Tujina

Zaposleni v hotelu Mandalay Bay imeli več stikov z morilcem, a niso opazili nič nenavadnega 

Las Vegas, 07. 01. 2018 10.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na hotel Mandalay Bay v Las Vegasu se je vsul plaz kritik, da se morilsko dejanje Stephena Paddocka ne bi zgodilo, če bi bolj pazili oziroma bili bolj pozorni na goste. Branijo se, da so imeli več stikov z morilcem, a posebnosti niso opazili.

Zaposleni v hotelu Mandalay Bay, iz katerega je strelec Stephen Paddock oktobra lani streljal in ubil 58 ljudi, so z njim imeli več kot deset različnih stikov v dneh pred strelskim napadom. Zaposleni niso pri poznejšem morilcu opazili ničesar nenavadnega, izjavo verige MGM Resorts International povzema ABC News. 

Poudarili so, da so zaposleni večkrat govorili s Paddockom, ko je bival v njihovem hotelu. Še 1. oktobra, ko se je zgodil nepojmljiv strelski napad, so mu dostavili hrano v sobo, prav tako je govoril s sobaricami, vendar je vse potekalo brez posebnosti.

Prav zaradi tega zaposleni v hotelu niso videli razlogov, da bi opravili podrobnejši pregled. Čistilke in drugo osebje so v njegovo sobo vstopili več kot desetkrat, so dodali. 

Razbita okna hotela
Razbita okna hotela FOTO: AP

64-letni Paddock je 1. oktobra iz sobe v 32. nadstropju omenjenega hotela streljal na obiskovalce festivala country glasbe in ubil 58 ljudi. Na hotel se je vsul plaz kritik, da se to vsekakor ne bi zgodilo, če bi bolj pazili oziroma bili bolj pozorni na goste.

Paddocku, ki si je po morilskem dejanju, katerega vzrok ostaja skrivnost, sodil sam, je namreč v sobo uspelo prinesti pravi arzenal orožja. Policija je našla 23 pušk, v več dneh pa je v sobo Paddock prinesel kar deset kovčkov orožja in nabojev. 

V verigi MGM Resorts International so zato zdaj poudarili, da se vseskozi trudijo za zagotavljanje varnosti in dobrobiti svojih gostov. A to pomeni, da preverjajo, kako je z gostom, če ima na vratih dva zaporedna dneva označbo ''ne moti'' in se ne odziva na klice. 
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ni_mi_vse_eno
09. 01. 2018 22.22
Vsak si lahko pogleda na posnetku taksista, da je bilo več strelcev. Google: Taxi video of Las Vegas mass shooting at Mandalay Bay
pepikrlinca
07. 01. 2018 19.17
+2
človek z nadnaravnimi sposobnostimi......istočasno je streljal iz več nadstropji hkrati
chegevara1906
07. 01. 2018 17.44
+1
Hahaha zdaj so pa Zaposleni krivi. Oni naj bi še dodatno bili pozorni na goste.... Ja pa kaj še!! Najbolj, da jim še rite ližejo!! Kot naš šef enkrat, ko je nek gost odšel ne da bi plačal....JAAA KAKO PA TEGA NISTE PREPREČILI A SE VAM NI ZDEL SUMLJIV???? NEEE...TIP JE KULTURNO NAROČIL, POJEDEL...NAROČIL KAVO..UMES JE ŠEL PA ENEGA PRŽGAT ( ker mam tak zakon) NAZAJ GA PA NI BILO. IN POTEM JE ZAPOSLEN KRIV...:)))))))
ecoliqua
07. 01. 2018 15.12
+2
Tle so pa kvazi kauboji cist mimo udarili. Hrani jih vojna industrija in nenehno pptrebujejo sovražnike. Trump jim paše k sarma po novem letu saj vsako minuto ustvari nove skupine sovražnikov tako domačih kot tujih. Ko jim kaj stori tuji sovraznik cvilijo in jokajo ko jih pa domači postrelijo v večjih številkah pa molijo in prosijo izmisljenega cloveka za pomoč. Bogi ljudje
2realforu
07. 01. 2018 15.00
+1
Zakaj ne priznajo da je bilo več strelcev? Režiral Pentagon kot 9/11?
pingvinislo5
07. 01. 2018 12.36
+8
sem zadnjič prebral nek komentar....nošenje orožja v zda je pravica, zdravstvo pa privilegij (tudi za vse ranjene tega napada)....
Ramzess
07. 01. 2018 12.03
S takim pisanjem so mediji z enim zamahom namočili praktično vso osebje hotela.
komarec
07. 01. 2018 10.48
+5
V Mariboru se je steplo več ljudi, policisti pridržali eno osebo. Ti policisti nas pa res varujejo.
Ramzess
07. 01. 2018 12.04
-1
Ja, eno samo, pa še za to osebo ne vemo razloga.