Tujina

Za teroriste bodo zahtevali smrtno kazen

Washington, 04. 04. 2012 22.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

ZDA bodo za pet osumljenih teroristov, med njimi režiserja napadov na New York in Washington Kalida Šejka Mohameda, zahtevale smrtno kazen. Očitajo jim umore, napade na civiliste in civilne objekte, ugrabitev letal, terorizem ...

Obtožnica peterici očita, da so odgovorni za načrtovanje in pripravo napada s štirimi ugrabljenimi potniškimi letali, ki so jih teroristi 11. septembra 2001 treščili v stolpnici Svetovnega trgovinskega centra v New Yorku, v Pentagon in na travnik v Pensilvaniji. V napadih je umrlo okoli 3000 ljudi.

ZDA so napovedale, da bodo za Kalida Šejka Mohameda in še štiri teroriste zaradi napada v ZDA 11. septembra 2001 na prihajajočem sojenju zahtevale smrtno kazen. Kot so sporočili iz Pentagona, iz obtožnice izhaja, da je vseh pet obtoženih odgovornih za načrtovanje in izvršitev napada na ZDA.

Ameriški vojaški tožilci so maja lani proti Kalidu Šejku Mohamedu, Validu bin Atašu, Ramziju Binalšibu, Aliju Azizu Aliju ter Mustafi al Havsaviju spet vložili obtožnico zaradi terorističnega napada v ZDA. V 30 dneh naj bi peterica stopila tudi pred sodišče, kjer jim bodo prebrali obtožnico, sojenje pa naj bi se začelo v prihodnjih mesecih.

Obtožnica jih bremeni zarote, umora, napada na civiliste, napada na civilne objekte, povzročitve hude telesne poškodbe, uničevanja lastnine, ugrabitve letal in terorizma.

Šejk Mohamed naj bi bil glavni režiser napadov, bin Ataš naj bi raziskoval urjenje na simulatorjih letenja za teroriste, Binalšib naj bi našel šole letenja za teroriste, Ali naj bi bil organizator potovanj v ZDA za ugrabitelje, al Havsavi pa naj bi pomagal z denarjem.
Šejk Mohamed naj bi bil glavni režiser napadov, bin Ataš naj bi raziskoval urjenje na simulatorjih letenja za teroriste, Binalšib naj bi našel šole letenja za teroriste, Ali naj bi bil organizator potovanj v ZDA za ugrabitelje, al Havsavi pa naj bi pomagal z denarjem. FOTO: Reuters

