Tujina

VIDEO: 'Sanjsko' letalo prestalo test

Washington, 26. 03. 2013 08.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvi tesni polet letala boeing 787 dreamliner po januarski prizemljitvi je potekal v skladu z načrti. V družbi, ki ima zaradi prizemljitve na teden okoli 50 milijonov evrov izgube, računajo, da bodo letala v zraku že v nekaj tednih.

Boeing dreamliner
Boeing dreamliner FOTO: Reuters

Ameriški proizvajalec letal Boeing je sporočil, da je prvi tesni polet letala 787 dreamliner po januarski prizemljitvi potekal v skladu z načrti, pri čemer pričakujejo, da bodo ta letala spet v zraku že nekaj tednih. Letalo, izdelano za poljsko družbo LOT, je poletelo z letališča Paine Field v zvezni državi Washington, kjer Boeing sestavlja svoja letala.

Polet nad Tihim oceanom in zvezno državo Oregon je trajal dve uri, šestčlanska posadka pa je preizkušala tudi pristajalni sistem, elektroniko in pomožno opremo. Boeing bo v kratkem izvedel še drugi testni polet, s čimer želi zvezni upravi za zračni promet in letalskim družbam dokazati, da so težave odpravljene.

Dreamlinerje so prizemljili zaradi dveh incidentov, povezanih z litij-ionskimi akumulatorji, ki so se pregreli, zaradi česar je na enem od letal v Bostonu izbruhnil požar, drugo pa je moralo prisilno pristati na Japonskem. Boeing je po svetu dotlej dostavil okoli 50 teh letal, ki so že dva meseca na tleh. Zaradi tega ima na teden okoli 50 milijonov dolarjev izgube. Boeing lahko dreamlinerje še naprej proizvaja, vendar jih ne sme dostavljati letalskim družbam, ki jih trenutno niti ne želijo prevzeti.

Dreamlinerji so zdaj opremljeni z novimi litij-ionskimi akumulatorji, ki so jih predstavili 15. marca v Tokiu. Izdeluje jih japonsko podjetje GS Yuasa Group, celoten sistem pa je plod dela francoskega podjetja Thales. Nove akumulatorje so opremili z izolacijo celic in z jeklenim ohišjem proti požarom. Vzroka za pregrevanje še vedno niso docela pojasnili.

Ameriška nacionalna uprava za varnost v transportu bo imela zaradi tega 11. in 12. aprila v Washingtonu javni forum na temo litij-ionskih akumulatorjev. Pričakujejo udeležbo in predloge strokovnjakov. Boeing bo medtem analiziral podatke s prvega testnega poleta in se pripravljal na drugega z istim letalom, ki ga bodo, če bo šlo vse po sreči, dobili Poljaki.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

skydrol7
26. 03. 2013 21.33
+1
ta testni polet je bil bolj simbolicen ker dve uri in pol je v glavnem da se ustreze zahtevam FAA agencije in vsi testi za nove akumulatorje se lahko napravijo v laboratoriju , je pa res da je bil,s tem testnim poletom odpravljen tudi del predpisanega testnega poleta za poljsko letalsko druzbo LOT,osebno bi pa bil malo nervozen leteti z modefikacijami ki so jih naredili na 787..........vsaj prvih 6 mesecev :-)))
odpisan2x
26. 03. 2013 17.59
-1
jao push pul limit corent-če jim pa to ne gre
Ramzess
26. 03. 2013 13.10
-1
Letala v zrak, pa še vedno ne vedo vseh vzrokov težav. Na kaj vam to kaže?
appollyon
27. 03. 2013 12.03
drek_na_palci
26. 03. 2013 10.23
+8
Nas falcon je bolsi ne more nikakor past dol...
kitzbil
26. 03. 2013 23.48
+2