Tujina

Tek z biki končan

Pamplona, 14. 07. 2007 13.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zaključil se je festival San Fermin 2007, ki k sreči ni zahteval smrtnih žrtev. Vsaj med ljudmi ne.

Na osmem in tudi zadnjem teku z biki so bile ranjene tri osebe, od katerih sta bili dve prebodeni z bikovimi rogovi.

Smrtnih poškodb med ljudmi ni bilo, drugačna usoda pa čaka bike.
Smrtnih poškodb med ljudmi ni bilo, drugačna usoda pa čaka bike. FOTO: Reuters

Po ozki ulici, dolgi 825 metrov, se na tekmovanju zapodi šest bikov in okrog 2.000 do 3.000 ljudi, ki pred njimi bežijo. Med sodelujočimi je veliko Američanov in Avstralcev, ki redno obiskujejo to tradicijo.

Tek z biki v Pamploni
Tek z biki v Pamploni FOTO: Reuters

Od leta 1911 je umrlo 14 ljudi, predvsem zato, ker so jih biki prebodli z rogovi. Letos smrtnih žrtev ni bilo, vsaj med ljudmi ne, nesrečne bike pa po končanih tekmah ubijejo v večerni borbi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hot-shot69
14. 07. 2007 21.43
robert11, dobr si povedov. To je njihova 400 let stara tradicija in zj bi vsi radi vidl, da se temu odrečejo. Sploh pa ne pobijejo vseh bikov, je več primerov, poznam pa dobro samo 2, ki so jih zaradi pogumne borbe oprostil. Imenovala sta se pa Murcilago in Gallardo (mogoče sta imeni znani ljubiteljem avtomobiliv).
robert1@mail386.com
14. 07. 2007 20.52
ti "boskopetek" si pa ern kaliber in pol, da ti ne recem kaj drugega in upam, da zdaj uzivas v bifteku. Ma kaj bi ti govoril, tebi in podobnim. ne, rajsi naj se ukine se ena tradicija, naj se ukine vse, naj nam ugradijo cipe in naj nas v vsem kontrolirajo in bla, bla, bla....pusti druge ziveti tako kot so navajeni, ti pa zivi kakor ti hoces in brez obtozevanja vsega vporek.licemernez(i). pa da se razumemo, imam rad zivali..................... pa tudi biftek.
DarthRevan
14. 07. 2007 18.30
Ja, ane, škoda da ljudje, ki jih niti poznamo ne, niso umirali. FUL CIVILIZIRANO RAZMIŠLJANJE, moram rečt...zdaj si pa predstavljaj da bi za foro bil tam tudi kak tvoj prijatelj in bi ga nabodel bik... A bi še zmeraj govorili "Kak dobro, prav mu je!" Ali je to rezervirano samo za ljudi, o katerih nič ne vemo?
Vesna Šavs
14. 07. 2007 18.23
Pa kdo to sploh organizira!? Škoda, da ni žrtev med ljudmi, da bi se vsaj enkrat tole mučenje nehal! Ne vem, kaj bo treba nardit, ker tole se folku zdi smešn pa oblika zabave. Halo? Mučenje in nakoncu uboj bika je spektakel akwa?