Tujina

Sistem komuniciranja na letalu namerno onemogočen, policija preiskala pilotovo hišo

Kuala Lumpur, 15. 03. 2014 08.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Komunikacijski sistemi na letalu boeing 777 družbe Malaysia Airlines, ki je pogrešano že teden dni, so bili namerno izklopljeni, je potrdil malezijski premier. Letalo je spremenilo smer, kar nakazuje na to, da je nekdo na njem deloval z določenim namenom, je dodal. Preiskava se zdaj osredotoča na potnike in posadko.

Malezijske oblasti so po sedmih dneh od izginotja letala boeing 777 družbe Malaysia Airlines danes sklicale novo novinarsko konferenco. Pred novinarje je stopil premier Najib Razak in spregovoril o novih izsledkih preiskave.

Povedal je, da lahko uradno potrdi, da so bili komunikacijski sistemi na letalu namerno izklopljeni nekje blizu meje med malezijskim in vietnamskim zračnim prostorom. Informacija temelji na zanesljivih podatkih satelitov in vojaških radarjev, ki so letalo zaznali ob 8.11, šest ur in pol po tistem, ko je izginilo z radarskih zaslonov, čeprav točne lokacije ne morejo določiti. "Omenjeni podatki s precejšnjo gotovostjo kažejo, da je bil sistem komuniciranja na letalu namerno onemogočen. Letalo je nato spremenilo smer in se usmerilo proti zahodu oz. Indijskemu oceanu, kar nakazuje na to, da je nekdo na letalu deloval z določenim namenom," je še dejal. Po njegovih besedah je imelo letalo dovolj goriva še za približno osem ur letenja. Ali gre dejansko za ugrabitev, Razak ni želel potrditi, saj za to še vedno nimajo dovolj dokazov.

Malezijski premier Najib Razak ni želel potrditi, da gre z ugrabitev, je pa zatrdil, da je bil komunikacijski sistem namenoma onemogočen.
Malezijski premier Najib Razak ni želel potrditi, da gre z ugrabitev, je pa zatrdil, da je bil komunikacijski sistem namenoma onemogočen. FOTO: Reuters

Vir blizu preiskave, ki ni pooblaščen za dajanje informacij in je zato želel ostal anonimen, pa je sporočil, da se preiskovalci vse bolj nagibajo k teoriji, da je nekdo, ki ima izkušnje s pilotiranjem letal, ugrabil letalo, izklopil komunikacijski sistem in spremenil smer tako, da ga radarji niso mogli več zaznati. "Motiv za to dejanje še ni znan, prav tako ugrabitelji, če obstajajo, še niso sporočili nobenih zahtev. A ugrabitev ni več le teorija, za to obstajajo prepričljivi dokazi," je povedal.

Razak je to informacijo zanikal in poudaril, da še vedno preučujejo vse možnosti, zakaj je letalo skrenilo z začrtane poti. "V teh sedmih dneh smo preiskali vsako sled in preučili vse možnosti. Zavoljo družinskih članov in prijateljev vseh pogrešanih upam, da nas bodo nove informacije pripeljale korak bližje odgovorom," je še dejal. Je pa potrdil, da preiskava zdaj vstopa v novo fazo, saj jo preusmerjajo na potnike in posadko na krovu.

Kitajska je malezijske oblasti znova pozvala, naj jo redno obveščajo vsakem napredku preiskave. Na letalu je bilo namreč največ, kar 153, njihovih državljanov.

Kmalu po končani novinarski konferenci so kriminalisti preiskali hišo 53-letnega pilota Zaharieja Ahmada Shaha, poroča Reuters. Sporočili so, da iščejo dokaze, ki jim bodo pomagali pri preiskavi.