Peterica je sicer februarja 2008 že bila uradno obtožena pred posebnim vojaškim sodiščem v Guantanamu, a je predsednik ZDA Barack Obama po zaprisegi ukazal revizijo sistema posebnih vojaških sodišč in obljubil, da bo Guantanamo zaprl. Tedanji ameriški pravosodni minister Eric Holder je še isto leto sporočil, da jim bodo sodili na civilnem sodišču v New Yorku, a se je kongres temu uprl, v New Yorku pa so potekale celo demonstracije, tako da se je Obama odločil, da bo posebna vojaška sodišča obdržal.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (111)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
05. 04. 2012 14.15
+6
Zelo smešno, ...ljudje seveda temu ne verjeli, kot ne verjamejo v uradno resnico o zrušenju, uničenju dvojčkov, ki je bil uničen iz več razlogov, en je razlog za napad na Irak (podoben scenarij na bil za napad na Iran, detonacija atomske bombe v Washingtonu), drugi razlog da so Iluminati 'sledili' Nostradamusovim napovedim (ne prvič) in spremenili časovno linijo zgodovine lastnim interesom v prid, tretji razlog, dva enaka stolpa simbolizirata vhod v tajno združbo oz. novo svetovno ureditev, takih primerov vhodov najdete še več. Nostradamusove napovedi (čeprav niso povsem to) lahko razumemo na več načinov, dotična bi lahko bila tudi dva enaka vulkana, ki bruhata, v neki časovni liniji. Mi smo bili priča eni verziji napovedi, četudi umetno izzvan. Tudi napovedi, prerokbe in videnja mnogih drugih lahko razlagamo skozi koncept časovnih linij. Pravzaprav še je to najbližje realnosti in odgovoru na vprašanje, zakaj se nekaj uresničilo in zakaj ne oz. je bil tok dogodkov drugačen kot je bil napovedan, prerokovan, ipd. Ljudje se sprašujemo v čem je smisel tolikih nesmiselnih smrti ipd., ter dogodkov, ne zmoremo razumeti, zaradi svoje omejenosti in neznanja, da ima na nekem nivoju vse smisel. Mi si težko predstavljamo kaj doživljajo družine žrtev, kako gredo skozi to, čemu verjamejo, uradni resnici ali pravi resnici. Težko razumemo kako lahko verjamejo temu kar so jim natvezili, in potem še nadalje nasedajo lažem, ...ena od absurdnih posledic, tudi zaradi strahu in nevednosti, da so straši v svoji omejenosti dali svoje otroke čipirati, potem pa se javno pred kamero hvalijo s tem, ...človek odprtega uma ne more doumeti kaj se dogaja v umu takih ljudi, kakšna slepota, nevednost, ...strah omejuje um, jasno, da ne omenjamo umskega programiranja, ki smo mu vsi ves čas izpostavljeni. Lahko sočustvujemo z ameriškim narodom, tako so zavedeni, menda veljajo za najbolj zaveden in umsko kontroliran narod na svetu. Zavedati se je treba da med medijskim 'informiranjem' v ZDA in drugod po svetu, velika razlika. Resnica na drugi strani je taka, in tako šokantna, da v trenutku ustavila in zrušila ves obstoječi svet, če bi vsa naenkrat prišla na dan. A vse bolj curlja na plano, vse več se razkriva. Naš svet, kakršen pač je, gre h koncu, morda že letos. Pa saj na lastne oči lahko spremljamo razpadanje sveta, vse razpada, na vseh nivojih, da ljudje v masah izgubljajo službe je del tega, čeprav večina tega ne dojame. Preštevilne prerokbe, videnja, napovedi, chanelling sporočila, ipd. se pokrivajo z današnjim časom oz. današjim letom, nobenega dvoma ni več, tega kar poznamo bo konec, skrajni čas.
Elias47
05. 04. 2012 14.41
+3
S pravo zgodbico se da še najpametnejšega človeka prepričati v največjo neumnost. Samo poglejte si vere, ideologije, prostozidarske pravljice,.... Beseda "utopija" v prevodu pomeni "kraj, ki ne obstaja", in vendarle mnogi verjamejo v utopijo. Diane Sawyer pa je dala sebi in svoji družini vgraditi mikročip, ker je prebrala knjigo "Brave New World", v kateri avtor opisuje utopične stvari. Še avtor te knjige je kasneje sam rekel, da je bila to ena največjih neumnosti, ki jih je kdaj napisal. Vendar pa kljub temu mnogi nasedajo tej neumnosti, ker njihov horizont obsega 1 kvadratni milimeter. V bistvu ni tako problem strah, ampak predvsem naivnost in nevednost, takšnih pa je - "every second a succker is born". "Ignorance is not a bliss!!!" Resnica bi "elito" res pokopala; vendar pa imajo to srečo, da večina ljudi ne da noče verjeti, ampak mnogi tudi nočejo vedeti; "you wanna know the truth? You can't handle the truth!!" oz. "nimam časa za takšne stvari" Da pa vendarle ne bi vsa resnica prišla na dan; zato pa skušajo ukiniti internrt oz. ga cenzurirati, in izvajati taktike zastraševanja in dezinformacij.
