Tujina

Z nožem nad dekle, ki je nosilo majico z oznako LGBT

Bajina Bašta, 16. 10. 2011 14.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mladoletnik je v središču srbskega mesta Bajina Bašta pretepel, nato pa še z nožem napadel dekle, ki je imelo na sebi majico z oznako LGBT. Dekle se zdravi v bolnišnici, notranji minister pa je dogodek že obsodil.

Mladoletnik je v Srbiji z nožem napadel dekle, ki je imelo oblečeno majico z oznako LGBT. Iz kliničnega centra so sicer že sporočili, da je stanje oškodovane stabilno, poroča B92. ''Stanje pacientke je stabilno. Sprejeli smo jo na urgentni blok, imela pa je poškodovane roke. Po zdravniški pomoči smo jo obdržali na oddelku, pozneje pa se bomo odločili o nadaljnjih postopkih njenega zdravljenja,'' je povedal tiskovni predstavnik srbskega kliničnega centra Drago Jovanović.

Po poročanju omenjenega portala je mladoletnik dekle napadel zjutraj, okrog 4.30, v centru mesta. Notranji minister Ivica Dačić je povedal, da so napadalca že prijeli, vendar mu sodnik ni odredil pridržanja, ker je mladoleten.

Je Srbija kapitulirala pred huligani?
Je Srbija kapitulirala pred huligani? FOTO: Reuters

''Če sem prepovedal Parado ponosa, ne pomeni, da se je zdaj začel lov na tiste, ki pripadajo tej populaciji,'' je povedal in dodal, da bodo vsi, ki spodbujajo in izvajajo nasilje nad katero koli manjšinsko skupino, pa naj gre za LGBT, nacionalne ali verske manjšine, najstrožje kaznovani. ''Vsak, ki si upa žaliti druge, mora biti obsojen in policija bo naredila vse, da te ljudi odvrne od početja takšnih dejanj,'' je še povedal Dačić.

Oglasilo se je tudi združenje za pravice homoseksualcev. Po njihovih informacijah so dekle napadli trije napadalci, ki so poškodovanko in njeni dve prijateljici spremljali do kraja, kjer se je zgodil incident. Ko so opazili, da ima žrtev na majici znak LGBT, je eden izmed njih začel preklinjati in jo večkrat vprašal, ali je lezbijka.

Takoj za tem jo je začel pretepati, nato pa je potegnil nož in jo napadel. V napadu je žrtev utrpela globoke rane na desni roki, presekal naj bi ji kite na dveh prstih, prav tako je imela pretres možganov ter številne modrice in odrgnine po celem telesu, ki jih je napadalec povzročil s pestmi in nogami.

Napad so obsodili tudi v informativnem homoseksualnem centru, kjer so ogorčeni, da napadalcu niso odredili policijskega pridržanja, ampak so ga spustili na svobodo. Srbska pravoslavna cerkev in srbski politiki so s svojimi izjavami in dejanji hujskali in bodrili prebivalce Srbije, naj obračunajo s pripadniki LGBT, so še sporočili.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja