Tujina

Silvestrski napad v Kölnu: na zatožno klop sedel prvi domnevni napadalec, 33-letni Maročan

Düsseldorf, 11. 04. 2016 15.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

33-letni Maročan, ki je eden od številnih osumljencev spolnih napadov na silvestrovo v Kölnu, je prvi sedel na zatožno klop. Bil naj bi v skupini od 15 do 20 moških, ki so obkolili neko žensko in jo otipavali po genitalijah ter jo tudi poškodovali.

Prizorišče napadov v Kölnu
Prizorišče napadov v Kölnu FOTO: AP

Na sodišču v nemškem Düsseldorfu se je danes začelo sojenje 33-letnemu Maročanu, ki naj bi na silvestrovo v Kölnu spolno napadel neko žensko. Gre za prvo sojenje zaradi spolnega napada po dogajanju na glavnem trgu v Kölnu, kjer so moški večinoma tujega porekla ob prehodu v leto 2016 fizično in spolno napadli več kot tisoč žensk.

Maročan je obtožen spolnega napada, povzročitve hujše telesne poškodbe in poškodovanja lastnine. Bil naj bi v skupini 15 do 20 moških, ki so obkolili neko žensko in jo otipavali po genitalijah. Zagovornik obtoženega je skušal danes doseči preložitev sojenja, češ da nima vseh potrebnih dokumentov, a je sodnik to zavrnil.

Nemški policisti v Kölnu
Nemški policisti v Kölnu FOTO: AP

Vloženih več kot 1100 ovadb

Po silvestrovem v Kölnu je bilo vloženih več kot 1100 ovadb zaradi različnih fizičnih in tudi spolnih napadov. Policija je nato identificirala kakih 120 osumljencev, a v povezavi s spolnim napadom sta bila zaenkrat uradno obtožena le dva - poleg Maročana še 26-letni Alžirec. So pa že februarja dva Maročana in Tunizijca obsodili zaradi kraje.

Dogajanje v Kölnu, za katerega naj bi bili krivi priseljenci - večinoma migranti severnoafriškega porekla, a tudi prosilci za azil iz držav, kot sta Sirija in Irak -, je sprožilo v Nemčiji vročo razpravo o tem, kako se soočiti z množičnimi migracijami in kako ravnati z obsojenimi prišleki.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3