Tujina

VIDEO: V eksploziji bombe ubit nigerijski policist

Kaduna City, 25. 02. 2012 18.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na spletu se je pojavil posnetek nigerijskega policista, ki poskuša dezaktivirati bombo, postavljeno v vreči ob robu ceste. Bomba je eksplodirala, oblasti pa so krivdo pripisale islamistični skupini Boko Haram, ki se zavzema za uvedbo šeriatskega prava.

Prebivalci mesta Kaduna City na severu Nigerije so v začetku februarja opazili nenavadno plastično vrečo ob robu ceste in opozorili policijo. Do sumljivega objekta je stopil pripadnik nigerijske enote za dezaktiviranje bomb, ki pa mu usoda ni bila naklonjena. Le nekaj sekund po tem, ko je začel preiskavo, je bomba v vreči eksplodirala.

Oblasti sumijo, da za bombnimi napadi stoji islamistična skupina Boko Haram, ki se zavzema za uvedbo šeriatskega prava. V zadnjem letu je v bombnih napadih na severu Nigerije, za katerimi stoji omenjena skupina, umrlo že več kot 250 ljudi.

Nigerijski predsednik Goodluck Jonathan se sooča z vse pogostejšimi kritikami. Očitajo mu, da ne zmore zajeziti sektaškega nasilja, ki se iz severa širi tudi po drugih mestih države.

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PSIHOTERAPEVT
25. 02. 2012 21.42
+2
ko v risanki lol ...to pa mors bit pacient da gres kr tk bombo deaktivirat ne vem no.. tip je legenda:) v mojmu svetu bi temu rekli "EPIC stari"
klemen456
25. 02. 2012 21.14
+3
KOK JE TA PRŠU U ENOTO ZA DEZAKTIVIRANJE BOMB ČE NIMA POJMA KAJ DELA ..... MISLM KER NORMALN ČLOUK BI SE PRBLIŽAL SUMLIVMU PREDMETU KR TOK BREZ ZAŠČITE IN USEGA ..... PROU MU JE TU JE FRAJER -.-
Salabajzer11
25. 02. 2012 20.10
+9
Zakaj davate posnetke iz youtuba in jih nalagate tukaj in vsiljujete vaše reklame? Bi bilo dobro za vas 24ur, da si prebere licenčne pogoje na youtube. Pa res ste hitri z temi novicami ostali mediji so o tem poročali že pred tednom dni.
ngc
25. 02. 2012 19.43
+2
ooo sit.v ksiht mu je pocl.un pa tud nezna namer drzat camere.