Tujina

Zaradi odpovedi motorja dve letali zasilno pristali

New York, 22. 11. 2010 08.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Napakam letalskih motorjev ni videti konca. V nedeljo sta dve letali morali zaradi odpovedi motorjev zasilno pristati. Na srečo se je vse dobro končalo.

Letalo letalske družbe Delta Air Lines, ki je iz New Yorka letelo v Rusijo, je moralo kmalu po vzletu zasilno pristati zaradi težav z motorjem. Letalo je brez težav pristalo na mednarodnem letališču John F. Kennedy približno 50 minut po vzletu, so sporočile letališke oblasti.

(simbolična slika)
(simbolična slika) FOTO: Reuters

Letalo boeing 767, na katerem je bilo 193 potnikov in 11 članov posadke, se je bilo po odpovedi motorja prisiljeno vrniti, je povedala tiskovna predstavnica Holly Baker. Kontrolor letenja, ki je spremljal let, je povedal, da je videl nekaj, kar naj bi bil plamen, sledil pa mu je črn dim. Vendar je Bakerjeva povedala, da ognja na letalu ni bilo.

Incident se je sicer zgodil približno dva kilometra od letališča na višini 500 metrov, je povedal direktor letališča JFK in dodal, da je motor utrpel kompresorsko blokado, podobno avtomobilskemu povratnemu udarcu. Letalo je nad Atlantikom izpustilo gorivo, nato pa pristalo. Potnike so nato premestili na drugo letalo, ki je nato poletelo proti Moskvi.

Isti dan se je še eno Deltino letalo, prav tako boeing 767, ki je poletelo iz Atlante, moralo vrniti nazaj zaradi odpovedi motorja. Pri pristanku je letalo po tleh podrsalo z repom, vendar je nato ustavilo brez pomoči. O poškodbah potnikov in osebja niso poročali.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

skydrol7
22. 11. 2010 18.39
Delta Airlines..Flt # 30 B767-JFK -UUEE (Moskva -Sheremetyevo Airport .... vrnitev na JFK / 50 min po odletu zaradi (compressor stall)v motorju.... mozno zaradi FOD ...vecjih pticev...kanadske gosi.. ..izguba airflow-a v motor, ali " hot gas ingestion"..... se drugi primer je "flame out"to je ce se prekine "combustion" v samem motorju kar ustavi pogon motorja....vzrok za to pa je ..pomanjkanje goriva , pomanjkanje oxygen-a ali pa FOD...V glavnem se je vse srecno koncalo.....L/P
petdan
22. 11. 2010 17.42
Saj v avtomobilski industriji, tudi pri najbolj renomiranih znamkah, ni ni č drugače. Pomemben je samo profit - kvaliteta je že dolgo v drugem planu.
Dolenjc3
22. 11. 2010 12.52
Glavno, da so proizvajalci teh motorjev pocenili proizvodnjo z nakupom delov od najcenejših dobaviteljev in odpustili večino ljudi iz končne kontrole. Požrešni kapitalizem gleda samo na dobiček, človeška življenja so nepomembna.
Jimi1
22. 11. 2010 11.24
Hja.... izgleda da je zaradi cen na trgu proizvajalec motorjev moral poceniti proizvodnjo....
lila.ayla
22. 11. 2010 10.36
so že ugotovil kaj je vzrok, al imajo okvare kar en skupen vzrok? letos se mi zdijo kar sumljivi vsi ti izbruhi vulkanov... dvomim da ves prah kar tako zgine z ozračja, glede na to da se ve, da še zemljo ogladi - celo za par let, če je velik izbruh.
yes no maybe
22. 11. 2010 10.35
najbrz so tako prevedli backfire
Janez Vrabec
22. 11. 2010 09.37
....sem strojnik in se spoznam na avtomobile, vendar se mi niti sanja ne, kaj bi lahko bil "avtomobilski povratni udarec".
Dejan Zajebancije
22. 11. 2010 09.09
šparanje se že kaže tudi pri izdelavi in vzdrževanju letal