Tujina

Zaradi požara deloma ustavili največjo rafinerijo v Evropi

Rotterdam, 30. 07. 2017 14.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V največji rafineriji v Evropi v nizozemskem Rotterdamu je v ponoči izbruhnil požar, zaradi katerega so morali ustaviti del rafinerije. Požar je izbruhnil v električni centrali z visoko napetostjo v rafineriji Shell Pernis.

Začasno so ustavili del največje rafinerije v Evropi v nizozemskem Rotterdamu. Ponoči je namreč tam izbruhnil požar, in sicer v električni centrali z visoko napetostjo v rafineriji Shell Pernis. Danes zjutraj so gasilci uspeli spraviti požar pod nadzor, a je bilo še videti visoke plamene.

Tiskovni predstavnik rafinerije je povedal, da so iz varnostnih razlogov morali ustaviti več enot, v njihovi notranjosti pa sedaj sežigajo plin. Poudaril je, da gre za povsem nadzorovan proces in da ga skušajo omejiti, da ne bi preveč vznemirili okoliških prebivalcev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Shell Pernis v Rotterdamu je z okoli 60 poslopji največja rafinerija v Evropi.

Po poročanju lokalnih medijev bi lahko bil vzrok požara kratek stik. V podjetju tega niso potrdili, dejali so le, da čakajo na več podatkov o okoliščinah incidenta.

Po navedbah predstavnika lokalnih varnostnih oblasti v dimu niso zasledili toksičnih snovi, so pa v zraku saje.

Shell danes še ni mogel podati ocene o škodi, niti o tem, kdaj bo rafinerija znova delovala v celoti. Za vnovičen zagon nekaterih enot bodo potrebovali nekaj ur, nekaterih pa tudi kak dan, so povedali.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BobbyP
30. 07. 2017 16.36
+5
"Je v ponoči izbruhnil požar" ? Ste sposobni napisati en sam spodoben članek brez kakršnihkoli napak? Vas ni niti malo sram?