Tujina

Zaradi spolnega napada na 16-letnico aretirali 72-letnega indijskega guruja

New Delhi, 01. 09. 2013 10.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Priljubljeni indijski guru naj bi spolno napadel dekle, katerega starši so bili njegovi privrženci. Guru bi se moral sam zglasiti na policijski postaji in se odzvati na obtožbe, a ker tega ni storil, so policisti sami prišli ponj.

Indijska policija je zaradi obtožb o spolnem napadu na 16-letno dekle aretirala priljubljenega indijskega guruja Asharama Bapuja, je povedal namestnik policijskega komisarja v mestu Jodhpur Ajay Pal Lamba.

Napad naj bi se zgodil 15. avgusta, ko je Asharam svoje privržence, tudi žrtev in njene starše, zbral na duhovnem srečanju. Staršem je dejal, da se mora z njihovo hčerko srečati na samem, saj naj bi jo obsedli zli duhovi. Ko sta bila v sobi sama, naj bi guru dekle spolno napadel, kar je 16-letnica staršem povedla dva dni po napadu.

Družina je nato odpotovala v New Delhi, da bi se z duhovnim voditeljem pogovorila. Guru se z njimi ni želel srečati, pač pa jim je dejal, naj se obrnejo na policijo.

To je družina tudi storila. Policisti so guruja pozvali, naj se zglasi na policijski postaji in predstavi svoj pogled na dogodke. A guru je v petek policistom dejal, da se fizično ne počuti dovolj močnega in da potrebuje več časa, da stopi pred policijo. "Njegova prošnja je bila zavrnjena," je dejal policist Lamba. Tako so policisti sami prišli po guruja in ga aretirali, ker ni spoštoval postavljenega roka.

Asharam se je januarja letos znašel pod hudim plazom kritik, potem ko je dejal, da bi se 23-letna študentka, žrtev krutega skupinskega posilstva na avtobusu v New Delhiju, po katerem je zaradi hudih poškodb umrla, smrti lahko izognila, če bi napadalce rotila za milost.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

starakadilka
01. 09. 2013 13.48
+16
Končno bodo "duhovni" revčki spregledali. Za 'duhovnostjo' se žal skriva največja sprevrženost. Res mora biti žalostno, ko človek potrebuje nasvet strokovnjaka, da je dober, lep, uspešen ... Vsi smo prvinsko dobri, pošteni, uspešni, le v to moramo verjeti in v pri tem nam lahko pomagajo starši in širše družbeno okolje. Vse seanse bodo odveč. A kaj hočete, eni pač hočejo živeti od tega, da drugemu namenijo nasmeh, vzpodbudo. Tudi indijska 'duhovnost' je zmaterializirana, le da privrženci tega ne vidijo.
rew333
01. 09. 2013 11.39
+22
hahah, najbrž je želel svojo teorijo "prošnje za milost" sam preizkusiti, kako se obnese v praksi....Duhovnost na višku, ni kaj!