Tujina

Zadovoljni, ker je sodišče sedem let po smrti ugotovilo, da ni umrla zaradi spolne igrice

London, 04. 05. 2014 12.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Družina pokojne Meredith Kercher, ki jo je po zadnjih ugotovitvah sodišča ubila Amanda Knox, je zadovoljna z zadnjo sodbo italijanskega pritožbenega sodišča, ki je ugotovilo, da je bila žrtev umorjena zaradi prepira in ne med spolno igrico, ki naj bi ušla z vajeti.

Meredith Kercher
Meredith Kercher FOTO: Reuters

Sedem let po smrti Britanke Meredith Kercher, ki je umrla v Italiji, njen brat Lyle in njena sestra Stephani še vedno iz mobilnega telefona nočeta izbrisati njene kontaktne številke. "Ne vem, poklicala ne bo. To sprejemam, vendar pa ko pogledam njeno ime in pomislim, da bi ga izbrisal, se počutim preveč dokončno," pojasnjuje Lyle.

Njuna sestra je bila umorjena med študijem v Perugi leta 2007. Za umor sta bila obtožena Amanda Knox in Raffaele Sollecito, nato sta bila oba oproščena, v začetku tega leta pa ponovno obsojena. Pričakovati gre, da pravnega boja še ni konec, saj je dovoljena še pritožba na najvišji stopnji v Italiji.

Če bo obsodba Knoxove dejansko potrjena, se bo morala takrat začeti še neizbežna borba za izročitev Američanke Italiji. Tokrat so Kercherjevi po izreku nove sodbe prvič spregovorili za britanski časopis Daily Mail dejali, da bodo izročitev zahtevali italijanskim organom.

Italijanski sodnik Alessandro Nencino je v zadnji sodbi prvič zavrnil trditve tožilstva, da je 21-letna Meredith umrla med spolno igrico, ki naj bi se jo igrala skupaj z Knoxovo, Sollecitom in soobtoženim Rudyjem Guedejem.

Amanda Knox
Amanda Knox FOTO: Reuters

Pritožbeno sodišče je v tem tednu izdalo sodbo, v kateri je sodnik zapisal, da je Knoxova zadala Meredith smrtni udarec z nožem, ker ji je žrtev očitala njeno razuzdano življenje in krajo denarja. Sodnik je dodal, da je Sollecito sodeloval s svojim takratnim dekletom, Gueda pa naj bi gnala spolna privlačnost do Meredith, a ta privlačnost je bila le enostranska.

Napetosti v odnosu med Knoxovo in Kercherjevo, ki sta živeli skupaj, so bile prisotne že nekaj časa pred tragičnim dogodkov, ta pa naj bi se zgodil, ko je Knoxova v stanovanje povabila Gued, ugotavlja sodnik.

V tokratni sodbi je bila Knoxova obsojena na 28 let in pol zapora, Sollecita pa so obsodili na 25 let. Guede, ki prihaja iz Slonokoščene obale, je še vedno v zaporu.

Sodišče pravi, da DNK dokazuje, da so bile na prizorišču zločina tri osebe: Knoxova, Sollecito in Guede. Kercherjeva se z Knoxovo, s katero sta skupaj živeli, ni dobro razumela. Tisto noč, ko je Knoxova v stanovanje povabila Gueda pa je situacija ušla izpod nadzora, pravi sodišče v obrazložitvi, ki je dolga kar 337 strani.

Sestra in brat pokojne Kercherjeve
Sestra in brat pokojne Kercherjeve FOTO: Reuters

Družina: V spolni igrici ne bi nikoli sodelovala

Lyle in Stephani skupaj z materjo Arline pokojno sestro oziroma hčerko opisujejo kot zelo urejeno, delavno in pridno. "Nikoli ne bi sodelovala pri nekakšni spolni igrici, zagotovo ne," pravi sestra Stephani, ki dodaja, da ne more vedeti, kaj se je dogajalo v glavah ostale trojice, ki je bila prisotna ob smrti njene sestre.

Prepričana je, da vsi dokazi nakazujejo na to, da je bila Meredith popolnoma vsakdanja. Prejšnji dan naj bi se udeležila zabave, dan pa preživela pri prijatelju. "Vesela sem, da je to poročilo dokončno opravilo s tem mitom. To čutim kot nov korak na poti k resnici in pravici za Meredith," dodaja.

Strinja se tudi Lyle, ki priznava, da se s teorijo o spolnih igricah nikoli ni mogel sprijazniti. "Vsak, ki je poznal Mez, je vedel, da ne bi nikoli prostovoljno pristala na sodelovanje pri čem takem," nadaljuje.

Gre za nekakšno olajšanje še pravi in dodaja, da je italijansko sodišče končno ugotovilo, da je šlo za denar, ki ga je Meredith pogrešala. Trdi tudi, da je bila njegova sestra zelo trdna osebnost in se je zagotovo postavila zase. Sicer pa priznava, da verjetno ne bo nikoli izvedel, kaj natanko se je zgodilo Meredith.

"Ljudje pravijo, da smo mi tisti, ki smo obsojeni na dosmrtno ječo in to je resnica. Nihče ne more vedeti, kako je izgubiti otroka, dokler tega ne doživi. Nikomur ne moreš tega povedati in pojasniti. Bolečina je neopisljiva, ni nekaj, kar bi lahko razumel, pa čeprav se je to zgodilo meni. Z menoj bo za vekomaj," pa je pojasnila mati Arline.

Priznava, da zdaj ne čuti več tega, da se bo njena hči nekoč vrnila in razume, da mora živeti naprej. "Vsi moramo, vendar pa ne, dokler se pravni postopki ne končajo," dodaja.

Po prejšnjih teorijah, naj bi se namreč usodne noči četverica igrala spolno igrico, v nekem trenutku pa naj bi Meredith iz nje želela izstopiti. "Ta hipoteza ni kompatibilna z osebnostjo angleškega dekleta," je zapisal sodnik Nencino.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

myworld
04. 05. 2014 16.13
In kok je dobil gued? Ne znate prevest
Jožajoža
04. 05. 2014 15.23
+6
janez,k ako pa ti komentiraš to sodbo????me zanima
Explainator
04. 05. 2014 14.40
+16
jaz bi zahteval še vrnitev vsega denarja, ki jo je obtoženka pridobila z prodajo svoje knjige ali kakšnih intervjujev
GAYPROPAGANDA
04. 05. 2014 14.24
+10
S tako sodbo ne moreš biti zadovoljen!
slovenc79
04. 05. 2014 13.54
+12
pa tok luštna je bla, Meredith :( počivaj v miru :*