Tujina

Za poskusom napada pakistanski talibani

New York, 09. 05. 2010 15.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za poskus napada z avtomobilom bombo na newyorškem Times Squaru stojijo pakistanski talibani, je dejal ameriški pravosodni minister. Dodal je, da pakistanska vlada za to najverjetneje ni vedela.

Potem ko so že v začetku tedna aretirali moškega, ki naj bi sodeloval v poskusu bombnega napada na newyorški Times Square, je ameriški pravosodni minister Eric Holder danes v intervjuju za televizijsko postajo ABC povedal, da imajo dokaze, da za tem stojijo pakistanski talibani. Ti so sicer že po poskusu napada zanj prevzeli odgovornost, saj naj bi s tem maščevali smrt dveh Al Kaidinih voditeljev v Iraku.

Evakuacija Times Squara
Evakuacija Times Squara FOTO: Reuters

"Dobili smo dokaze, ki kažejo, da pakistanski talibani stojijo za napadom," je dejal Holder. Dodal pa je še, da nič ne kaže na to, da bi pakistanska vlada vedela za načrte 30-letnega Faisala Shahzada.

Shahzada so dva dni po poskusu napada ameriške oblasti aretirale, saj naj bi pripeljal avtomobil bombo na Times Square. S preiskovalci naj bi sicer dobro sodeloval. Med drugim jim je povedal, da pri poskusu napada ni imel pomočnikov, zanikal pa je tudi kakršno koli povezavo z radikalnimi skupinami v rodnem Pakistanu.

Po Holderjevih besedah pa je zadovoljivo tudi sodelovanje pakistanskih oblasti v preiskavi. Na vprašanje glede namigovanj, ali bi morali spremeniti zakonsko podlago za obravnavanje terorističnih osumljencev, pri čemer bi jim seveda omejili pravice, je Holder odgovoril, da mora imeti vlada dovolj fleksibilnosti, da pa bi se morale kakršne koli spremembe skladati z ustavnimi določili.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

carpathian
10. 05. 2010 14.48
dezinformiranje je sredstvo za upravljanje ljudi. ne jemljite resno mainstream medijev ker vemo v čigavih rokah so.
Ramzess
10. 05. 2010 11.27
Tetejec="Na koncu pa CIA zavije čokolado v folijo...Pokvarjenci Ameriški, ves svet so že skoraj uničili, te zarote in igre več nimajo ukusa, ustvarjalci svetovne apokalipse spretno manevrirajo z ovčkami tega sveta!!!!" Ja, ljudje se ne zavedajo, kako se vrti ta svet. Priporočam v branje knjigo 'Človek je več', e-knjigo dobite na portalu prisluhni pika si, zastonj. Zgodba, ki ji ni para in vredna razmisleka, zgodovina sveta in sedanjost skozi druga očala. Česa ljudje ne vidijo, pa bi morali, če jim je kaj mar zase in za svoje.
Abacus
09. 05. 2010 22.27
Mogoce ja pa vse res??
Kimberley-Echo
09. 05. 2010 18.29
Kako pripravno, če imaš Talibane na svetu. Če se mudi najti krivca, pa ga ne najdeš doma, so tu Talibani, da pomagajo.
Amel505
09. 05. 2010 17.49
heeh sam zato da nebi priznali pakistan kao jedrsko drzavo tak vec ne gre,zdaj bodo verjetno se pakistan napadli treba bo porazit ameriko za vedno
erikon
09. 05. 2010 17.05
Hmmm,torej bojo Ameri napadli Pakistan....morda pa le je tarča Iran,zadaj morajo samo še izmislit povezavo z njim....najverjetje bojo dejali da so Iranci finansirali Pakistance. Zdaj še morajo povečat vojni proračun na 1000 miliard pa bo....
justime
09. 05. 2010 16.48
s takimi akcijami vlada ustrahuje narod in drži roko nad državo. kmalu bodo zahtevali več dnarja za vojsko češ da izkoreninijo terorizem.ali si predstavljate kaj bi bilo z ameriko če nebi bilo več vojen in bi zavladal mir na svetu?kam bi z vsemi vojaki in kaj bi se dogajalo ko bi se ti reveži vrnili nazaj v domovino.še iz vijetnama imajo ljudi ki imajo raznorazne sindrome in strahove.
tetejec
09. 05. 2010 16.47
Na koncu pa CIA zavije čokolado v folijo...Pokvarjenci Ameriški, ves svet so že skoraj uničili, te zarote in igre več nimajo ukusa, ustvarjalci svetovne apokalipse spretno manevrirajo z ovčkami tega sveta!!!!
Rudder
09. 05. 2010 16.19
Spet ustrahujejo lasten narod (američani)...
ekskluziv.scena
09. 05. 2010 16.09
He, he... Kdo še to bere? ...Si pa nisem mislil, da je Pakistan naslednji....
WikiX
09. 05. 2010 15.52
Telebani a? Ubogi Afganistanci, mislim narod.