Tujina

Zaradi lažne bombe na letalu pridržali upokojenega policista

Pariz, 21. 12. 2015 13.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Upokojeni policist, čigar državljanstvo še ni znano, je osebje letala Air France opozoril na predmet v stranišču letala boeing 777, za katerega se je na koncu vendarle izkazalo, da ni bomba. Moškega so zdaj pridržali.

Francoska policija je danes pridržala upokojenega policista in njegovo ženo, ki sta bila med potniki letala francoske družbe Air France, ki je moralo na poti iz Mauritiusa v Pariz v nedeljo zasilno pristati v Keniji.

58-letnega moškega je ob vrnitvi v Francijo pridržala obmejna policija, medtem ko so njegovo ženo zaslišali kot pričo.

Upokojeni policist, čigar državljanstvo še ni znano, je osebje opozoril na predmet v stranišču letala boeing 777, na katerem je bilo 459 potnikov in 14 članov posadke.

Letalo je zasilno pristalo v Mombasi, kjer so evakuirali potnike, strokovnjaki za eksplozivna sredstva iz vrst policistov in članov mornarice pa so preiskali letalo.

Po podatkih letalske družbe je šlo za lažno bombo, ki je bila sestavljena iz kartona in papirja, paket pa je imel na sebi "uro", kar je spominjalo na časovni mehanizem.

Direktor Air Francea Frederic Gagey je dejal, da sklepajo, da je "bombo" v omarico na stranišču odložil eden od potnikov, bombni preplah pa naj bi bil rezultat "slabe šale".

Iz družbe so sporočili, da so "zaradi ogrožanja življenj ostalih zoper neznane osebe vložili tožbo".

Letalske družbe so v strahu pred bombnimi napadi predvsem zaradi napada na rusko letalo, ki so ga pripadniki skrajne skupine Islamska država izvedli oktobra letos, v njem pa je umrlo 224 potnikov.

V zadnjih dveh tednih so zabeležili tudi tri bombne preplahe na letalih Air Francea v ZDA.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

emilzapata
21. 12. 2015 14.53
+9
saj to je vedno problem, ko si priča prometne nesreče ali kriminalnega dejanja: čim prijaviš, si že potencialni osumljenec, in tvojega mirnega življenja je konec.
emilzapata
21. 12. 2015 14.55
+8
pred nekaj leti so mi oropali hišo, poduk iz te zgodbe je ta, da ne bi nikoli več ob podobnem dogotku prijavil le tega policiji.
Ramzess
21. 12. 2015 13.54
+1
Drugič bo raje tiho, če bo imel priložnost.