Tujina

Čile: Zaradi obsežnega požara bodo preganjali lastnika odlagališča

Valparaiso, 16. 03. 2015 18.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Prebivalci mest Valparaiso in Vina del Mar v Čilu se lahko vrnejo v svoje domove, saj je gasilcem uspelo ukrotiti ognjene zublje, ki so se nevarno približevali naseljem. Oblasti pa bodo zdaj preganjale lastnika nelegalnega odlagališča, kjer naj bi zagorelo.

Obsežen požar je od petka ogrožal čilski mesti Valparaiso in Vina del Mar.
Obsežen požar je od petka ogrožal čilski mesti Valparaiso in Vina del Mar. FOTO: Reuters

Gasilci so uspeli zajeziti požar, ki je zajel obsežno območje ob mestih Valparaiso in Vina del Mar v Čilu.

Oblasti bodo zdaj vložile obtožnico proti lastniku nelegalnega odlagališča, kjer naj bi se požar začel in nato razširil na več kot 500 hektarjev veliko območje v bližini mest.

Gasilci so uspeli požar zajeziti, tako da se evakuirani prebivalci vračajo v svoje domove.
Gasilci so uspeli požar zajeziti, tako da se evakuirani prebivalci vračajo v svoje domove. FOTO: Reuters

Direktor čilske gozdarske korporacije Aaron Cavieres je dejal, da so uspeli požar zajeziti in da se evakuirani prebivalci zdaj že lahko vrnejo v svoje domove. Toda oblasti še niso umaknile rdečega alarma, saj bi se zaradi močnih vetrov požar lahko znova razširil.

Požar, ki je se je od petka nevarno približeval mestoma Valparaiso in Vina del Mar, naj bi se zanetil na nelegalnem odlagališču, kjer so odlagali predvsem taljene kovine. V požaru je umrla ena oseba, 19 gasilcev je bilo poškodovanih, od tega pet huje, več tisoč prebivalcev pa so evakuirali, saj se je požar nekontrolirano širil.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.