Tujina

VIDEO: Pretresljiv posnetek dogajanja v zabaviščnem parku: 14-letno dekle pade s sedežnice, lovijo jo z golimi rokami

New York, 26. 06. 2017 13.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Brez ukrepanja pogumnih obiskovalcev, ki so stvari vzeli v svoje roke, bi se zgodba 14-letnega dekleta, ki je obviselo na sedežnici zabaviščnega parka, končala mnogo bolj tragično. "Nisem mogel dopustiti, da bi se ji kaj zgodilo, da bi morda celo umrla."

Po spletu kroži pretresljiv posnetek dogajanja v zabaviščnem parku Six Flags v ameriški zvezni državi New York. 14-letno dekle je iz še neznanih razlogov zdrsnilo s sedeža panoramske sedežnice in obviselo več metrov visoko.

Kot napeto dogajanje opisuje Crystal Nadareski, eden od obiskovalcev, je ravno zapuščal park, ko je zaslišal glasno kričanje. “Ljudje in varnostniki so se začudeno gledali in niso natančno vedeli, kako naj ukrepajo. Sedežnica, s katere je viselo dekle, je še kakšni dve do tri minute delovala, nato so jo končno ustavili. Sledilo je še tri ali štiri minute obupanih klicev na pomoč,” pravi.

Kričanje je pritegnilo tudi pozornost Matthewa Howarda, še enega obiskovalca. Vzel je stvari v svoje roke in zbral ljudi, da bi dekle ujeli. “Rekel sem ji, da je vse v redu, da se lahko spusti, da jo bomo ujeli,” je pojasnil.

Na dramatičnem posnetku je slišati vpitje, dekle se ni moglo več držati. V trenutku, ko je padla s sedežnice, so vsi zbrani proti njej nastavili roke in jo tudi ujeli. Howard je pri tem utrpel lažje poškodbe hrbta, a bo hitro okreval. “Nisem mogel dopustiti, da bi se ji kaj zgodilo, da bi morda celo umrla. Nihče se ne želi tako postaviti pod nekoga, ki pada z višine, a enostavno nisem mogel le stati in opazovati,” je Howard pojasnil medijem.

Dekle so odpeljali v bolnišnico, kjer so ji nudili zdravniško pomoč zaradi udarca. Kot so sporočili, je utrpela le lažje poškodbe.

Pristojni zdaj ugotavljajo vzrok nesreče, iz zabaviščnega parka pa so sporočili, da do konca preiskave sedežnica za panoramske vožnje ne bo obratovala.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Apostol1
27. 06. 2017 12.30
+7
Samo bravo za obiskovalce ki so jo ujeli
Svetec 2021
27. 06. 2017 11.03
+0
same butaste reklame
brusalija
27. 06. 2017 07.21
pravilo zadnje fure... ko na rogli pozim...
Ramzess
26. 06. 2017 18.10
-4
Od zaposlenih v parku pa nič, le kje so bili, zgolj ustavili so zadevo, če sploh kdo od njih. Vse je dobro končalo, zakaj pa je zdrsnila pa bi bilo dobro povprašati kar njo, pa tudi tipa zraven nje, čeprav najbrž ne bi priznal.
redfox
26. 06. 2017 14.46
+82
Ko bi vi nehali ali pa saj dali možnost preskoka teh glupih oglasov.
ata_jez
26. 06. 2017 15.06
+57
Tile t.i. 'članki' so tukaj zaradi oglasov. Tako brez oglasov tudi 'člankov' ne bo več. Ne da bi bila neka večja škoda ...
retro77
27. 06. 2017 10.30
+3
Kako bos gledal te pomembne dogodke, ki zaznamujejo clovestvo, ce ne bos gledal pomembnih reklam kaj moras kupit da boš "prav" živel?