Tujina

VIDEO: Ujeli dvojni tornado

Washington, 16. 04. 2012 15.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Prevrnjeni tovornjaki in bivalne prikolice, strehe, ki jih je odneslo s hiš, kuhinjski pult kar sredi travnika ... Vse to so posledice divjanja več kot 130 tornadov. Umrlo je šest ljudi, med njimi tri deklice, stare 5, 7 in 10 let.

Center za napovedovanje neurij, ki deluje v okviru meteorološke službe, je samo v soboto dobil podatke o 122 tornadih. V nedeljo so jih našteli 10.

Območje v zvezni držav Oklahoma, Kansas in Nebraska je znano tudi kot "pot tornadov" in ta konec tedna si je še kako zaslužilo takšno ime. Našteli so jih namreč več kot 130, oko kamere pa je ujelo celo dvojni tornado. Na posnetku je mogoče videti, kako se dva zračna vrtinca eden ob drugemu približujeta preko polj in postajata vedno bolj obsežna. Nevsakdanji prizor so posneli v Oklahomi, ki je bila tudi najbolj prizadeta.

Danes je v bolnišnici umrl hudo poškodovan moški, šesta žrtev divjanja narave. Njegova žena je še vedno v kritičnem stanju in se bori za življenje. Med žrtvami so tudi trije otroci. Sestrici, stari pet in sedem let, sta umrli skupaj z očetom, ko je veter prevrnil bivalno prikolico, v kateri so živeli. 10-letnica pa je umrla v avtomobilu, ki ga je odneslo s ceste. Njena mama prav tako ni preživela. Vse žrtve prihajajo iz manjšega kraja Woodward, ki ga je neurje povsem razdejalo. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Aaron-Heydar
16. 04. 2012 19.55
+4
Že na prvi fotografiji me šokira kako bedasto imajo narejene hiše. Namesto, da bi jih s temelji zasidrali v zemljo, jih majmuni postavijo na kamenje. Potem pa seveda vidiš skoraj nepoškodovano hišo v celoti obrnjeno na stran. Jooj joj joj...
Odpri..Oci
16. 04. 2012 20.09
+5
Zadnja slika pa lepo kaže, da je ZIDANA stavba povsem nepoškodovana..... le zasuta z letvicami in lepenko ostalih "hiš".....
lolipoly
17. 04. 2012 02.03
+2
Saj pa to niso nobene hise, to so mobilhome, ki jih lahko peljes z enega kraja na drug, ce zelis, zato nimajo nobenga temelja ali kleti, kot imajo druge hise.
nikhrast
17. 04. 2012 03.31
+1
Je kdo sploh gradil bajto v Ameriki, če bi jo tako kot v
reti
17. 04. 2012 16.53
+1
Če je vedno velika možnost, da ti tornado uniči hišo, je pač ne boš delal ne vem kako trdno, ker se ob tako močnih vetrovih ne splača. Bi bilo preprosto škoda denarja. Zdi se mi, da tornado zadnje hiše pač ni zadel