Pogrešano letalo še vedno išče 43 ladij in 58 letal iz 14 različnih držav. Prekinili so iskanje v Južnokitajskem morju, zdaj pa se osredotočajo na dva možna koridorja – južni se razteza med Indonezijo in južnim delom Indijskega oceana, severni pa od meje s Kazahstanom in Turkmenistanom pa do severne Tajske. Iskanje v oceanu bo težko, saj gre za ogromno površino, povprečna globina morja pa je skoraj 4000 metrov. Poleg tega bi morski tokovi morebitne ostanke letala v tednu dni raznesli daleč naokoli.

iskanje letala
iskanje letala FOTO: Reuters

Kot je znano, je letalo izginilo pred tednom dni, ko je bilo na poti iz Kuala Lumpurja v Peking.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (338)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Krta?a 21
16. 03. 2014 08.31
+0
Po mojem je slo za neuspel poizkus "teroristicnega" napada, za katerim stoji kaksna obvescevalna sluzba od ene od drzav. In to z namenom naredit zdraho med narodi, verstvi. Nato obtozit nekoga nedolznega in demokraticno posredovati z bombami. Kdo se ze posluzuje takih metod?
Bruhalnica24
16. 03. 2014 08.04
-1
Neverjetno, da so vsi sateliti in radarji tega sveta po delovanju v letu 1944.... Pa kdo verjame tem lažem ?????.
rinolopus
16. 03. 2014 07.22
+2
mobitel ti najdejo brez problema,letalo ne ????
Jurca007
16. 03. 2014 08.16
+1
Hec pa je še to, da so telefoni delovali še vsaj dan po izginotju...
dr.dare
16. 03. 2014 07.15
-1
Tile pa prodajajo bučke....
pikiflongi
16. 03. 2014 06.28
-3
Tole je bila socialistična kitajska politika. Potniki so ??? Letalo pa je že razrezano in reciklirano !!!
Anni53
16. 03. 2014 06.12
+10
Je že nekdo rabil tako veliko letalo, kajne? Malo ga bodo predelali, pa bo letelo naprej. Samo, kaj se bo oz. se je zgodilo s potniki? Meni je žal za njimi, ne za letalom! Uboge družine, ne vedo ali so živi ali mrtvi. Ta svet ni več normalen!
DrFake
16. 03. 2014 04.41
+0
V večernih novicah 24ur so izjavili, da so pri pilotu doma našli dokaze o tem, da naj bi na simulatorju letenja vadil izklop transponderja. Kakor sem poslušal po prispevku na y-tubu je transponder mehanska enota, ki se nahaja nekje na sredini letala in bi bilo za izklop potrebno, da se tisti del trupa letala odpre in se ročno dostopa do te enote. Kje je potem tu logika, da bi takšen poseg pilot vadil na sumulatorju letenja, katerega naj bi očitno imel pilot doma v svojem stanovanju? To je pribljižno tako, kod da bi na računalniku vadil kako se ključavnica zamenja. Posnetek je možno najti, če se vtipka UFO Sightings Malaysia Airlines v ytube (10:07 min).
platon26
16. 03. 2014 07.11
+5
hahahahah ja pilot je imel maketo letala doma in vadil vdiranje na sredini letala HAHAHA sej pravim no! Tu se kaže katere so taprave ovce pa kaj ti misliš če bi se tu res kaka zarota dogajala da bi naš predragi POP o tem poročal vsak dani? Hahaha Koliko zarot se trenutno dogaja in to takih ki bodo imele vpliv še na nasledne generacije in ti načrti so napisani črno na belem recimo tudi v UN listinah pa naš predragi POP o tem ne poroča tu se dela norca iz ljudi z nizko inteligenco! Kaj vse pišete.... človeku kar slabo rata!
DrFake
16. 03. 2014 11.07