Ramzess
05. 04. 2012 14.57
+3
"nimam časa za takšne stvari" Ko pa je narod zasičen s tem, da se ukvarja z nepomembnimi stvarmi, ...začenši z sodobnim suženjstvom, delom za sistem, ne zase in za svoje, za denar, ki v resnici sploh ni naš, je posojilo. Ravno zato, da nima časa za pomembne stvari.
Liverp00l
05. 04. 2012 23.17
-2
@gojčič "Never theorize before you have data. Invariably, you end up twisting facts to suit theories, instead of theories to suit facts. " Vem da je citiranje Holivudskega izreka malo neumestno, pa vendar je ta tebi pisan na kožo.
HooplaToopla
05. 04. 2012 13.51
+3
ZDA bi se morale zelo zamisliti nad tem, da z napadalci nanje simpatizira vse več ljudi, ki niti niso muslimani.
janez6bb
05. 04. 2012 14.15
+3
Ramzess
05. 04. 2012 14.44
+2
"Ako se bilo kako pokušate suprostaviti moći Europske Unije, dobivate etiketu "terorist" i kao takvi ste u sustavu obilježeni do kraja života! Ako se suprostavite uvođenju genetski modificirane hrane, vi ste terorist, ako se suprostavite cijepljenju djece raznim sumnjivim cjepivima, vi ste terorist i ubojica djece (nedavno je to izjavio i Bill Gates), ako se suprostavite Europskoj diktaturi i Novom Svjetskom Poretku, opet ste terorist. Dokle god nije po njihovom, vi ste za njih terorist. WTC 9/11 je bila odlična izlika da se proganjaju izmišljeni teroristi kao Osama bin Laden i da se postepeno uspostavlja sve veća kontrola." Njihovi zakoni pa gredo mimo kongresa ali parlamenta, kaj pač imajo v kateri državi, in zato niso ustavni, še manj pa pošteni, tega se zaveda premalo ljudi, ... To je čisto samosvoje početje manjšine, ki se hkrati zaščiti z zakonom, saj v njih ni ničesar zaradi česar bi lahko preganjali njih, ali pa je temu strezno definirano kot 'zakonito', ...ta manjšina ne odgovarja v bistvu nikomur.močjo.
Jaka Strnad 1
05. 04. 2012 13.42
+3
hahahahhahahha pa se še najdejo nobeki, k vrjamejo uradni razlagi hahahahha pr vseh dokazih, dokumentarcih so ljudje, k še dons rečejo teorije zarote. Mislm sej ni smešn, tok je žalostn, da je že kr smešn. Če se misl kšna ovca zbudit: we are change slovenija in ujet.si super strani za tiste, ki še vedno vrjamete, da politika dela v vaše dobro hahahahahah in mediji pravtako hahahahahahahah
Ramzess
05. 04. 2012 13.46
+2
janez6bb
05. 04. 2012 14.16
+2
Ataaufbix
05. 04. 2012 12.45
+3
Škoda, ker niso razbili tudi Bele hiše z Žorčem Bušem vred!
janez6bb
05. 04. 2012 14.18
+1
ja zato ker so bili člani le nje za napadom, pravi teroristi, bi pa res poizkušali belo hišo pa še kaj:) ampak ker je to flase flag so vedno nedolžni žrtve, tiste, ki bi bile pa logične žrtve teroristov, ker so oni -elita odgovorni za klanje v njihovih državah, pa jim nikoli ne uspe, le zakaj:) ker sami stojijo za temi napadi. ja res je škoda, se strinjam, če bi bili res teroristi, bi , tako so pa namišljeni je pa niso, samo kao so jo hoteli:)
Danijel Fric
05. 04. 2012 12.19
+5
Prvo bi morali obsoditi Buša, potem pa vse ostala
Helmuth
05. 04. 2012 10.36
+3
zdej cakam samo da se prikaze se smallville in prekmurje slovenija ...da nam povesta kaj je res in kaj ni xD
fastx
05. 04. 2012 10.20
-3
bedni ste že s temi teorijami zarote.
Helmuth
05. 04. 2012 10.21
+2
Helmuth
05. 04. 2012 10.17
+7
Samo nerazglednezi oziroma fani amerigosov , mislijo da je 9/11 delo nekih revckov z rjuhami ki zivijo v jamah ! Mi normalni ljudje razumemo kako svet deluje , kako nas vsak dan vlecejo za nos kako nam prodajajo lazi , ampak prihaja cas ko se bo to vse spremenilo ko bo pravica prisla na plano , ko bojo odgovorni kaznovani , takrat boste nevednezi ostali brez besed !!
anaheim812
05. 04. 2012 12.54
-2
