Tujina

VIDEO: V Bolgariji v hudih poplavah trije mrtvi, v Romuniji neurja in snežni metež

Sofija / Bukarešta, 25. 10. 2017 16.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bolgarijo je zajelo močno deževje, samo v 12 urah je padlo 168 litrov dežja na kvadratni meter. V hudih poplavah so umrle tri osebe, še eno pogrešajo. O vremenskih nevšečnostih z nalivi, močnimi sunki vetra ter tudi snežnimi meteži pa poročajo tudi iz Romunije. Več kot 2000 domov je brez elektrike, zaradi visokih valov pa so zaprta vsa pristanišča ob Črnem morju.

Jugovzhod Bolgarije je prizadelo močno deževje, zaradi katerega so narasle reke in potoki, ki se razlivajo čez nižinske dele črnomorskega pristaniškega mesta Burgas, pod vodo je tudi več okoliških vasi.

V obsežnih poplavah so tri osebe umrle, še eno pogrešajo, je potrdil tudi bolgariski premier Bojko Borisov, poroča Reuters.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na jugovzhodu Bolgarije je v 12 urah namreč padlo 168 litrov dežja na kvadratni meter. Najhuje je prizadetih osem vasi na tem območju, od koder poročajo o poplavljenih cestah in uničenih mostovih, najmanj pet vasi pa je prav tako brez elektrike.

V občini Kameno so oblasti razglasile izredne razmere, prebivalce vasi Trastikovo, približno 390 kilometrov vzhodno od Sofije, pa so že evakuirali.

V Romuniji tudi snežni meteži

O vremenskih nevšečnostih poročajo tudi iz sosednje Romunije. Neurja z močnimi nalivi in sunki vetra so se v torek razbesnela na jugu in jugovzhodu države, poroča romunski Radio International.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V neurju sta bili v glavnem mestu Bukarešti poškodovani tudi dve osebi. Neko žensko je poškodoval omet, ki ga odtrgal in po zraku nosil močan veter, drugo pa je poškodovalo drevo, ki je padlo na taksi, v katerem se je peljala.

Močan veter je samo v Bukarešti podrl 146 dreves in poškodoval 80 avtomobilov, odkrival strehe, po zraku je nosilo oglasne panije, poroča radio. Gasilske in reševalne enote so bile ves torek in sredo na terenu ter odstranjevale posledice neurja.

O podobnih razmerah poročajo tudi iz drugih romunski mest. V regiji Dambovita je več kot 2000 gospodinjstev ostalo brez elektrike, poplavljenih je tudi več domov in drugih objektov.

Romunska pristanišča ob Črnem morju so bila zaradi visokih valov ves dan zaprta, ves rečni promet je obstal tudi v kanalu Donave. Prav tako je bil moten zračni promet. Dva leta iz mesta Craiova v Rim in Bologno sta bila odpovedana.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Iz gorovja Bucegi poročajo o snežnih metežih, gorski reševalci pa morebitnim pohodnikom sporočajo, da je več poti in dostopov do gorovja povsem zasneženih, ceste pa neprevozne. Zaprta je tudi najvišjeležeča cesta v Romuniji, tako imenovana Transalpina.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Portal Severe Weather Europe poroča, da se bodo nad vzhodno in jugovzhodno Evropo v prihodnjih pomaknile zelo hladne zračne mase.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kitzbill
25. 10. 2017 19.34
+3
in pol tam nemški penzionisti kupujejo, da bodo tam živeli v miru, do konca življenja
TOX6
25. 10. 2017 19.14
24 ur današnje novice spominjajo na EUropski portal- vsakega po malo tako da kako pohvalo tudi uredniku in tistim ki so članke prevedli in ažurilali!!!!