Se popolnoma strinjam, Medijem že dolgo nič ne verjamem, gledam pa samo kdaj bo padla kakšna očitna laž in jo jemljem kot potrditev, da bučke ulagajo :). Preberi si zadnji članek, kjer to spet na glavo postavijo in rečejo, da so preizkovalci celo opozorili da naj mediji ne sklepajo prehitro. Sicer je verjetno izguba časa, ampak res me zanima, kakšen bo končni epilog te t
KD_FT
16. 03. 2014 02.43
-2
In septembra sledi nadaljevanje Lost ... Izgubljeni otok al kako je že blo po naše ...
Civil
16. 03. 2014 00.10
+1
Izginili so razni strokovnjaki, mene spominja na Atlas shrugged.
felix59 drugič
15. 03. 2014 23.10
+4
Da ni tale zadeva v kakšnem seniku razmontirana , da se uporabi za rezervne dele!Sosedov Francl je tako spravu v promet že dva audija!
janez pokora
16. 03. 2014 01.29
TEQQILA
15. 03. 2014 22.46
+3
Neglede na vse, tale primer TOK smrdi več varjat ampak je čist možno, da avijon leži nek na dnu oceana, tisti 'rumorji' glede zvonjenja telefonov pa tud niso potrjeni...ampak vsekakor zaenkrat so vse teorije odprte...
Mb128
15. 03. 2014 22.42
+10
Ne vem, samo razmišljam. Na krovu tega letala sta bila dva iranca z ukradenima potnima listoma. Letalo je baje imelo dovolj goriva da bi lahko priletelo do Irana. Kdo sta dejansko sploh bila ta dva, kdaj sta kupila karte da o tem kako sta lahko sploh prišla na letalo z ukraenima potnima listoma sploh ne govorim. Mimogrede, potna lista sta bila baje kot ukradena na Imterpolovih straneh zavedena že dve leti. Prav ste prebrali, dve leti! Še vedno mi ne gre v glavo zakaj je tukaj malezijska vojska ravnala tako kot je ravnala. Edini opravičljivi razlog zato bi bil da je nekdo motil njihove radarje. Ampak zato bi moral nekdo točno vedeti s kakšnim tipom radarjev ima opravka. Radar lahko motiš na več načinov. Najpreprostejši je ta, da pošlješ radarju toliko lažnih radarskih signalov da potem ubogi operater, ki s takšnim radarjem dela ne ve več kaj je kaj. V tem primeru se poraja sledeče vprašanje. Katere ladje in/ali letala so se nahajale ob Maleziji v času motenj vojaških radarjev?! To motnje bi se pokazale samo na vojaških oz. primarnih radarjih in ne na civilnih oz. sekundarnih radarjih. To pa zato, ker civilni radarji zaznajo samo transponderjev signal ki sporoča registersko tablico letala, da se tako izrazim, koordinate na katerih se letalo nahaja skupaj z višino kot hitrostjo letala. Če isklopiš ta trnsponder, ki se ponavadi nahaja v repu letala civilni radar tega letala več ne zazna. No, bolje rečeno ne zazna ga več operater, ki operira s pomočjo displeja, ki je namenjen civilni kontroli letal.
TEQQILA
15. 03. 2014 22.48
+2
trenutno mene najbolj zanima kdo so so bili ljudje na letalu...ampak ja razmišljaš v pravi smeri...
pmx
15. 03. 2014 23.21
+1
Kar zadeva Iranca je bilo kar vem zanesljivo potrjeno, da sta samo želela v Nemčji (ilegalno seveda) do sorodnikov, ki so jih že čakali. Ampak ta zgodba je že tako ali tako na nivoju SF, da je dejansko vprašanje, kaj je res in kaj ni. Samo mi ni jasno, kako lahko v tej dobi tehnologije, neštetih satelitih, .... izgine eno tako letalo brez sledu, da v primeru nenadnega izginotja iz radarja ali prekinjene veze, ne steče takoj akcija.
DrFake
16. 03. 2014 00.12
+1
