Tujina

VIDEO: Nogometaši nesrečnega brazilskega kluba so se vrnili na kraj letalske nesreče

Medellin, 10. 05. 2017 11.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši brazilskega kluba Chapecoense so odpotovali v mesto Medellin, kjer jih čaka povratna tekma. Povratek je bil čustven, saj so se vrnili v kraj, kjer je v letalski nesreči umrlo kar 19 članov te ekipe. Vratar ekipe, ki je preživel, a je izgubil del noge, se je povzpel tudi na kraj tragedije.

Vratarju so morali pomagati do kraja nesreče.
Vratarju so morali pomagati do kraja nesreče. FOTO: AP Video

Nogometaši brazilskega kluba Chapecoense, katerega 19 članov je umrlo v lanski letalski nesreči, so se vrnili na kraj tragedije v gorah Kolumbije.

Nogometaši so se namreč vrnili v mesto Medellin, da odigrajo povratno tekmo z ekipo Atletico Nacional, na prvi tekmi v Braziliji so zmagali z 2 proti 1. Na tribunah bodo tudi trije nogometaši, ki so preživeli nesrečo, vratar Jackson Follmann, Alan Ruschel in Helio Neto, in brazilski novinar Rafael Henzel, ki je prav tako preživel nesrečo.

Preživeli in svojci so se povzpeli tudi na pobočje, kjer je strmoglavilo letala. Zelo čustven povratek je bil za Follmanna, ki je preživel nesrečo, a je ostal brez dela noge. Kolegi in reševalci so mu morali pomagati, da se je povzpel po stopnicah in bregu do kraja, kjer je izgubil svoje prijatelje. Na kraj tragedije je odšel tudi oče bolivijskega pilota.

Preživeli v nesreči - nogometaš Neto (drugi z desne) Follmann (na vozičku), Ruschell (zadaj levo) in napovedovalec Henzel (desno).
Preživeli v nesreči - nogometaš Neto (drugi z desne) Follmann (na vozičku), Ruschell (zadaj levo) in napovedovalec Henzel (desno). FOTO: AP

Na pobočju gozda so postavili oltar z rožami in svečami ter fotografijami nogometašev ter brazilsko zastavo.

Nesreča se je zgodila 28. novembra 2016, ko je v bližini letališča v kolumbijskem Medellinu nekaj minut pred predvidenim pristankom letalu zmanjkalo goriva. Na krovu je bilo 77 ljudi, šest jih je preživelo, med umrlimi pa je bila skoraj cela nogometna ekipa, ki je bila na poti na tekmo južnoameriškega nogometnega tekmovanja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NiVzdevka76
10. 05. 2017 15.26
+5
Moje sožalje!