Tujina

VIDEO: V Ban Ki Muna so metali čevlje in kamenje

Gaza, 02. 02. 2012 12.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Skupina protestnikov je na konvoj generalnega sekretarja Združenih narodov Ban Ki Muna ob prihodu na območje Gaze metala čevlje, pesek in manjše kamenje.

Protestniki v Gazi so na konvoj generalnega sekretarja Združenih narodov metali čevlje.
Protestniki v Gazi so na konvoj generalnega sekretarja Združenih narodov metali čevlje. FOTO:

Na mejnem prehodu Erez se je zbrala skupina približno 50 protestnikov, med katerimi so bili številni sorodniki Palestincev, zaprtih v izraelskih zaporih.

Na konvoj generalnega sekretarja Združenih narodov Ban Ki Muna so metali čevlje, pesek in kamenje, nekateri so njegov prihod "pozdravili" s transparenti, na katerih je bilo moč v angleščini prebrati "Ban Ki Mun, dovolj pristranskosti za Izrael".

Tako so izrazili nezadovoljstvo, ker se Ban ki Mun ni želel srečati z njimi na pogovorih o palestinskih zapornikih v izraelskih zaporih. Protestnikom je uspelo za kratek čas zadržati konvoj, ki je nato vendarle nadaljeval pot proti Han Junisu.

Ban se sicer mudi na obisku Izraela in palestinskih ozemelj v okviru prizadevanj mednarodne skupnosti za ponoven zagon neposrednih pogajanj med Izraelci in Palestinci.

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mes
04. 02. 2012 00.00
+1
UN je potrebno ukiniti.
kim llsung
02. 02. 2012 13.54
+12
enkrat hura za protestnike BRAVO
LJUBLJANA.
02. 02. 2012 13.18
+12
UN je biggest JOKE EVER !
Roko23
02. 02. 2012 12.58
+21
vemo zakaj takšen topel sprejem, edino mediji ne veste, oziroma nočete vedet kajne? :) skratka ozn, unicef, trilateralna komisija, fbi, cia, rimski klub....lahko bi našteval do jutri, vse to je orodje elite, recimo vodilnih v skupini bilderberg, oni upravljajo z ameriško in izraelsko politiko, oni nam želijo vsiliti sporazum akta, ki vsebuje še veliko več nečednosti, ne le cenzuro spleta in če zdaj ni zadnji čas, da lolipoly, martiani europeani22, če ste kaj ljudje, če imate dušo, spoznate resnico, potem res nevem kdaj jo boste, očitno nikoli.