Pazi to, po 24ur so povedali, da so po pregledu pilotovega stanovanja našli dokaze, da je na simulatorju letenja vadil izklop transponderja!!! Nisem pilot, ampak nekje sem prebral da je izklop transponderja sicer zapletena, vendar bolj mehanska zadeva, kot pa softwerska. Nekako nelogično se mi zdi, da bi pilot posebej vadil izklop transponderja na simulatorju. Zveni mi nekako tako, kod da bi rekel da je na simulatorju vadil zapiranje zadnjih vrat. Ne vem, lahko da se motim, mogoče bo treba še kaj prebrat o transponderjih, ampak ni mi čisto logično tole.
ponosen_na_24ur
15. 03. 2014 22.30
+2
Po moje svojce niti 0,0000001% ne zanima ali je bil sistem namerno izklopljen dejte jim povedat kaj se je v resnici zgodil in olajšal jim boste
Milan LUKI?
15. 03. 2014 22.01
+0
MIKI777 POSLUS ME NI TEORIJE KO BI GA DOL VRGLI ČE PRIDE ZRAČNI PROSTOR DRUGE DRZAVE SE ALARM SPROZI IN bi ga vojaska letala presrečala..ni teorije zato sem povedal imejo opremo da mrava zasledujejo pč nevejo kje je boing verjamem da bo srajnje
Miki777--
15. 03. 2014 21.57
+0
Če je letalo zavilo pri Vietnamu (lepo bi bilo, če bi vedeli zadnji kot oz nagib letala (Rolls Royce koles)) in potovalo 5 ur, bi torej lahko ob normalni, povprešni hitrosti naredilo okoli 4500 km, kar bi zadostovalo, da bi prišli vse do Japonske,Mongolije, Kitajske, Nove Gvineje, Tajskoe, če so strmoglavili v morje, pa bi lahko naredili krog proti Filipinom in ne proti Indijskemu oceanu, kakor se do zdaj predvideva
LipovBogg
15. 03. 2014 21.48
+15
Serija Lost: izgubljeno letalo je bil Boeing 777-200ER. To malezijsko letalo: Boeing 777-200ER. Serija Lost: 48 pogrešanih. Malezijsko letalo: "Flight 748". Serija Lost: kraj nesreče = praktično isti kraj kot v resnici.
Miki777--
15. 03. 2014 21.59
+8
morda pa je bil pilot "fan" te serije. Kje konkretno pa se nahaja otok v nadaljevanki "lost"? Kitajsko morje? Indijski ocean?
LipovBogg
15. 03. 2014 22.05
+15
Malezijsko letalo je bilo baje 404-to letalo te sorte. V rač. žargonu error 404 pomeni "not found".
Miki777--
15. 03. 2014 22.10
+1
Ne, namreč ne ciljam na "paranormalnost" in ostale neumnosti ampak obsedenost... Npr. kot religijski fanatiki tudi iščejo "znamenja", da potem to lahko uresničijo v skladu z "zapisanim" v svojih "svetih knjigah".
Chatefucio
16. 03. 2014 00.28
+8
Preštej še število oken letala.... Morda se ujema s številom ugrabitev v zgodovini ;)
Milan LUKI?
15. 03. 2014 21.33
+1
cela zadeva ne drzi vodo,ker vsako letalo,bilo potnisko ali vojasko,ima svojo zono kje lahko leti,pri prehodu se i svoje kontrole leta mora odjavit in prijavit drugi kontroli leta,če do tega ne pride se sprozi alarm zemlje kje se letalo nahaja,brez poblastila,nisam pa vedel da so v letalstvu ozonske lukne,zagotovo se vse nadzoruje prek satelitov imejo pa opremo da mrave sledujejo pč pa nebi vedli kje je boing zgino lepo vas prosim
Milan LUKI?
15. 03. 2014 21.37
-1
za moje pojme negdo hoče imet rejting v celi situaciji prikrivat prave informacije celo na spleto so razne spekulacije o izdelavi atomske ko boju vrgli nekam da nas unicijo.kar je danes vse mogoce
Kaj nam pa morete...!!!
15. 03. 2014 21.27
+3
....med potniki je bilo 20 inženirjev Freescale Semoconductors-a....opaaaaa....
Milan LUKI?
15. 03. 2014 21.40
+2
tocno tako sem prebral in bi verjetno imelo smisla za neko sraje kot je bilo z dve kule v ameriki
kaj pa pol
15. 03. 2014 20.59
+1
kaj će je letalo že prodano.
Praškovarit
15. 03. 2014 20.56
+4
sam so pa bogati tile piloti, kr svoj simulator si prvoščjo....draga igrača