Tujina

Jok, lov, bombardiranje in živali v kampanji

New York, 05. 11. 2008 09.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Clintonova je jokala, Palinova želela na lov s Sarkozyjem, McCain je pel o bombardiranju Irana, Obama pa govoril o prašičih s šminko.

Letošnja predsedniška tekma je bila, kot mnogi radi poudarjajo, najdražja in najdaljša. Hkrati pa je v tem dolgem obdobju postregla s kar nekaj zanimivimi trenutki, pri CNN pa so izpostavili nekatere od njih.

McCain je kar zapel: "Bomb bomb bomb, bomb bomb Iran."
McCain je kar zapel: "Bomb bomb bomb, bomb bomb Iran." FOTO: Reuters

McCain se osramoti

Johnu McCainu je uspelo v enem nastopu pokazati slabe diplomatske sposobnosti in slabo petje. Na vprašanje, če je aprila 2007 obstajal načrt o bombardiranju Irana, se je odločil, da odgovor na vprašanje kar zapoje. Priredil je pesem skupina Beach Boy's Barbara Ann in dejal: ''Bomb bomb bomb, bomb bomb Iran!''

Palinova se rada odpravi na lov, kar so v kampanji mnogi radi izkoristili za šalo.
Palinova se rada odpravi na lov, kar so v kampanji mnogi radi izkoristili za šalo. FOTO: Reuters

Šminka na prašiču

Ravno v času, ko je McCain za svojo podpredsedniško kandidatko izbral Sarah Palin, je Obama dejal, da so politične poteze njegovega republikanskega nasprotnika take, kot če bi prašiča šminkali. Republikanci so bili zgroženi, saj je Palinova samo sebe imenovala za pitbula s šminko, a seveda ne dobesedno. Obama se ni želel opravičiti.

Sarah Palin

Ne ravno dobra odločitev za republikansko stranko, a njihova kandidatka za podpredsednico je popestrila zadnje obdobje predvolilnega časa. Med drugim je kot svoje zunanjepolitične izkušnje navedla to, da iz svojega doma vidi Rusijo. Nasedla pa je tudi kanadskima komikoma. Francoski naglas je bil dovolj, da je verjela, da govori s francoskim predsednikom Nicolasom Sarkozyjem. Njegovo vabilo na lov na tjulnje mladiče je takoj sprejela.

Jok Hillary Clinton

Hillary Clinton je v trenutku, ko so ji javnomnenjske ankete slabo kazale, izkoristila tudi svojo ženskost in med pogovorom z volivci je bilo v njenih očeh opaziti solze. Analitiki so takrat trdili, da so bile solze sredstvo, s katerim je na svojo stran želela pridobiti dodatne glasove volivk.

Katastrofa s pastorjem

Da religija in politika res ne moreta iti z roko v roki, je dokazal primer s pastorjem Baracka Obame. Ta se je namreč moral javno distancirati od izjav svojega nekdanjega pastorja in mentorja Jeremiaha Wrighta, saj je ta Hillary Clinton večkrat obtožil rasizma.

Paris Hilton je tudi pred štirimi leti goreče pozivala vse, naj gredo na volitve, sama pa je nato pozabila. Je pa letos vse to nadoknadila s tem, ko je tudi sama sprožila kampanjo.
Paris Hilton je tudi pred štirimi leti goreče pozivala vse, naj gredo na volitve, sama pa je nato pozabila. Je pa letos vse to nadoknadila s tem, ko je tudi sama sprožila kampanjo. FOTO: Reuters

Je Barack enako Britney?

McCain je Obamo primerjal s pop zvezdo Britney Spears in dedinjo, ki je slavna zato, ker je slavna – Paris Hilton. Ta opazka se je očitno najbolj prijela prav zadnje, saj se je Paris odločila, da bo tudi sama začela kandidirati za predsednico. Ameriki se je predstavila kot zvezdnica, ki ni stara in ne obljublja sprememb, njeno kampanjo pa je spremljal videospot, v katerem je nastopala v bikiniju.

Streljali na Clintonovo?

Hillary Clinton je pred 12 leti obiskala Bosno in Hercegovino. "Spomnim se, da sem pristala ravno v času streljanja,“ je dejala. A kmalu je morala priznati, da to ni bilo res, saj so posnetki iz tistega obdobja prikazovali nekdanjo prvo damo ZDA, kako se mirno sprehodi iz letala v letališče – brez strelov seveda.

Nakladač

Na eni izmed volilnih debat je Joe Biden moral odgovoriti na vprašanje, ali je lahko tako dolgo tiho, da bo volivcem pokazal, da premore določeno stopnjo discipline, ki je potrebna za tako pomembno mesto v svetovni politiki. Biden je kratko odgovoril: "Da.“

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HellWolf
30. 01. 2009 13.24
Sarah Palin... ženska je zabita ko asvalt. Glupa ko noč. Njen nastop mi je prav butast.
chemtrail
05. 11. 2008 12.13
poluks25: Ta je bila lovska ja!! Jaz pa iz moje spalnice vidim sosedov vrt, sem že pravi poljedelec alijas kmet, ne, ne sem že minister za okolje in prostor.....
poluks25
05. 11. 2008 12.01
Med drugim je kot svoje zunanjepolitične izkušnje navedla to, da iz svojega doma vidi Rusijo hahahahahahaa...najbolsa
1fifa
05. 11. 2008 10.51
ljudje, vedno je čas za spremembe. to kar se je zgodilo v zda je velik dokaz za to. čestitam Obami.