Tujina

Več jadrnic nasedlo

Dunaj/Zagreb, 06. 08. 2010 11.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kljub napovedanemu neurju se je nekaj neizkušenih lastnikov plovil vseeno podalo na morje. Več jadrnic je tako nasedlo, eno plovilo je potonilo, eno pa je odpihnilo neznano kam.

strela
strela FOTO: Reuters

Vreme, ki ga je spremljalo obilno deževje in orkanski veter, je na Hrvaškem povzročilo kar nekaj težav.

V vasi Lekenik je orkanski veter odnesel del strehe na šolski dvorani, prav tako so poškodovane številne strehe hiš, močan veter pa je ruval drevesa.

Obilno deževje je prizadelo tudi Zagreb. Gasilci so morali posredovati kar 15-krat, padavine pa so povzročale tudi težave v prometu. Meteorna voda je poplavila številne kleti. Nevihtno nebo je prekrilo tudi Zagorje in Samobor.

Neurje, ki je zajelo tudi Istro, je povzročalo motnje v oskrbi električne energije, poplavljajo je ceste in kleti, veter pa je rušil strehe. Komunalni delavci in gasilci so imeli polne roke dela.
Nevihte so zajele tudi Bjelovar. Zaradi obilnih padavin je meteorna voda poplavljala kleti, veter je rušil drevesa, na širšem območju Bjelovarja so odjemalci ostali brez elektrike.

Nemalo preglavic pa je neurje povzročilo nepripravljenim dopustnikom na njihovih plovilih. Kot hrvaška tiskovna agencija Hina navaja ministrstvo za morje, promet in infrastrukturo, je do večje materialne škode spet privedlo sicer napovedano neurje, navkljub kateremu so neizkušeni morjeplovci vseeno izpluli. Več jadrnic je tako nasedlo, eno plovilo je potonilo, eno pa je neznano kam odpihnil močan veter. Žrtev, kot rečeno, ni bilo.

Neurje besnelo tudi nad Avstrijo

Poplave v Avstriji-4
Poplave v Avstriji-4 FOTO: Reuters

Hudo neurje z močnimi nalivi je v četrtek zvečer zajelo tudi precejšnji del Avstrije. Ponekod so lokalni vodotoki prestopili bregove, zaprtih pa je bilo tudi več cest. Še posebno močno je neurje prizadelo Predarlško, kjer so morali gasilci posredovati več kot dvestokrat.

V krajih Dornbirn, Schwarzach, Wolfurt, Bildstein, Alberschwende in Hard so potoki in reke prestopili bregove in poskrbeli za poplave. Gasilci so morali črpati vodo iz številnih kleti in garaž, odstranjevati pa so morali tudi v neurju podrta drevesa.

Ponekod so drevesa in tudi manjši zemeljski udori poskrbeli za zaporo cest, nekaj cest pa je bilo zaprtih tudi zaradi poplavljenega cestišča. Pri kraju Lustenau so morali reševati tudi nekega voznika, ki je z avtom zapeljal v pol metra vode na cesti in obtičal.

Huda ura je klestila tudi na avstrijskem Štajerskem. V kraju Riegersburg je strela zanetila požar na družinski hiši. Pogorelo je ostrešje, k sreči pa ni bil nihče poškodovan.

Včerajšnje neurje je povzročalo nevšečnosti tudi v večjem delu Slovenije.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

loden
06. 08. 2010 19.09
To je pa tko, ko misliš, da "boga za jajca držiš", on čist rahko tvoja stisne, pa lahko samo cviliš....
nikajana
06. 08. 2010 11.34
poskrbeli za poplave:).......od kod jim "jemanje besed"....
Stripy11
06. 08. 2010 11.34
A gospdje k prepisujet tuj novice sem ne znate prevesti besede "nevreme" ? po SSKJ-u je to NEURJE.... BRAVO 24-KUR