Tujina

Zaradi snega odpovedali 1500 letov

New York, 12. 01. 2011 16.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Neurja, ki so zajela jugovzhodni del ZDA, so se sedaj pomaknila še proti severu. Vzdolž celotne vzhodne obale se prebivalci spopadajo z mokrim, težkim snegom, najhuje pa je v Novi Angliji, kjer je zaprtih večina šol in podjetij.

Po celotnem območju severovzhodne obale ZDA, ki so jih najnovejša zimska neurja najbolj prizadela, so na cestah vsi razpoložljivi plugi in trosilci soli, da bi preprečili nove kaose na cestah. V Connecticutu, kjer je zapadlo 60 centimetrov snega, je morala policija posredovati v okoli 500 primerih prevrnjenih avtomobilov, zdrsov vozil in podobnih nesreč. Telesno so bili lažje ranjeni štirje ljudje.

Zamedlo je velik del severovzhodne obale ZDA.
Zamedlo je velik del severovzhodne obale ZDA. FOTO: Reuters

New York je bil po poročanju ameriških medijev tokrat bolje pripravljen in so dan začeli brez prevelikih težav na cestah. Pred tem so bile sicer tamkajšnje oblasti tarča hudih kritik zaradi slabe pripravljenosti na snežne zamete takoj po božiču.

Zaradi snega so mnogi ostali tudi brez elektrike.
Zaradi snega so mnogi ostali tudi brez elektrike. FOTO: www.1nationalgridus.com

Najhuje pa so vremenske težave prizadele Novo Anglijo, kjer na to niso bili najbolje pripravljeni. Zaradi snega in vetra so morali zapreti več sto šol in podjetij. ''Ne vidi se niti čez cesto. Veter s snegom piha s 65 kilometri na uro in to počez,'' je povedal eden od prebivalcev.

V Bridgefordu so razglasili izredne razmere, V Bostonu so zamujala vsa letala. Na območju New Yorka so odpovedali okoli 1500 letov, vendar naj bi se letalski promet še danes spet vrnil v normalne tirnice.

V Bostonu in okolici naj bi zaradi snega brez elektrike ostalo veliko gospodinjstev.
 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BALIENCRIP
13. 01. 2011 02.23
cas je ze za nove tehnologije, namesto da imamo TESLA tehniko, nas v 21. stoletju se zmeraj zice povezujejo in smo odvisni od njih, itd lahko bi imeli taka letalska prevozna sredstva ki bi letela v vsakem vremenu.. ker se vse da..
lampa12
12. 01. 2011 22.52
inoxandrej hijena podlasica ki škorjani ljudi......
norec79
12. 01. 2011 20.15
bastards . tm sneg, kle pa blat, matr sm jim fouš!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ramzess
12. 01. 2011 17.26
Zaprte šole in podjetja, to pa je res hudo. Kaj če bi se koncentrirali na bolj pomembne, bliže sebi, zadeve.
Igor__Zmaj
12. 01. 2011 17.24
Za po celini pa res ni treba odpovedat letov, samo sanke montirajo in je rešeno.
Odpri.oci
12. 01. 2011 16.51
Morda jih pa reši nov CO2 davek "na segrevanje", ki ga je začel promovirati že polit-komisar Potočnik.....