekdo nam je rekel, naj tečemo in čim hitreje zapustimo terminal. Potem sem zagledal gasilska in policijska vozila, povedali so nam, da bo imel naš let zamudo," je dejal 59-letni potnik. Letala namreč več ur niso smela vzletati.

Zgodba se je razpletla srečno, izkazalo se je, da se je moški le šalil in da v torbi ni imel bombe. Neslano potegavščino bo moral zdaj razložiti sodniku.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alterego
01. 08. 2009 18.21
Nad.oblaki
01. 08. 2009 15.56
Tonček Balonček: sej si lahko danes prebral v medijih, da Izraelska zunanja politika obtužuje Chaveza, da skriva v svoji državi pripadnike terorističnih celic. Čakajo samo še toliko, da merikanosi povlečejo svoje enote še iz Afganistana (in prepustijo delo NATU oz. nam) in še ostanke vojske iz Iraka v Ameriko pripeljejo. Kajti novi cilj napada je na dlani... ta cilj ima tudi veliko nafte... ;)
Tonček Balonček
01. 08. 2009 15.36
Treba bo napasti in okupirati še kakšno državo, ni druge! "Because of securita only!", seveda!
Nad.oblaki
01. 08. 2009 15.33
Nevidni sovražniki zopet "napadajo" Ameriko...hehe