Gospodarstvo

Vsi leti Monarch Airlines odpovedani, več kot 110.000 potnikov čaka na let v domovino

London, 02. 10. 2017 11.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Monarch Airlines, peta največja letalska družba v Veliki Britaniji, je prenehala poslovati. Okoli 110 tisoč potnikov, ki so končali dopustovanje v tujini, sedaj čaka, da jih s čarterskimi leti prepeljejo nazaj v domovino. Prenehanje poslovanja je načrte prekrižalo tudi 300 tisoč potnikom, ki so že rezervirali pakete za počitnice.

Potniki Monarch letov so bili že na petih angleških letališčih, ko so prejeli sporočilo, da so leti, ki bi jih odpeljali na počitnice, odpovedani, poroča Independent. "Pomembno! Monarch je prenehal poslovati. Prosimo ne hodite na letališča," so zapisali pri Agenciji za civilno letalstvo (CAA).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po 49 letih, ko so prepeljali na desetine milijonov potnikov do Evrope in drugod po svetu, je družba Monarch Airlines, ena izmed najbolj zvenečih imen v potovanjih, prenehala poslovati.

Mike Olley, eden izmed potnikov, bi moral z Malage leteti proti Birgminghamu. "Zjutraj smo prejeli sporočilo, da je Monarch prenehal poslovati. Mislil sem, da gre za šalo. Let ob 12.15 bi nas moral prepeljati nazaj domov. A še vedno nimamo informacij o našem letu." Olley je eden od 110 tisoč ljudi, ki so po končanem dopustovanju v tujini ostali brez prevoza nazaj v domovino. Za njih je CAA že napovedala 30 čarterskih letov, ki jih bodo brez dodatnih stroškov prepeljali v Veliko Britanijo.

Prenehanje poslovanja družbe Monarch Airlines je načrte prekrižalo tudi več kot 300 tisoč potnikom, ki so že rezervirali pakete za počitnice, še 110 tisoč jih je ob koncu dopustovanj obtičalo v tujini.
Prenehanje poslovanja družbe Monarch Airlines je načrte prekrižalo tudi več kot 300 tisoč potnikom, ki so že rezervirali pakete za počitnice, še 110 tisoč jih je ob koncu dopustovanj obtičalo v tujini. FOTO: Reuters

Vračali bodo kupnine, rezervnih letov za že vplačane pakete počitnic ne bo 

Prenehanje poslovanja je načrte prekrižalo tudi več kot 300 tisoč potnikom, ki so že rezervirali pakete za počitnice, saj za njih rezervni leti ne bodo organizirani. Za vračilo kupnine bodo sicer lahko zaprosili prek tako imenovane Atol sheme, ki sredstva potnikom povrne v primeru prenehanja poslovanja družb.

Letalska družba Monarch Airlines je prenehala poslovati, saj se s CAA niso uspeli dogovoriti o podaljšanju licence za prodajo paketov za počitnice. Izvršni direktor CAA Andrew Haines je dejal: "Zavedamo se, da bo odločitev Monarcha za prenehanje poslovanja zelo zaskrbljujoča za vse njihove potnike in zaposlene. To je največja letalska družba v Združenem kraljestvu, ki je kdaj prenehala s poslovanjem, zato je vlada zaprosila CAA naj pomaga potnikom Monarcha, da se ob koncu dopustovanja v tujini vrnejo v Združeno kraljestvo brez dodatnih stroškov."

Družba Monarch, ki je bilo ustanovljena leta 1968 in je potnike prepeljala na več kot 40 destinacij po celem svetu, po navedbah Guardiana zaposluje 2.750 ljudi.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ferencz 1
02. 10. 2017 20.16
+3
Kdo je naslednji Ryanair?
faganel
02. 10. 2017 13.00
+9
Se bojim, da bodo tej "nizkocenovniki" vsi počasi ugasnili.
emilzapata
02. 10. 2017 15.31
+2
bi bilo prav, ne samo ti, tudi drugi, kajti tega brezveznega sprehajanja je enostavno preveč. Trava je doma prav tako zelena kot na drugem koncu sveta.
Brcavrit
02. 10. 2017 18.15
-3
Brezvezno je za tiste, ki si tega ne morete privoščiti in zganjate nevoščljivost!