Tujina

FOTO in VIDEO: Vlak trčil v avtobus, najmanj 16 mrtvih. Potniki skušali potisniti avtobus s tirov, na katerih je obtičal

Moskva, 06. 10. 2017 08.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V bližini ruskega mesta Vladimir sta trčila avtobus in vlak. Umrlo je najmanj 16 ljudi, tudi en otrok, še pet oseb je poškodovanih. Vse žrtve so bili potniki na avtobusu iz Kazahstana. Nesreča se je zgodila, ker je avtobus obtičal na železniškem prehodu.

V trčenju vlaka in avtobusa v osrednji Rusiji je umrlo najmanj 16 ljudi, so sporočile tamkajšnje oblasti. Mediji so najprej omenjali 19 mrtvih, a so nato številko zmanjšali.

Nesreča se je zgodila ob 3.30 po lokalnem času blizu mesta Vladimir, okoli 190 kilometrov vzhodno od Moskve.

Med žrtvami je po navedbah oblasti najmanj en otrok, pet poškodovanih so prepeljali v bolnišnico. Vse žrtve so bili potniki na avtobusu iz Kazahstana. Potniki na vlaku niso bili ranjeni.

Po navedbah pristojnih se je nesreča zgodila, ker je avtobus obtičal na nivojskem železniškem prehodu. Nekateri potniki so izstopili iz avtobusa in ga poskušali potisniti s tirov, vendar jim ni uspelo.

"Umrlo je najmanj 19 ljudi," je po poročanju Sky News potrdil vodja regijske zdravstvene službe Aleksander Kirjukin.

Po poročanju RT naj bi voznik avtobusa prevozil rdečo luč, ki je opozarjala, da se bliža vlak.

Vlak, vpleten v nesrečo, je bil na poti iz Sankt Peterburga v Nižni Novgorod.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
07. 10. 2017 14.05
+1
Saj ne moreš verjeti, le o čem je ta folk razmišljal, dojemanje na nivoju zlate ribice ... upam da ne bo na koncu vsega kriv voznik, ker taka sodba in obsodba bi bili zelo krivični. Saj je več kot očitno kolikšen delež odgovornosti, krivde, imajo potniki, žal mi otrok, ti navadno nimajo izbire.
Vig1
06. 10. 2017 10.04
+3
Zakaj hudiča niso šli vsi ven? Če obtičiš na tirih je vsakemu normalnemu človeku jasno, da imaš maksimalno 10 minut časa preden bo vse skupaj razneslo naokoli. Tisti, ki so šli ven porivat, brez da bi zbudili morebitne speče sopotnike (bilo je sredi noči) so čisto navadni morilci.
Aijn Prenn
06. 10. 2017 10.06
+3
Ljudje najprej pomislijo, da bi se morda dalo še kaj rešiti pred prihodom vlaka...
Ramzess
07. 10. 2017 14.10
+1
So mislili da so Schwarcenegerji ali kaj. Enostavno ne moreš verjeti, v bistvu niso mislili nič, ... so res verjeli, da lahko premaknejo avtobus. Da, se strinjam, soditi bi morali tudi tem, vsaj preživelim, pa tudi za mrtve ne trditi za umrli čiste vesti, češ vsaj poskusili so, ... kaj neki, nič niso poskusili, naredili so le neumnost brez primere, ... res še nisem slišal, bral o takem primeru. To me spomni na primere, ko folk skuša ustaviti premikajoč se avto, saj veste kako, a jih ta povozi, kajti ta neumnost, nepremišljenost, brezglavost še nikomur ni uspela.
Šiptarkiller
06. 10. 2017 09.16
-4
Pa vrjetno je meu sofer se vodko v sebi
Ramzess
07. 10. 2017 14.11