delo revčkov z rjuhami, ki živijo v jamah? haha, ti pa maš ideje... uradna razlaga je sicer, da so ugrabitelji prispeli v ZDA že leta 2000 in naj bi se udeležili treningov letenja. nikoli ni blo govora o kakšnih kozjih pastirjih, to ste si vi samovšečneži izoblikovali v svojih glavah ...vprašanje je samo, če verjameš tej uradni razlagi ali ne, to se pa vsak sam odloči.
Helmuth
05. 04. 2012 13.03
+1
uradna razlaga je cista laz , vendar dovolj prepricljiva da ti in tebi podobni nasedajo brez problema
Jaka Strnad 1
05. 04. 2012 13.40
-1
the_infamous vprašanje je tudi, kako si lahko pri vseh informacijah, k se jih da dobit na netu, tako zelo zelo naiven, čestitke res
fastx
05. 04. 2012 13.47
-2
helmuth od kje teb take informacije, da si 100% prepričan da gre za neko "zaroto"? samo informatiuno me zanima
Helmuth
05. 04. 2012 14.02
+3
fastx@ malo pobrskaj ...misli z svojo glavo je veliko stvari ki se ne ujemajo , stvari ki niso fizikalno mogoce !! lahko pa pogledas se malo nazaj v preteklost kjer je znano da so americani pogosto lagali in zavajali ljudstvo zaradi koristi in pohlepa mene zanima kako to da si ti se vedno tako slep in naiven ???
janez6bb
05. 04. 2012 14.19
fast poglej si ARHITEKTI IN INŽINIRJI ZA RESNICO O 11/9 nekaj več ot 10.000 strokovnjakov iz različnih področji, ki ti bodo povedali kako in kaj .
janez6bb
05. 04. 2012 14.20
janez6bb
05. 04. 2012 14.20
Helmuth
05. 04. 2012 10.01
+8
Hocemo dokaze !!! Najprej posnetek ko se "kao" avion zaleti v pentagon !!!
janez6bb
05. 04. 2012 10.32
+4
JIH NI, cca 80 posnetkov skrivajo, ker bi brez dvoma dokazali da se je letalo zaletelo v Pantagon:) in potem svizec zavije .... 2 NAJBOLJ SMEŠNA JE: POTNI LIST KI SO GA NAŠLI, terorista, ki naj bi bil v letalu, ki se je zaletelo v nebotičnik, je preživel,ČRNE SKRINJICE pa ne, oz iz njih se ni dalo razbrati ničesar. hehe sama naključja:)
Helmuth
05. 04. 2012 10.35
+4
ta o potnem listu meji na znanstveno fantastiko oziroma nekaterim je to cisto normalno ...haahha
janez6bb
05. 04. 2012 11.24
+4
ja ampak ofce zagovarjajo to teorijo, pa ni edina stvar,tam v Pensilvaniji naj bi našli ruto, ne glede na to da od letala ni ostalo praktično nič:)
krnekia
05. 04. 2012 09.45
-2
jaz bi take za hlod zavezal in špiknu,da imajo psi kaj za jest.
Helmuth
05. 04. 2012 10.21
+5
legnum
05. 04. 2012 09.43
+3
Mene država terorizira že 20 let kaj pa oni.
artifakt
05. 04. 2012 09.39
+7
ljudje ne pozabite, da sta bila bush in blair na malezijskem sodišču pravnomočno obsojena zločinov proti človečnosti, članek o tem lahko najdete tudi na tem portalu...
kmardra
05. 04. 2012 09.05
+9
To pomeni šefa CIA-e in njegove mentorje iz bilderberg skupine bodo ubili !!
artifakt
05. 04. 2012 09.00
+0
na youtube poiščite video: Laži laži laži na kanalu theendgame984 ...s slovenskimi podnapisi seveda...
janez6bb
05. 04. 2012 08.01
+5
poglejte si LAži, Laži, Laži izbrane izjave G. Bush, Dicka C. Rumsfleda, kako lažejo i Iraku in iraškem orožju za množično uničevanje, ter da je Irak nudil zatočišče AL kaidi:)
artifakt
05. 04. 2012 09.38
+1
nism vidu da si že ti objavil :D ...no, dokaz da lahko različni ljudje, ki se ne poznajo podobno mislijo :)
Bozji
05. 04. 2012 08.00
+6
Pa kdo še verjame v pravljice? Kakšni teroristi? Terorist je britanski imperij, čigar podložnik je ZDA in marioneta Obama. Kraljica Elizabeta se s svojimi podložniki; Rotschildom, Rockefellerjem in Sorosom veselo smejčka in pravi; poglejte to rajo, to niso ljudje, to so prašiči! Izvolite Chemtrail in HAARP, izvolite GSO, izvolite finančno krizo! Vsi pripadate meni, jaz sem Bog na Zemlji!!! Vam je jasno???
porka.malorka
05. 04. 2012 08.34
-2
Znalec
05. 04. 2012 07.49
+11
Ja, celo Bushevo administarcijo naj obtožijo veleizdaje!
hoho123
05. 04. 2012 07.37
+13
Aja, potem gre celotna Bela hiša in Cia v zapora? Lepo
Jimi1
05. 04. 2012 06.36
-3
Na vešala z njimi !
Virtuoz12
05. 04. 2012 05.34
+6
Zahtevajo smrtno kazen ? Kaj niso že pobili dovolj iračanov ? Kaj še hočejo ? Milijone let smo lahko na zemlji pa se še ne bomo spametovali. Vedno je vse isto... demokracija ? Poveš nekaj resnice na 24 ur pa ti možje v modrem pridejo trkat na vrata. Kar ste hoteli zdaj imate... jaz vseeno mislim da so beduini in mnogi na zahodu več svobodni kot na vzhodu... Žalostno a resnično. LP