Tujina

VIDEO: So v Putinovi stranki tokrat šli predaleč?

Moskva, 11. 11. 2011 16.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Naredimo to skupaj! v oglasu vabi Putinova Enotna Rusija. Mislijo na oddajo glasu na bližajočih se volitvah, namigujejo pa na vse kaj drugega. Opozicija pa: tega naj ne bi delali v dvoje, ampak vsak sam!

Tako kot Slovenci in naši sosednje Hrvati bodo tudi Rusi 4. decembra odšli na parlamentarne volitve. A medtem ko pri nas kampanja poteka brez posebnih pretresov, so bili Rusi deležni že kar nekaj marketinških potez, ki so pri nekaterih zbudile občutek ponosa, pri drugih poskrbele za zgražanje, pri tretjih pa le za bolj ali manj prizanesljive nasmeške.

So stvari, ki naj jih ne bi počeli v dvoje, Putinovi stranki sporoča opozicija.
So stvari, ki naj jih ne bi počeli v dvoje, Putinovi stranki sporoča opozicija. FOTO: YouTube

Mednje brez dvoma sodi tudi nova stvaritev stranke Enotna Rusija ruskega predsednika Dmitrija Medvedjeva in premierja Vladimirja Putina. Stranka vodilnih ruskih politikov, ki bosta v nekaj mesecih svoji vlogi zamenjala, volivce na provokativen način vabi, naj oddajo svoj glas. Posneli so namreč oglasni spot, ki bolj kot na volitve namiguje na nekaj povsem drugega, veliko bolj vročega.

Skozi vrata volišča stopi privlačna mladenka v kratki obleki in takoj pritegne pozornost moškega, ki ji nato sledi do glasovalne kabine. Gospodična vstopi vanjo in zagrne zaveso, a se že kmalu spet pojavi in v kabino potegne še moškega. Ko začnejo na tla padati obleke, se na zaslonu izpiše slogan „Storimo to skupaj“, nato pa kamera pokaže par, ki se družno poda do volilne skrinjice in odda svoj glas.

Oglas je razburil rusko opozicijo. So v Enotni Rusiji mar pozabili, da je glasovanje tajno, se sprašujejo. "V spotu sta dve osebi skupaj v kabini, po zakonu pa sme biti v kabini samo eden,“ je opozoril vodja ljudske stranke Genadij Gudkov.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slorus
12. 11. 2011 12.30
"... tega naj ne bi delali v dvoje, ampak vsak sam!" Na kaj namiguje ta opozicija? Itak je demografska kriza v Rusiji!
Martian
12. 11. 2011 10.47
rusi se čist amerikanizirajo...vse postaja šov pri njih...
franceljtancelj
11. 11. 2011 21.31
Rusi že vedo kako se stvarem streže. Moderen prodoren in zanimiv pristop. Lahko bi se tudi naši* kaj naučili od Rusov.
HLAPCI.HLAPCI
11. 11. 2011 18.37
Pri nas ponarejajo dokumente, taki videi so boljša rešitev.
Day Tripper
11. 11. 2011 17.19
hahahahaha svašta