Tujina

VIDEO: Ženi v spomin na dnu morja položil spominsko ploščo

Rim, 15. 07. 2012 18.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Človeška neumnost jo je vzela, ne morje, ki sva ga oba ljubila," je dejal mož ene od žrtev nesreče ladje Costa Concordia, ko se je potopil 25 metrov globoko in blizu mesta, kjer ladja leži na boku, v spomin ženi položil spominsko ploščo.

Elio Vincenzi, mož ene od žrtev nesreče ladje Costa Concordia, ki je januarja nasedla ob italijanski obali, se je potopil 25 metrov globoko in blizu mesta, kjer nesrečna ladja pol leta po tragediji še vedno leži na boku, v spomin ženi Marii Grazie Trecarichi postavil spominsko ploščo.

"Bilo je zelo čustveno," je dejal Vincenzi, čigar ženo še vedno pogrešajo. Na plošči sta fotografiji, njeno ime ter datum njenega rojstva in smrti. "Človeška neumnost jo je vzela, ne morje, ki sva ga oba ljubila," je še povedal.

spominska plošča
spominska plošča FOTO: Reuters video

Navzoč je bil tudi direktor italijanske družbe Costa Crociere Pier Luigi Foschi. Družba sicer načrtuje znova splaviti nasedlo ladjo in jo odvleči v pristanišče. Dela so se začela maja in naj bi trajala približno dvanajst mesecev, trenutno pa delavci sidrajo ladjo na dno, da ne bi še naprej drsela proti odprtemu morju.

V primeru nasedle luksuzne križarke preiskujejo devet ljudi, in sicer kapitana ladje Francesca Schettino, ki je med drugim obtožen, da je zapustil ladjo, preden so evakuirali vse potnike, pet članov posadke in tri menedžerje lastnika ladje.

Schettino je pred dnevi v prvem televizijskem pogovoru po tragediji prosil za odpuščanje. Priznal je, da je bil v času nesreče "zmeden" in dodal, da bi kljub temu drigi člani posadke morali opaziti skalo ter spremeniti smer plovbe. Medtem pa so se pojavila poročila, ki so razjezila mnoge preživele in prebivalce otoka Giglio. Kapitan, ki so ga pred desetimi dnevi izpustili iz hišnega pripora, naj bi namreč za ekskluzivni intervju za zasebno televizijo Canale 5 prejel 50.000 evrov.

Luksuzna ladja s 4229 ljudmi na krovu je 13. januarja nasedla ob otoku Giglio ob italijanski zahodni obali. V nesreči je umrlo 30 ljudi, dva pa sta uradno še vedno pogrešana.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kimberley-Echo
15. 07. 2012 21.41
+49
Globoko sočustvujem s človekom, ki je izgubil svojo najdražjo!