Tujina

Vodja tajskih protestnikov dobil strel v glavo

Bangkok, 26. 01. 2014 13.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, Reuters
Komentarji
4

Med spopadom protivladnih protestnikov s podporniki vlade je bil ubit edenm izmed protestniških voditeljev. Ranjenih je bilo še devet ljudi, protestniki pa so tudi onemogočili glasovanje na številnih voliščih.

Kraj, na katerem je umrl Suthin Taratin
Kraj, na katerem je umrl Suthin Taratin FOTO: Reuters

V Bangkoku je bil ustreljen eden izmed voditeljev protivladnih protestnikov Suthin Tharatin. V glavo in v prsni koš je bil ustreljen med spopadom s podporniki vlade, umrl pa je v bolnišnici. Ranjenih je bilo še najmanj devet ljudi.

Predsednica Yingluck Shinawatra
Predsednica Yingluck Shinawatra FOTO: Reuters

Sicer pa danes na tajskem poteka predčasno glasovanje na parlamentarnih volitvah, ki so razpisane za prihodnji konec tedna. Protivladni protestniki so blokirali številna volišča, zahtevajo pa odstop premierke Yingluck Shinawatre. Današnje glasovanje je sicer namenjeno tistim, ki prihodnji teden ne bodo mogli glasovati.

Zaradi blokad so morali glasovanje odpovedati ali pa vsaj začasno prekiniti na 49 od 50 voliščih v prestolnici in v 10 od 76 provinc po državi. Protestniki so namreč z verigami zaprli vrata volišč in volišča tudi obkolili.

Še včeraj je sicer opozicijski voditelj Suthep Thaugsuban zatrdil, da protestniki volitev ne bodo onemogočali, je pa napovedal, da se bodo zbirali pred volišči.

Protestniki premierki očitajo, da sama ne vodi vlade, ampak jo prek nje vodi njen brat Thaksin Shinawatra, ki je sicer nekdanji premier in že od leta 2008 živi v izgnanstvu, s čimer se je izognil zaporni kazni, na katero je bil obsojen zaradi korupcije.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nsiirhilnil
26. 01. 2014 20.30
+1
Toliko o "4$ mediju, vaša objektivnost se lahko primerja s sliko...
nsiirhilnil
26. 01. 2014 20.29
Toliko o "4$ mediju, vaša objektivnost se lahko primerja s sliko...
nsiirhilnil
26. 01. 2014 20.28
Toliko o "4$ mediju, vaša objektivnost se lahko primerja s sliko...
tomazbodner
26. 01. 2014 14.33
+9
Yingluck ni predsednica ampak premierka. Tajska predsednika nima, ker je kraljevina. Ima pa zato premierkin brat aspiracije postati predsednik, kar je ozadje precejsnjega dela vsega, kar se tu dogaja od leta 2006...