Črna kronika

Volkovi napadli oskrbnico

Stockholm, 18. 06. 2012 11.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
N.Š.K./Reuters
Komentarji
5

Oskrbnico v živalskem vrtu Kolmarden na Švedskem so napadli volkovi, za katere je skrbela od njihove skotitve. Vzrok napada na 30-letnico še ni znan, vodstvo pa je že sprožilo notranjo preiskavo dogodka.

Gre za enega največjih in najbolj priljubljenih živalskih vrtov na Švedskem. Del živalskega vrta deluje na principu naravnega rezervata, kjer je obiskovalcem omogočen tudi stik z živalmi.

Napad na 30-letno oskrbnico, ki je v rezervatu zaposlena že vrsto let, se je zgodil v nedeljo zjutraj, ko se je odpravila na' redni obisk' med volkove. Postopek je potekal kot običajno, pojasnjuje eden od sodelavcev umrle oskrbnice. "Šele ko se nekaj časa ni oglasila po zvezi, smo sklepali, da bi lahko bilo nekaj narobe. Vstopili smo v ogrado in sodelavko našli mrtvo."

Obiskovalci zapuščajo živalski park Kolmarden, kjer so volkovi v nedeljo dopoldan napadli svojo oskrbnico.
Obiskovalci zapuščajo živalski park Kolmarden, kjer so volkovi v nedeljo dopoldan napadli svojo oskrbnico. FOTO: Reuters

Vodstvo živalskega vrta je zaradi tragičnega dogodka napovedalo, da bodo preverili vse varnostne sisteme v parku, s čimer želijo morebitne obiskovalce pomiriti in jim dokazati, da je njihov park še vedno varen. "Naša prva skrb je varnost zaposlenih, obiskovalcev in živali. Kaj je botrovalo napadu, bomo poskušali ugotoviti s posebno interno preiskavo. Naš park je varen in vse bomo naredili, da bo tak ostal še naprej."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

minimalisch
18. 06. 2012 13.36
+37
vzrok smrti iščejo pri živali, ki spada v divjino ne v kletko....brezveze res...
tinetone
18. 06. 2012 15.40
+11
volkovi ki živijo v dovjini so bolj miroljubni kot ljudje ki živijo v civilizaciji
zajcek_bine_
18. 06. 2012 13.09
-14
hja...sam da ne bomo na konc pršli do tega, da je bil vzrok napada isti, ko vzrok napada bullmastifov v sloveniji ko so ubili svojega lastnika....
anonimnus123
19. 06. 2012 10.29
+1
se strinjam! nakoncu so ji pa tak podstavli smrt :D