Tujina

Vrnila se bo v Kolumbijo

Pariz, 06. 07. 2008 15.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ingrid Betancourt se bo čez nekaj dni vrnila v Kolumbijo, saj namerava napisati scenarij za gledališko igro o svojih izkušnjah v ujetništvu.

Francosko-kolumbijska političarka Ingrid Betancourt, ki je po izpustitvi iz ujetništva pred dnevi prispela v Pariz, kjer se je srečala s francoskim predsednikom Nicholasom Sarkozyjem, je povedala, da je prestala več ur zdravstvenih preiskav. Predstavnik bolnišnice v Parizu je potrdil, da je navkljub ujetništvu njeno zdravje odlično. Prav tako je tudi sama presenečena, da mučenje in nečloveško ravnanje niso na njenem telesu pustili vidnejših posledic. Betancourtova, ki je že nekajkrat javno spregovorila o svoji katoliški veri, je dejala, da je v ujetništvu čutila, da "nekdo na duhovni ravni pazi nanjo“.

Ingrid Betancourt pred zajetjem.
Ingrid Betancourt pred zajetjem. FOTO: Reuters

Na vprašanje, ali bo o svojih doživetjih napisala knjigo, pa je Betancourtova dejala, da bo raje napisala scenarij za gledališko igro. Povedala je tudi, da se bo v kratkem vrnila v Kolumbijo, namerava pa obiskati tudi vso Francijo. Svoj čas želim posvetiti družini in možu, ki ga obožujem, saj se je bojeval za mojo izpustitev“, je dejala.

Kolumbijska vojska jo je po več kot šestih letih rešila iz rok levičarske kolumbijske gverilske skupine Farc. Prav tako so rešili še 14 drugih talcev, med njimi tri Američane in enajst Kolumbijcev.

Osvoboditev 46-letne Betancourtove, ki so jo gverilci ugrabili februarja 2002 med njeno predsedniško kampanjo v Kolumbiji, so po vsem svetu pozdravili z olajšanjem, po prihodu v Pariz pa jo je sprejel tudi francoski predsednik Nicolas Sarkozy.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
07. 07. 2008 13.02
"Ingrid Betancourt se bo čez nekaj dni vrnila v Kolumbijo" Nekateri očitno še nimajo dovolj. Nekateri ne znajo drugega kot izzivati usodo. "je povedala, da je prestala več ur zdravstvenih preiskav." Med katerimi je očitno izpadla prav psihiatrična preiskava. "Prav tako je tudi sama presenečena, da mučenje in nečloveško ravnanje niso na njenem telesu pustili vidnejših posledic." Fizičnih ne, psihološke na pameti pa, saj gre kar nazaj, po nove izkušnje. Nekateri očitno še nimajo dovolj. Zakaj za gledališko igro, zakaj ne za film. "Svoj čas želim posvetiti družini in možu, ki ga obožujem, saj se je bojeval za mojo izpustitev" Z lepo gesto jim vrača, ker se vrača nazaj v Kolumbijo. Če je družina količkaj pametnejša od nje, je ne bodo pustili. Nekateri ne znajo drugega kot izzivati usodo.
robinud@volja.net
07. 07. 2008 10.17
Biznis je biznis :-)