Tujina

Megla zdaj ovira letala v Amsterdamu

London, 21. 11. 2011 09.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Razmere na londonskih letališčih Heathrow in City, kjer so zaradi goste megle odpovedali več letov, so se normalizirale. Medtem poročajo o odpovedih in zamudah letov na amsterdamskem letališču Schiphol.

Megla na letališču Heathrow
Megla na letališču Heathrow FOTO: Reuters

Na Heathrowu so od nedelje zaradi goste megle odpovedali več kot 240 letov, danes popoldne pa se je megla dvignila in promet se normalizira. Tiskovni predstavnik največjega britanskega letališča, kjer dnevno opravijo 1300 letov, je sporočil, da zamud več ni, da pa naj potniki kljub temu pred odhodom preverijo pri svojih letalskih družbah, kako je z njihovim letom.

Tudi na letališču City, kjer so prav tako zaradi goste megle danes odpovedali kakih 30 letov, promet poteka normalno. Na letališču Gatwick pa so zaradi megle v teh dneh imeli nekaj težav z zamudami, medtem ko odpovedi letov ni bilo.

Medtem poročajo o odpovedih in zamudah letov na amsterdamskem mednarodnem letališču Schiphol. Kot je povedal tiskovni predstavnik letališča Geert van der Varst, so bili danes zaradi megle prisiljeni odpovedati več deset letov, več deset pa jih ima več kot polurno zamudo. Po njegovih besedah so potnike, katerih lete so odpovedali, letalske družbe namestile v hotele, tako da niso zadržani na letališču.

Po napovedih vremenoslovcev naj bi razmere ostale podobne do srede, megla pa naj bi se dvignila v četrtek.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dejan Zajebancije
21. 11. 2011 11.17
Ojej, napovedovalka s polnim nosom?! FAIL!