Tujina

VIDEO: Zaradi panike letalo ob pristanku pospremila vojska

Washington, 07. 01. 2010 14.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na letu iz Portlanda proti Mauiju na Havajih naj bi neki moški povzročal preglavice, zaradi česar je letalo poldrugo uro po vzletu spet pristalo in potnika so odstranili. Spet pa je šlo za lažen alarm.

56-letnik, ki je potoval z letalom Hawaiian Airlines iz Portlanda proti Mauiju, je med potniki in posadko povzročil paniko, ker je “imel nekaj grozečih pripomb” in ni hotel pospraviti svoje ročne prtljage, so sporočili iz zvezne službe za varnost v prometu (TSA). FBI pa je zdaj potrdil, da so omenjenega potnika že izpustili in proti njemu ne nameravajo vložiti ovadbe.

Panika na letalu
Panika na letalu FOTO:

Letalo, na katerem je bil, je sicer poldrugo uro po vzletu spet pristalo na portlandskem letališču. Pospremili sta ga celo dve vojaški letali F-15.

Potniki niso vedeli, da pristajajo zaradi morebitne grožnje. Pilot je namreč obvestil, da gre za tehnične težave, zaradi česar se morajo vrniti na letališče.

Po pristanku sta agenta zvezne službe za varnost v prometu pospremila tako moškega kot neko žensko iz letala, odstranili pa so tudi vso njuno prtljago. Sledilo je zaslišanje s strani agentov FBI, ki pa niso ugotovili nikakršne povezave s terorizmom.

Na letalu je bilo sicer 231 potnikov in 10 članov posadke.