Tujina

Letalska družba nenadoma odpovedala vse lete

Rim, 12. 08. 2012 16.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanska nizkocenovna letalska družba Wind Jet je po neuspelem dogovoru o prevzemu lastništva s strani Alitalie v soboto odpovedala šest letov. Izraelski potniki so tako morali prespati kar na letališču Flumicino v Rimu. Kaj bo s potniki, ki so za prihodnje dni že kupili karte?

Letalo družbe Wind Jet
Letalo družbe Wind Jet FOTO: Reuters

Italijanska nizkocenovna letalska družba Wind Jet je včeraj brez obvestila odpovedala vse lete, kar je povzročilo veliko nezadovoljstva med potniki, ki so ostali na letališčih, zagotovo pa bodo neprijetno presenečeni tudi tisti, ki so že kupili karte. Wind Jet pa je odpovedal tudi vse lete za danes in prenehal obratovati.

Okoli 200 izraelskih državljanov je moralo s sobote na nedeljo prenočiti kar na letališču Flumucino v Rimu, saj so tik pred zdajci  odpovedali za 23. uro načrtovan let do Tel Aviva. Prav tako je bilo včeraj odpovedanih pet letov znotraj Italije, dva do Catanie in trije do Palerma.

Letalska družba, ki ima bazo v Palermu na Siciliji, je v zadnjem času zabredla v rdeče številke. Ker pogovori o prevzemu s strani največjega italijanskega prevoznika Alitalie niso obrodili sadov, bo Wind Jet najverjetneje kmalu izgubil licenco za obratovanje. V torek naj bi sicer prišlo do kriznega sestanka med vodstvom Wind Jeta in italijansko vlado o prihodnosti podjetja, več kot 500 zaposlenih pa se boji za svoje službe.

Iz Alitalie, letalske družbe Merdiana in Blu Panoraba pa so sporočili, da bodo za okoli 300 tisoč potnikov, ki so že rezervirali lete do oktobra, poiskali nadomestne lete, vendar bo v večini primerov potrebno manjše doplačilo.

Sloveniji najbližje letališče, s katerega so letela Wind Jetova letala, je letališče Marco Polo v Benetkah.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Igor__Zmaj
13. 08. 2012 08.16
+2
Mendaje bila zamuda, ker so montirali dodatne rezervoarje za gorivo, da bi izraelske potnike kahko odpeljali na antarktiko. 200 po 200, pa bo kmalu mir na svetu.
skydrol7
13. 08. 2012 02.19
velika zmesnjava glede w/jeta,najbolj pa nastradajo potniki, ki sedijo po letaliscih z nevrednimi kartami za polete ki jih ni :-((